ایجاد کارخانه کود کمپوست در تربت‌حیدریه ضروری است

تربت حیدریه - ایرنا - کارشناس سلامت خاک و پسماند معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با اشاره به روز جهانی خاک گفت: روزانه ۱۲۰ تن پسماند در این شهرستان تولید می‌ شود که بین ۶۰ تا ۷۰ درصد آن «پسماند تر» است و می‌توان نسبت به ایجاد کارخانه کمپوست اقدام کرد.

مینا رضایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شاید کمپوست تولیدی ویژگی کود را نداشته باشد اما اصلاح کننده خاک است و با توجه به اینکه بیشتر زمین‌ها زیر کشت زعفران رفته و فقیر شده‌اند، می‌توان با این شیوه خاک را اصلاح کرد.

وی ادامه داد: با این اقدام هم می توان از پسماند استفاده کرد و هم با کاهش کود کمتر برای کشاورزی، سموم کمتری وارد خاک شده و قدمی برای محیط زیست برداریم.

کارشناس سلامت خاک و پسماند معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه اشاره کرد: ۹۵ درصد مواد غذایی از خاک تأمین می‌شود اما به خاطر ماهیتش، آلودگی ایجاد شده در آن چندان ملموس نیست.

وی افزود: هنگام آلودگی هوا مردم به سرعت اعتراض می‌کنند و مسوولان هم به فکر پیشگیری می‌افتند تا اجازه آلودگی داده نشود اما در خصوص خاک این موضوع چندان مورد توجه قرار نگرفته است.

رضایی اضافه کرد: آلاینده ها هم شناخته شده‌اند که می توان به آلاینده های صنعتی، کشاورزی، نفتی و شهری اشاره کرد و در این زمینه راهکار و برطرف ساختن آلودگی‌ها اهمیت دارد.

وی تصریح کرد: بنابراین باید علاوه بر خاک از آب هم در برابر آلاینده ها محافظت کرد و نکته دیگر در زمینه آلاینده داشتن برنامه کنترل و مدیریت شیرابه و روان آب‌ها و اجرای آن است.

نبود کارخانه بازیافت در تربت حیدریه

رضایی گفت: تربت حیدریه کارخانه بازیافت ندارد و زباله گردها به صورت غیر مجاز فعال هستند و علاوه بر آشنایی نداشتن با موارد بهداشتی، این‌ها به انواع بیماریهای واگیردار خونی که در اثر زباله گردی مبتلا می‌شوند آشنایی ندارند.

کارشناس سلامت خاک و پسماند معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه ادامه داد: این بیماری‌ها به داخل شهر سرایت می‌کند که نشان دهنده بعد اجتماعی موضوع زباله گردی است، بنابراین با وضعیت موجود به افرادی که به طور معمول اعتیاد دارند اختیار داده می شود هزینه اعتیاد خود را با زباله گردی تأمین کنند.

وی اشاره کرد: نیازی به احداث کارخانه بازیافت مدرن وجود ندارد و می‌توان با احداث سوله کارخانه ای نیمه دستی راه‌اندازی کرد اما شرایط بهداشتی در آنجا رعایت شود.

رضایی افزود: بدین ترتیب ۶۰ تا ۷۰ درصد پسماند تربت حیدریه به کمپوست تبدیل و بخشی هم بازیافت خواهد شد که اگر میزان بازیافت ۱۰ درصد باشد هر تن بازیافتی ۱۰۰ میلیون ریال درآمد برای شهرداری ایجاد می‌کند.

تربت حیدریه در فاصله ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha