مهدی فراهانی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا پیرامون این موضوع بیان کرد: صنایع تبدیلی وابسته به کشاورزی، شرط لازم و محرک توسعه این بخش است که در همین رابطه ۶ مورد از صنایع تبدیلی در استان قم، مشمول حمایت تسهیلاتی از محل بند الف تبصره ۱۸ شدند.
وی با تاکید بر اینکه باید از صادرات فلهای محصولات کشاورزی به سمت فرآوری محصولات خام و بسته بندیهای مقبول بازارهای جهانی حرکت کنیم، اضافه کرد: ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از تسهیلات مورد نظر در بخش سرمایه ثابت و ۲۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از تسهیلات، در بخش سرمایه در گردش به متقاضیان پرداخت شد.
وی توضیح داد: تسهیلات سرمایه ثابت، دوره تنفس حداکثر ۲ ساله و بازپرداخت حداکثر پنج ساله دارد و به حمایت از تجهیز صنایع با ماشین آلات مرتبط است و تسهیلات سرمایه در گردش، دوره تنفس ندارد و دوره باز پرداخت آن یکساله است که بیشتر برای حمایت از کسب و کارها پرداخت میشود.
فراهانی گفت: فرآوری و بسته بندی خشکبار، لبنیات، پنبه، انواع نان های صنعتی و سایر مواد غذایی از جمله صنایع تبدیلی مورد حمایت تسهیلات بند الف تبصره ۱۸در استان قم بودهاست.
وی افزود: کاهش خام فروشی در محصولات کشاورزی، مطابق بودن تولیدات کشاورزی و دامی با استانداردهای جهانی، ترسیم افق های صادراتی و حصول ارزشافزوده بیشتر، هدف قانونگذار از تخصیص سهمی از تسهیلات تبصره ۱۸ به صنایع تبدیلی است.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری در بخش صنایع تبدیلی، بیش از گذشته مورد نیاز است، ادامه داد: گسترش صنایع تبدیلی با محوریت تلفیق صنعت و کشاورزی، فرصت استفاده از ظرفیت مناطق روستایی را به نحو مطلوبی فراهم میسازد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی قم با اشاره به مزایای اصلی و جانبی پیامدهای استقرار صنایع تبدیلی در مناطق روستایی استان، گفت: توسعه صنایع تبدیلی در محل تولید محصولات کشاورزی و دامی یعنی استفاده بهینه از نیروی انسانی محلی، کاهش هزینههای حمل و نقل، اشتغالزایی در فصول غیر کشاورزی و کاهش بیکاریهای فصلی، تأمین و عرضه مواد غذایی در خارج از فصل تولید و توسعه درونزای مناطق روستایی که کاهش مهاجرت روستائیان را در پی دارد.
وی بیان کرد: برای حمایت همه جانبه از صنایع تبدیلی، ضمن حمایت از اصل کشاورزی و بهرهبرداران این بخش، مشوقهای دیگری لازم است تا به یاری انگیزه سرمایهگذاران داخلی و خارجی، کارآفرینان، پژوهشگران دانش بنیان و کشاورزان بیاید و شاهد استفاده بیشتر از تجهیزات نوین و مدرن در صنایع تبدیلی و افزایش عرضه تولیدات کشاورزی با کیفیت در بازارهای داخلی و خارجی باشیم.
به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
نظر شما