به گزارش روز جمعه ایرنا از روزنامه واشنگتن تایمز، اعضای کنگره آمریکا و کارشناسان حوزه دفاعی هشدار دادند که صنایع دفاعی ایالات متحده فاقد ظرفیت تامین موشک و سایر تسلیحات مورد نیاز برای جنگ احتمالی با چین است و در نتیجه آن، در چنین درگیری شکست خواهند خورد.
کمیته منتخب حزب کمونیست چین در مجلس نمایندگان آمریکا به تازگی در نشستی، یک درگیری شبیه سازی شده با پکن را نشان دادند که براساس آن ارتش ایالات متحده در صورت جنگ احتمالی با چین، به سرعت بمب، موشک و تسلیحات را تمام می کند. پنتاگون نیز چین را فوری ترین چالش پیش روی ارتش آمریکا اعلام کرده است.
این روزنامه آمریکایی، خطر فزاینده جنگ با چین بر سر تایوان یا تنش بر سر سایر مناطق در هند و اقیانوس آرام را فزاینده دانست و افزود: اعضا و کارشناسان حوزه دفاعی خواستار اقدامات فوری برای بازسازی صنایع دفاعی آمریکا با هدف جلوگیری از جنگ با پکن شدند.
جان مولنار از اعضای جمهوریخواه مجلس نمایندگان و رئیس کمیته یاد شده گفت: پایگاه صنعتی دفاعی آمریکا فاقد ظرفیت بازدارندگی و پیروزی در جنگ با جمهوری خلق چین است.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای دفاعی آمریکا قادر به نوآوری و تامین سریع قطعات اصلی برای دفاع نیستند و در برابر تهدیدهای چین آسیب پذیرند.
رئیس کمیته حزب کمونیست چین در مجلس نمایندگان سپس خواستار سیاستهای جدید جسورانه و منابع قابل توجه برای تقویت پایگاه صنعتی دفاعی ایالات متحده شد.
راجا کریشنامورتی نماینده دموکرات عضو این کمیته نیز تاکید کرد که شبیه سازی درگیری با چین شکافهای قابل توجهی را در ظرفیت تولید دفاعی ایالات متحده نشان داد.
وی افزود: صنایع دفاعی ایالات متحده به شدت بر سه ماده معدنی که عمدتا در چین تولید می شود، متکی است.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز روز چهارشنبه نگرانیهای مشابهی را ابراز کرده و گفته بود که با توجه به ذخایر کنونی، مهمات آمریکا در درگیری احتمالی با چین خیلی زود به پایان می رسد.
وی که این اظهارات را در اندیشکده آمریکایی «مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی» ارائه میکرد، افزود: «خدا نکند ما وارد یک جنگ تمام عیار با چین شویم. اما هرگونه جنگ با کشوری مانند چین و ارتشی که آن دارد، منجر به اتمام ذخایر مهمات بسیار سریع خواهد شد.»
تحلیلگران خصوصی در گزارشی به کارشناسان کمیته جمهوری خلق چین مجلس نمایندگان اعلام کردهاند که مشکلات ظرفیت صنایع دفاعی آمریکا تا حدودی ناشی از بی توجهیهای دراز مدت و اولویتهای تولید نادرست است.
کریستین بروس از اعضای ارشد شرکت صنایع تسلیحات Anduril در همین زمینه تشریح کرد که آمریکا و قدرتهای نظامی متحد آن دههها است که با تولید تسلیحات گران قیمت، مسیری دشوار، کند و پرهزینه را طی کرده اند.
وی افزود: شبیهسازیها نشان میدهد که تسلیحات آمریکا در جنگ احتمالی با چین کمتر از یک هفته به پایان می رسند.
این کارشناس همچنین خاطرنشان کرد که جنگ اوکراین در کاهش شدید ذخایر تسلیحاتی آمریکا نقش بسزایی داشته است و کییف در ماههای نخست جنگ با روسیه به اندازه یک دهه تسلیحات تاکتیکی آمریکا را استفاده کرد.
ویلیام گرینوالت تحلیلگر اندیشکده امریکن اینترپرایز نیز گفت که صنعت دفاعی آمریکا «زرادخانه دموکراسی» بود که در جنگ جهانی دوم پیروز شد. اما امروز این زرادخانه رو به افول است.
وی افزود: «ما اکنون به نقطه عطف رسیدهایم و بازدارندگی صنعتی ما دیگر قابل اعتماد نیست».
نظر شما