به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از شبکه المیادین، «یروگوس کاتروگالوس» گزارشگر سازمان ملل در امور نظام بینالملل تاکید کرد که تصمیم دیوان بین المللی کیفری برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» به وضوح نشان میدهد که در فلسطین جنایت انجام شده است.
وی بیان کرد: هرکسی که حکم بازداشت علیه او صادر شود چنانچه در قلمرو کشوری حضور یابد که اساسنامه رم (اساسنامه تشکیل دیوان بین المللی کیفری) را امضا و تصویب کرده است، باید دستگیر شود و اقدامی غیر از این، نقض جدیدی از قوانین بین المللی خواهد بود؛ همانند ادامه دادن به فروش اسلحه به اسرائیل.
گزارشگر سازمان ملل در امور نظام بینالملل اظهار داشت: کشورهایی که به احکام دیوان کیفری بین المللی پایبند نیستند، در جنایات ارتکابی شریک خواهند بود.
کاتروگالوس درباره اظهارات فرانسه مبنی بر اینکه احکام دیوان بین المللی کیفری در مورد نتانیاهو صدق نمیکند و او از حکم بازداشت مصونیت دارد، گفت: جهان چنین بیانیهای را از فرانسه هنگامی که اتهامات مشابهی علیه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه مطرح شد، نشنید. چرا؟
وی با بیان اینکه «موضعی که فرانسه در مورد حقوق بین المللی کیفری اتخاذ کرده است، به نفع این کشور و به نفع اروپا نیست»، تاکید کرد: به اروپایی نیاز است که از نظر بینالمللی مستقل از آمریکا باشد و در آن سیاستهایی که صلح و حقوق بشر را ترویج کند، وجود داشته باشد.
کاتروگالوس افزود: ماده ۳۷ اساسنامه رم به صراحت بیان میکند که سران کشورها و دولتهایی که مرتکب جنایت میشوند از مصونیت برخوردار نیستند.
گزارشگر سازمان ملل در امور نظام بینالملل اشاره کرد که ماموریت دیوان بین المللی کیفری این است که افراد با نفوذ و سران کشورهایی را که مرتکب جنایت میشوند، به پای میز محاکمه بکشد.
وی با ابراز نگرانی از حمله مقامات رژیم صهیونیستی به سازمان ملل متحد و نهادهای وابسته به آن گفت: حفاظت از نظام سازمان ملل متحد، یک ضرورت است زیرا در قانون بین الملل تنها چیزی که ما را از هرج و مرج کامل جدا میکند، حضور سازمان ملل است و ما باید به هر قیمتی از آن محافظت کنیم.
دیوان بینالمللی کیفری روز پنجشنبه یکم آذر ۱۴۰۳ دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنهسازی مردم نوار غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرد که با استقبال گسترده جامعه جهانی مواجه شد.
نظر شما