۱۲۰ تن پسماند هر روز در تربت حیدریه تولید می‌شود

تربت حیدریه - ایرنا - رییس اداره محیط زیست تربت‌حیدریه گفت: ۱۲۰ تن پسماند روزانه در تربت حیدریه تولید می‌شود که در فصل برداشت گل زعفران میزان پسماند تولیدی به طور میانگین بین ۲۰ تا ۳۰ تن افزایش می یابد.

به گزارش ایرنا، داوود نورمحمدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت روز جهانی خاک افزود : یک کیلوگرم پسماند می‌تواند یک متر مکعب خاک را آلوده کند و شیرابه آن هم منجر به آلودگی آب‌های زیر زمینی می‌شود.

وی ادامه داد: تربت حیدریه به کارخانه های کمپوست و بازیافت نیاز دارد که این موضوع باید به صورت جدی پیگیری و اجرایی شود.

رییس اداره محیط زیست تربت‌حیدریه گفت: قانون بودجه در سال ۹۶ تربت حیدریه را در این زمینه به عنوان معین معرفی کرد چون که پسماندی که وارد تربت حیدریه می‌شود توجیه اقتصادی برای ایجاد کارخانه کمپوست و بازیافت نداشت از این رو شهرهای اقماری اطراف را زیر مجموعه آن قرار داده و اعتباری هم از محل این قانون به شهرداری تربت حیدریه داده شد.

نورمحمدی با بیان این که شهرداری باید زباله گاه را ساماندهی می‌کرد افزود : بازدیدی در سال ۹۷ به همراه معاون وقت فرمانداری تربت حیدریه و شهرداری های اقماری از زباله گاه تربت حیدریه انجام شد تا آن شهرها زباله هایشان را در اینجا تجمیع کنند ولی امکانات و زیرساخت ها برای انتقال پسماندها ایجاد نشده است.

رییس اداره محیط زیست تربت‌حیدریه گفت: کارشناسان این اداره در آخرین بازدیدی که از زباله گاه شهرداری تربت حیدریه انجام دادند اعلام کردند وضعیت کنونی بهتر از گذشته است اما هنوز با استانداردهای زیست محیطی فاصله بسیاری وجود دارد.

نور محمدی افزود:واحدهای صنعتی دارای آلودگی باید سالانه خاک اطراف خود را توسط شرکت های معتمد سازمان محیط زیست نمونه برداری کنند که در صورت استنکاف، در فهرست صنایع آلاینده قرار می‌گیرند.

وی عنوان کرد: براساس قانون هوای پاک آتش زدن خار و خاشاک در اراضی کشاورزی جرم است و وظیفه جهاد کشاورزی اطلاع رسانی به باغداران و کشاورزان است.

رییس اداره محیط زیست تربت‌حیدریه گفت: همچنین یکی از دلایل فرسایش خاک، کشت در اراضی شیب دار است چون تجهیزات لازم را برای شخم زدن زمین در خلاف جهت شیب نداریم و به همین دلیل در جهت شیب زمین شخم زده می‌شود که باران و باد موجب فرسایش خاک می‌شود.

نور محمدی افزود: یکی از موارد مطرح حاشیه راه‌ها و زباله های مجتمع های بین راهی است که باید مکلف شوند زباله ها را جمع‌آوری کنند چرا که کنون وضعیت بسیار اسفناکی در این زمینه در بخش رخ ایجاد شده است.

وی افزود:شهرستان تربت حیدریه ۴۵ معدن دارد که ۳۲ معدن فعال است و پوشش گیاهی هم به دلیل خشکسالی های پی درپی درحال از بین رفتن است، به نحوی که پایین دست شهر تربت حیدریه در حال تبدیل شدن به بیابان است.

تربت حیدریه در فاصله ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha