مبارزه با آفت موش در مزارع استان اردبیل ادامه دارد/ افزایش سطح تا ۳۰۰ هزار هکتار

اردبیل- ایرنا- شیوع آفت موش در مزارع استان اردبیل که از اول سال زراعی جاری آغاز شده، به مرحله طغیان رسیده و هم‌اکنون بسیاری از مزارع کشت شده و به خصوص اراضی زیر کشت غلات استان درگیر این آفت شده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، شواهد و اظهارات کشاورزان استان اردبیل نشان می‌دهد که شیوع آفت موش خسارت زیادی را به کشت و زرع مردم وارد کرده ولی همزمان مبارزه با این آفت از سوی کشاورزان و جهاد کشاورزی استان نیز شروع شده است.

به گفته کارشناسان، تداوم خشکسالی و کاهش شدید بارندگی در فصل پاییز در استان اردبیل شرایط مساعدی را برای فعالیت تغذیه‌ای و همچنین تکثیر و ازدیاد جمعیت جوندگان مضر (انواع موش) فراهم کرده به طوری که این آفت طبیعی به شکل گسترده در مزارع دیم استان قابل مشاهده است.

سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در اطلاعیه‌ای به باغداران و زارعان این استان توصیه کرد که به صورت مستمر و روزانه از مزارع و باغات بازدید کرده و در صورت مشاهده فعالیت و خسارت این آفت، جهت دریافت طعمه مسموم به مدیریت و مراکز خدمات کشاورزی مراجعه کرده و برای طعمه‌گذاری اقدام کنند.

بنا به اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، از ابتدای سال زراعی گذشته تا کنون بالغ بر ۱۳۰ هزار هکتار (حدود ۱۰۰ هزار هکتار در سال زراعی گذشته و ۳۰ هزار هکتار از ابتدای شروع سال زراعی جاری) در اراضی زراعی و باغی استان با تامین سموم از محل اعتبارات استانی برای سال زراعی گذشته و تامین اعتبار و سموم از طریق سازمان حفظ نباتات کشور در سال زراعی جاری مبارزه شیمیایی با آفت انجام شده و عملیات مبارزه همچنان بدون وقفه ادامه دارد.

بر اساس این گزارش، پیش‌بینی می‌شود با توجه به گستره فعالیت و شدت آلودگی، سطح مبارزه با آفت موش در مزارع استان اردبیل طی سال زراعی جاری به بیش از ۳۰۰ هزار هکتار برسد که مستلزم تامین فوری حداقل مقدار ۹ تن سم فسفر دوزنگ و تهیه گندم و روغن مورد نیاز جهت تهیه بموقع طعمه مسموم و تداوم عملیات مبارزه با آفت است.

سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: برای مبارزه با شیوع گسترده آفت موش در مزارع این استان، مکاتبات لازم با مسئولان استانی و کشوری انجام و طرح توجیهی نیز تهیه و به مراجع مربوطه ارسال شده و پیگیری مستمر به منظور تامین اعتبارات لازم در حال انجام است.

مبارزه با آفت موش در مزارع استان اردبیل ادامه دارد/ افزایش سطح تا ۳۰۰ هزار هکتار

اقدامات جهاد کشاورزی استان اردبیل در مبارزه با آفت موش کارآمد است

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل که به منظور بررسی و بازدید میدانی از مزارع کشت پاییزه به شهرستان‌های مختلف استان اردبیل سفر کرده است، اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در رصد و پایش آفت موش در مزارع و باغات منطقه را بسیار کارآمد خواند.

یحیی آذرمی در این باره گفت: با توجه به اطلاع‌رسانی بسیار گسترده از طرق مختلف به خصوص صدا و سیما، فضای مجازی، نصب بنر، برگزاری کلاس‌های آموزشی و ترویجی و سازمان‌های خبری، تولید کنندگان و بهره‌برداران همکاری تنگاتنگ و منظمی با جهاد کشاورزی استان اردبیل در مبارزه با آفت موش دارند.

وی استان اردبیل را در میزان تولید و تعداد بهره‌برداران کشاورزی منطقه‌ای پراستعداد و کارآمد و استانی سرآمد در تولید انواع محصولات مهم استراتژیک و کلیدی خواند و اضافه کرد: این استان قطب کشاورزی کشور محسوب می‌شود و به همین علت، سازمان حفظ نباتات کشور تاکید بسیار زیادی بر رصد و پایش انواع آفات در مزارع و باغات استان اردبیل دارد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به زیر کشت رفتن ۲۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان اردبیل به صورت آبی و ۵۱۵ هزار هکتار به صورت دیم افزود: بخش کشاورزی استان اردبیل با تنوع اقلیمی خاص و منحصر به فرد، وجود کشت و صنعت‌های مغان و پارس، دشت‌های حاصلخیز اردبیل، مغان و مشگین‌شهر و ۱۲۰ هزار بهره‌بردار، اهمیت کلیدی در اقتصاد و معیشت مردم و تامین امنیت غذایی کشور دارد که باید از ظرفیت تولیدی آن حراست و حفاظت شود.

وی اظهار کرد: پس از اعلام و گزارش شیوع آفت موش در مزارع استان اردبیل، در جریان بازدید چهار روزه از مزارع درگیر در برخی شهرستان‌های هدف این استان از جمله پارس‌آباد، بیله‌سوار، اردبیل، نیر و سرعین، وضعیت جمعیت و روند مدیریت جوندگان مضر و مسائل و راهکارهای لازم مورد بررسی قرار گرفت.

آذرمی اظهار کرد: پایش مستمر مناطق درگیر استان اردبیل با آفت موش از سوی کارشناسان مربوطه و تهیه و تدوین گزارش منظم تخصصی برای اتخاذ روش مبارزه و نیز اطلاع‌رسانی به جامعه کشاورزان استان از طریق رسانه‌های جمعی و اطلاعیه‌های فنی و نصب بنر و نیز لزوم تامین فوری سموم جونده‌کش مورد نیاز استان از طریق سازمان حفظ نباتات کشور مورد تاکید قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، موش و جوندگان مزارع دیم به جز سم، دشمنان طبیعی مانند خزندگان و پرندگان شکاری هم دارند ولی بهترین روش کنترل جمعیت آنها، لانه کوبی و طعمه‌گذاری است.

استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است ، ۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربری‌هاست.

استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با تولید حدود ۵۷۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمده‌ای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.

۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت می‌شود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.

محصول گندم با حدود ۳۰۰ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۱۲۷ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha