حفظ کاربری اراضی کشاورزی در قم با جدیت دنبال می‌شود

قم - ایرنا - مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: به منظور تامین امنیت غذایی مردم استان با تمام توان از اراضی کشاورزی قم حفاظت می‌کنیم و اجازه تغییر کاربری آن‌ را به سودجویان نخواهیم داد.

به گزارش ایرنا، سعید فرشادمهر روز یکشنبه در مزرعه فراهانی (واقع در شهرستان جعفرآباد قم) در گفت‌وگو با خبرنگاران بیان کرد: حفظ اراضی کشاورزی استان مهمترین اولویت ماست و جز در مواردی که بر اساس قانون امکان تغییر کاربری وجود دارد، این اجازه را به کسی نمی‌دهیم.

وی افزود: اگر امروز از امنیت غذایی مردم صحبت می‌کنیم باید بدانیم که مهمترین بستر برای تحقق این هدف، وجود زمین‌های کشاورزی و حفاظت از کاربری آن‌هاست و این موضوعی نیست که بشود به سادگی از آن گذشت چرا که در صورت نبود زمین‌های زراعی دیگر امکان تولید محصول باقی نمی‌ماند.

وی ادامه داد: درهمین راستا یگان حفاظت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی قم به صورت شبانه‌روزی با گشت زنی حضوری در مناطق مختلف استان و همچنین استفاده از سامانه‌های تصویری از هرگونه تغییر کاربری غیر مجاز در اراضی کشاورزی جلوگیری می‌کند.

فرشادمهر گفت: در کنار تمامی این فعالیت‌ها، باید اقدام‌های فرهنگی گسترده انجام و با نشان دادن اهمیت موضوع، خود بهره‌برداران را نسبت به حفظ کاربری اراضی‌شان که عامل اصلی تامین امنیت غذایی است، تشویق کرد.

لازم به توضیح است در استان قم در سال ۱۴۰۱ تعداد یک‌هزار ۲۱۸ مورد تغییر کاربری غیر مجاز شناسایی شد که به‌ترتیب شهرستان قم ۷۲۵ مورد به‌مساحت ۱۲.۱۲۶ هکتار، شهرستان کهک ۴۳۷ مورد به‌مساحت ۹.۴۲۴ هکتار و شهرستان جعفرآباد ۵۶ مورد به‌مساحت ۰.۸۶۲ هکتار بود.

در سال ۱۴۰۲ نیز تعداد یک‌هزار ۲۶۵ مورد تغییر کاربری غیر مجاز شناسایی شد که به‌ترتیب شهرستان قم ۶۶۱ مورد به‌مساحت و میزان ۲۳.۲۳۳ هکتار، شهرستان کهک ۵۰۸ مورد به‌مساحت ۱۰.۵۹۰ هکتار و شهرستان جعفرآباد ۹۶ مورد به‌مساحت ۱.۱۸۸ هکتار بوده‌است.

همچنین در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ تعداد ۶۰۱ مورد تغییر کاربری غیرمجاز شناسایی شد که به‌ترتیب شهرستان قم ۲۶۹ مورد به‌مساحت ۴.۵۵۷ هکتار، شهرستان کهک ۲۷۴ مورد به‌مساحت ۴.۵۲۷ هکتار و شهرستان جعفرآباد ۵۸ مورد به‌مساحت ۱.۰۶۰ هکتار بود.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی قم در ادامه به موضوع واگذاری اراضی برای استفاده در طرح‌های کشاورزی و غیرکشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: این کار با هدف استفاده بهینه و هرچه بهتر از منابع خاک و آب صورت می‌گیرد و دستاوردهای خوبی برای پیشرفت‌های اقتصادی استان به همراه داشته است.

گفتنی است طی ۲ سال گذشته، ۶۳۵ هکتار زمین با تصویب کمیسیون‌های تخصصی و بر اساس قوانین موجود برای اجرای طرح‌های کشاورزی و غیر کشاورزی در قم واگذار شد.

در سال ۱۴۰۱ واگذاری اولیه اراضی ملی و دولتی در کمیسیون طرح‌های کشاورزی به تعداد ۶ مورد و به مساحت ۸۰ هزار و ۹۱۸ متر مربع صورت گرفت.

همچنین طی این مدت واگذاری اولیه اراضی ملی و دولتی برای طرح های غیر کشاورزی به تعداد ۹ مورد و به مساحت یک میلیون و ۴۳۱ هزار و ۲۱۴ متر مربع انجام شد، در این سال واگذاری اولیه اراضی ملی و دولتی توسط شورای هیأت واگذاری زمین به تعداد ۲ مورد و به میزان ۱۰۰ هزار متر مربع نیز صورت پذیرفت.

در سال ۱۴۰۲ واگذاری اولیه اراضی ملی و دولتی برای طرح‌های غیر کشاورزی به تعداد سه مورد و به مساحت ۷۴ هزار و ۲۲۰ متر مربع بود، همچنین واگذاری اولیه اراضی ملی و دولتی توسط شورای هیأت واگذاری زمین در این سال به تعداد یک مورد و به میزان ۵۰۰ هزار متر مربع انجام شد.

همچنین در این سال واگذاری اولیه اراضی ملی و دولتی برای طرح‌های غیر کشاورزی نیز به تعداد ۶ مورد و به میزان مساحت چهار میلیون و ۱۶۶ هزار و ۸۸۴ متر مربع صورت گرفت.

به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

این بخش ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha