زمینه خوبی برای همکاری با دانشگاه‌های عربستان سعودی وجود دارد

تهران- ایرنا- سرپرست دانشگاه تهران ضمن اشاره به تفاهم‌نامه‌ای بین دانشگاه‌های دو کشور گفت: زمینه خوبی برای همکاری دانشگاه تهران و دانشگاه‌های عربستان در حوزه‌های تبادل دانشجو و اعطای بورس وجود دارد.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از دانشگاه تهران، سیدحسین حسینی در دیدار با سفیر عربستان سعودی ضمن معرفی دانشگاه تهران به عنوان قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین دانشگاه کشور، به امکان همکاری با دانشگاه‌های عربستان سعودی اشاره کرد و گفت: مسلمان بودن دو کشور ایران و عربستان، زمینه خوبی برای همکاری دو طرف است و می‌توان از طریق دیپلماسی علمی، ارتباطات دانشگاهی را گسترش داد. همچنین، تفاهم‌نامه‌هایی بین دانشگاه‌های دو کشور وجود دارد که می‌تواند مبنای همکاری‌های آینده، به ویژه در زمینه اعطای بورس و تبادل دانشجو و استاد باشد.

وی با اشاره به دعوت دانشگاه تهران از رئیس دانشگاه ملک‌ سعود برای سفر به تهران گفت: امیدواریم در دوره سفارت کنونی، گام‌های بلندی در زمینه تقویت روابط دانشگاهی دو کشور برداشته شود.

سفیر عربستان سعودی در تهران نیز در این دیدار، توسعه روابط بین دانشگاه‌های دو کشور را ضروری شمرد و گفت: پیش‌تر از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران برای سفر به عربستان دعوت شده است. در همین جلسه نیز از رئیس دانشگاه تهران دعوت می‌کنیم وزیر علوم ایران را در این سفر همراهی کنند.

عبدالله بن سعود العنزی با اشاره به نودمین سال تأسیس دانشگاه تهران، دانشگاه تهران را ستاره‌ای در آسمان علم ایران خواند و گفت: دانشگاه تهران در عرصه بین‌المللی، دانشگاهی شناخته‌شده و معتبر است. اکنون نیز مفتتخریم که دانشجویانی از عربستان در این دانشگاه تحصیل می‌کنند.

وی افزود: اعتقاد داریم این همکاری‌ها باید از سطح تفاهم‌نامه فراتر رود و جنبه اجرایی پیدا کند. بدین‌منظور، آمادگی کامل خود را برای عملیاتی کردن همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف اعلام می‌کنیم.

سفیر عربستان در پایان پیشنهاد خواهرخواندگی دانشگاه ملک‌سعود و دانشگاه تهران را مطرح کرد.

در ادامه این نشست، الهام امین‌زاده، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران گفت: سال گذشته در دانشگاه تهران، راه‌اندازی رشته مطالعات عربستان در مقطع کارشناسی ارشد تصویب شد. در همین جا به واسطه سفیر عربستان، از اساتید این کشور برای تدریس در دانشگاه تهران دعوت می‌کنیم.

وی همچنین با توجه به تجربه صنعتی دو کشور در حوزه انرژی و نفت و گاز، همکاری دانشگاهی در رشته‌های مرتبط با این صنایع را بستر مناسبی برای همکاری‌های دانشگاهی برشمرد.

در این نشست همچنین، منوچهر مرادی سبزوار، سرپرست معاونت پژوهشی دانشگاه تهران و علی‌اکبر موسوی موحدی، ریس مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران، بر امکان همکاری با دانشگاه‌های عربستان در حوزه استارت‌آپ‌ها و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی تأکید کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha