حق‌طلبی در وادی علم و دانایی

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی به مناسبت ۱۶ آذر روز دانشجو، مهمان دانشجویان دانشگاه‌های این استان شد و در فضایی صمیمی پای درد و دل و دغدغه‌های آنان نشست.

به گزارش ایرنا جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه‌های خراسان جنوبی (دانشگاه دولتی، علوم پزشکی، آزاد اسلامی، دانشگاه صنعتی، پیام‌نور و ملی مهارت) شب گذشته با حضور سید محمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی به میزبانی دانشگاه بیرجند برگزار شد.

دانشگاه بیرجند با بیش از ۴۶ سال سابقه و کارکرد علمی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی، بزرگترین و قدیمی‌ترین موسسه آموزش عالی خراسان جنوبی و نگین آموزشی شرق کشور محسوب می‌شود.

هر چند ساعت ۱۹:۳۰ دقیقه زمان آغاز جلسه پرسش و پاسخ اعلام شده بود اما از ساعاتی قبل دانشجویان دانشگاه‌های استان از راه‌های دور و نزدیک خود را به تالار ولایت رسانده بودند، این مراسم با استقبال بی نظیر دانشجویان همراه شده بود اما امان از نبود فضای کافی، راس ساعت مذکور سالن پر از ازدحام جمعیت شده بود و جا برای سوزن انداختن نبود.

کوچک بودن سالن‌های جلسات دانشگاه بیرجند یکی از دغدغه‌های همیشگی مسئولان این دانشگاه دولتی است؛ این معضل به خصوص در برگزاری چنین مراسمی به معنای واقعی کلمه حس می‌شود، همین عامل باعث شده بود تعداد زیادی از دانشجویان شبی سرد و پاییزی در راهروهای خارج از تالار ولایت شنونده، سخنان نمایندگان‌شان و استاندار باشند.

بعد از ساماندهی دانشجویان در داخل و خارج از تالار ولایت، جلسه به صورت رسمی ساعت ۱۹:۵۲ با قرائت آیاتی چند از قرآن کریم توسط یکی از دانشجویان و سپس زیارت خاصه امام رضا (ع) آغاز شد.

در ابتدا رئیس دانشگاه بیرجند پشت تریبون رفت و ضمن آغاز سخنانش با ابیاتی شعر، یاد شهیدان عرصه عزت، مجاهدان راه ولایت، شهدای ۱۶ آذر و پنج شهید والامقام دانشگاه بیرجند همچنین روح پاک پیر و مصفای جماران و احیاگر انسان و قران خمینی بزرگ را گرامی و بر خلف شایسته حضرتش رهبر فرزانه انقلاب و کشتی‌بان کشتی نجات اسلام حضرت امام خامنه‌ای (مدظله) درود فرستاد.

احمد لامعی‌گیو ضمن تبریک روز دانشجو و خیرمقدم به استاندار و مسئولان حاضر در این مراسم گفت: ۱۶ آذر تنها یک تاریخ بود بلکه به واقع منشور مقاومت و عدالت خواهی و نماد بیداری اسلامی و یادآور دانشجویانی است که در سنگر علم و دانایی جان خویش را در راه مبارزه با استکبار جهانی تقدیم انقلاب کردند.

وی ادامه داد: ۱۶ آذرماه روز عقلانیت و تبلور ایدئولوژی اسلامی است که دانشجویان با بهره‌گیری از سرمایه علمی و جهادی جریان‌های فکری و فرهنگی سازنده‌ای را در مسیر تعالی ایران و دفاع از ارزش‌های دینی هدایت کردند و نام دانشجو را به عنوان سرآمد مبارزه در خط مقدم عزت ماندگار کردند.

وی ادامه داد: این عزم و اراده ملی که برگرفته از تفکر بسیجی است را در دانشگاه تا به امروز پویا نگه داشتند و در این مقطع کنونی که ملت‌های مظلوم جهان از جمله ملت مقاوم غزه و لبنان با بی رحمانه‌ترین حملات رژیم صهیونیستی مواجه‌اند و سعی در ایجاد خاورمیانه جدیدی دارند نقش دانشجو و دانشگاه به عنوان موتور پیشران جامعه، آگاهی بخشی، روشنگری و تولید گفتمان سازنده بیش از هر زمان دیگر برجسته و افتخارآفرین است.

رئیس دانشگاه بیرجند تصریح کرد: دانشگاه‌های خراسان جنوبی با حضور دانشجویان انقلابی، ولایت مدار و ساعی در کسب علم و دانایی همگام و آگاه با جریان‌های روز و اطاعت از فرامین رهبر انقلاب و تکیه بر اندیشه‎های عمیق علمی و ارزش‌های معرفتی به دور از هرگونه سیاست زدگی به عنوان منادیان دفاع از حریم ولایت و پاسداشت حرمت خون شهیدان میدان‌دار اصلی مبارزه با استبداد جهانی و توطئه‌های خزنده داخلی و خارجی هستند و نخواهند گذاشت دشمن با جنگ نرم هویت و شخصیت والای دانشجو را بازیچه امیال خویش ساخت و حریم دانشگاه را مورد تعرض ناآگاهانه خود قرار دهند.

وی تاکید کرد: دانشجویان ما پیوسته به اهتمام ارزش‌های اسلامی و حفظ آرمان‌های اصیل انقلابی، دعوت به وفاق، همدلی و صمیمیت، پرهیز از اقدامات تفرقه افکنانه، ایجاد انگیزه و امید به آینده، حرکت به سوی رشد و تعالی علمی را وجهه همت خویش ساختند و بر این اصل پیوسته تاکید دارند.

وی افزود: از همه دانشجویان که مایه افتخار دانشگاه‌های خراسان جنوبی بوده و با مجاهدت‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی زمینه پیشرفت دانشگاه و استان را رقم می‌زنند قدردانی می‌کنم.

استاندار خراسان جنوبی هم‌کلام با دانشجویان

سپس بدون وقفه تریبون در اختیار نمایندگان دانشجویان دانشگاه‌های استان قرار گرفت و به هر دانشجو پنج دقیقه زمان داده شد؛ مرضیه نوخواه، دانشجوی دانشگاه دولتی بیرجند و مسئول واحد خواهران بسیج دانشجویی این دانشگاه، به ‌عنوان اولین سخنران، به طرح سؤالات و دغدغه‌های خود پرداخت.

وی سخنان خود را اینگونه آغاز کرد: به عنوان یک دانشجوی مطالبه‌گر اینجا حاضر شدم تا هم رسالت دانشجویی خود را به جای آورده و هم رفع تکلیف کنم، توقع داریم همین طور که الان در جمع دانشجویان جوان و انقلابی شرکت کردید در طول سال‌های مسئولیت و خدمت خود این ارتباط را قطع نکنید و ما شاهد حضور مستمر شما در بین خودمان باشیم.

وی ادامه داد: خودتان خوب می‌دانید که در استان جوانان انقلابی، متخصص و توانمند بومی کم نداریم و چه بهتر که شما به عنوان یک مسئول با شناسایی این جوانان و استفاده از تفکر و تخصص آنان افق بهتری را برای استان خراسان جنوبی رقم بزنید و البته مستلزم این باشید که مسئولان دیگر نیز با حضور در دانشگاه و پاسخ گو بودن به مطالبات دانشجویی از این ظرفیت غنی غافل نشوند.

قصه ریل‌گذاری قطار خراسان جنوبی

مسئول واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند تصریح کرد: نکته حائز اهمیت اینکه ما توانایی ایجاد حلقه‌های مطالعاتی و پژوهشی مسئله محور برای حل مشکلات استان را داریم که تحت عنوان طرح پژوهشی شمسا تدوین شده است.

وی افزود: طی نشستی که شب گذشته در سراهای دانشجویی دانشگاه بیرجند با دانشجویان غیربومی دانشگاه داشته‌اید به خوبی متوجه شدید که دانشجوی غیربومی داشته، داریم و خواهیم داشت و چه خوب است که بیان کنیم قصه بیست ساله‌ای که سنش از سن دانشجویان نو ورود دانشگاه ما نیز بیشتر شده است، قصه ریل گذاری قطار خراسان جنوبی.

نوخواه اضافه کرد: با توجه به دو دهه انتظار ما برای روند ریل‌گذاری که از سال ۱۳۸۳ برای نخستین بار توسط معاون عمرانی استاندار وقت مطرح شد تا همین سال گذشته که یک گره گشایی اعتباری از این پروژه ریلی در دولت شهید جمهور شد امسال و در این زمان یعنی آذر ماه ۱۴۰۳ منتظر این هستیم که بدانیم نقشه شما برای پیگیری این مهم عینی چه خواهد بود.

وی عنوان کرد: آیا دانشجویی که از غرب کشور برای تحصیل به خراسان جنوبی می‌آید به دلیل نبود قطار بین شهری باید از دیدار با خانواده‌اش محروم شود صد البته که در کنار این روند ریل‌گذاری، داغ بزرگ تری به نام پروازهای فرودگاه شهید کاوه بیرجند نیز بر دل داریم.

هشتمان گره نُه‌مان است

وی یادآور شد: جناب استاندار بدانید ما به خاطر نبود امکانات حمل و نقل و رفاهی به جای جذب دانشجو دفع دانشجو داشته‌ایم و این یک ضعف بزرگ است، البته از نداشته‌ها و نبوده‌ها هر چقدر بگوییم کم گفته‌ایم چون ما به عنوان دانشجو در حداقل وسیله نقلیه دانشجویی نیز به روایتی هشتمان گره نه‌مان مانده است.

