عبدالحمید حمزهپور روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، همچنین به اهمیت اصلاح یکی از خطوط انتقال آب بندرعباس در غرب این شهر اشاره و اظهار کرد: با اصلاح هفت کیلومتر از این خط انتقال که نیازمند ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار است، میتواند به کمک تامین آب بندرعباس بیاید.
وی بیان کرد: البته وارد مدار شدن این خط انتقال مستلزم نهایی شدن خرید تضمینی ۳۵ هزار مترمکعب آب از بخش خصوصی است که تنها راه گذر از کم آبی بندرعباس است.
ضعیت فعلی آب آشامیدنی شهر بندرعباس و کاهش آب ورودی سدها به مخازن این شهر، با حساسیت ویژهای پایش است.مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان تصریح کرد: وضعیت فعلی آب آشامیدنی شهر بندرعباس و کاهش آب ورودی سدها به مخازن این شهر، هماکنون با حساسیت ویژهای در حال پیگیری و پایش است.
حمزهپور یادآور شد: در پی این اتفاق (کاهش آب ورودی به سدها) ضمن اطلاع رسانی به شهروندان از وضعیت پیش آمده، وزارت نیرو و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور موضوع را بهصورت ویژه و میدانی در دستورکار قرار دادهاند تا وضعیت آب شهر بندرعباس به پایداری لازم برسد.
وی گفت: در حال حاضر به دلیل خشک شدن سد شمیل و نیان، ورودی مخازن شهر بندرعباس کاهش یافته است و با تداوم شرایط خشکسالی و نبود بارشها، حجم مرده سد استقلال میناب نیز تا نوروز امسال به پایان خواهد رسید.
گفتنی است از اوایل آذرماه امسال سدهای شمیل و نیان بندرعباس با حجم کل مخزن ۹۸ میلیون مترمکعب و سرنی میناب با ظرفیت ۳۱ میلیون مترمکعب بهدلیل نبود نزولات جوی و بارش طی چند سال اخیر، خشک شده و از مدار بهرهبرداری خارج شده است و در حال حاضر امکان تامین آب کشاورزی از سد شمیل و نیان ممکن نیست.
سد استقلال میناب نیز با حجم کل مخزن ۲۱۰ میلیون مترمکعب اکنون حدود پنج درصد آب قابل بهرهبرداری است.
در حال حاضر سالیانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب از منابع مختلف برای تامین آب آشامیدنی مردم هرمزگان تولید، انتقال و توزیع میشود؛ از این میزان ۴۰ درصد از طریق چاهها، ۳۵ درصد از طریق آب شیرینکنها و ۲۵ درصد نیز از محل منابع سدها و بخشی از چشمهها است.
هرمزگان با ۱۴ شهرستان و ۱۴ جزیره در خلیج همیشه فارس، بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت دارد و از آن بهعنوان پایتخت اقتصادی و دروزاه پیشرفت ایران یاد میشود.
نظر شما