نماینده دانشجویان دانشگاه بیرجند بیان کرد: دانشجویان فرهنگی و مسئول در این دانشگاه سال‌ها برای نبود یک سالن آمفی تئاتر در خور ۱۴ هزار دانشجو مطالبه کردند اما هیچ به هیچ، خودتان شاهد هستید سالنی که در آن حضور دارید ظرفیت ۲۵۰ نفر را دارد، نبود سالن تا جایی رسید که گلایه به وزیر علوم برده‌ایم و هفته گذشته کلنگ احداث سالن هزار نفری دانشگاه زده شد منتها بحث بودجه‌های عمرانی است.

وی افزود: به عنوان دانشجوی مطالبه گر توقع داریم که استان به فکر این نگین آموزش عالی باشد و مساعدت‌های لازم برای تامین بودجه برای تسهیل روند ساخت این سالن به طور ویژه مورد پیگیری قرار گیرد و امشب یک قول و آن هم همراهی، همکاری و مساعدت از شما می‌خواهیم.

دانشجویان نیازمند حمایت‌های مالی

نماینده دانشجویان دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی هم گفت: یکی از مطالبات اصلی دانشجویان این دانشگاه سرویس حمل و نقل است چراکه این دانشگاه در خارج از شهر بوده و تعداد دانشجو زیاد اما سرویس کم است.

فاطمه محمدی افزود: در این دانشگاه اساتید و افراد بسیار تحصیلکرده و دارای تحصیلات تکمیلی داریم اما برای انتخاب مسئولان عموما از افراد دارای مدرک دانشگاه بیرجند انتخاب می‌شود.

وی خواستار حمایت‌های مالی و کمک معیشتی به دانشجویان شد و بیان کرد: به دلیل امور کارورزی و شهریه دانشگاه، هزینه‌کرد دانشجویان زیاد است و بعضا نیاز به تسهیلات دارند.

نماینده دانشجویان دانشگاه پیام نور اظهار کرد: یک سری از دانشجویان آقا برای امریه سربازی معرفی می‌شوند و انتظار دارند از همین دانشگاه به عنوان امریه در مسئولیت‌های فرهنگی، ورزشی، عمرانی، فرهنگی و سایر معرفی شوند.

وی تصریح کرد: مسیر دانشگاه خارج از حوزه شهری بوده و بلوار دانشگاه در شان دانشجو و اساتید نیست، در اطراف دانشگاه به جز خار، خاشاک و مصالح ساختمانی چیز دیگری نمی‌بینیم که انتظار داریم نسبت به فضاسازی محیط اقدام شود.

جای خالی زیست بوم فرهنگی در خراسان جنوبی

نماینده انجمن‌های علمی هم خواستار تکمیل دانشکده هنر شد گفت: بازسازی دانشکده علوم مهندسی و علوم رفتاری نیز از دیگر انتظارات است چراکه وضعیت بسیار نامناسبی دارد.

امیرحسین عرب جعفری افزود: آزمایشگاه‌های مهندسی پزشکی و الکترونیک به دلیل تجهیزات و امکانات قدیمی و فرسوده نیاز به تجهیزات جدید دارد.

وی بیان کرد: راه‌اندازی و احداث ساختمانی تحت عنوان زیست بوم فرهنگی و مرکز آفرینش‌های هنری در استان فرهنگی و فرهنگ دوست خراسان جنوبی ضروری است.

تاسیس مرکز ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای در دانشگاه برای ترویچ فرهنگ پهلوانی، حمایت از همایش‌های ملی و فرهنگی، نماینده انجمن‌های علمی، تامین سرویس حمل و نقل برای دانشجویان، افزایش بودجه ورزشی و تامین سرویس برای اردوهای برون شهری، از دیگر مواردی بود که توسط نماینده انجمن‌های علمی مطرح شد.

چالش خوابگاه در پنج دانشگاه

نماینده دانشجویان دانشگاه فرهنگیان هم گفت: این دانشگاه مورد کم لطفی و بی مهری زیادی قرار گرفته است.

فاطمه سادات ابراهیمی با اشاره به اینکه در مرکز استان بیش از هزار و ۸۰۰ دانشجو مشغول به تحصیل هستند افزود: این دانشجویان در پنج نقطه پردیس شهید باهنر، پردیس امام سجاد، دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور و یک خوابگاه مستقر هستند و از کمبود خوابگاه رنج می‌بریم.

استاندار خراسان جنوبی هم‌کلام با دانشجویان

وی تاکید کرد: سالانه دانشگاه فرهنگیان هزینه‌های زیادی برای اجاره این نقاط از جمله حمل و نقل، برنامه‌های فرهنگی و سایر پرداخت می‌کند.

دبیر انجمن علمی دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی گفت: در سفر استانی رئیس جمهور شهید به استان حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به دانشگاه اختصاص یافت اما این بودجه نیاز به احیا دارد چون هیچی تخصیص نیافت.

ساختمان اسکلتی دانشگاه ملی مهارت چشم انتظار اعتبار

نماینده دانشجویان دانشگاه ملی مهارت خراسان جنوبی هم از این دانشگاه به عنوان یک دانشگاه کارآفرین، مهارت محور و ماموریت‌گرا یاد کرد و گفت: دانشجویان با کسب مهارت نیاز به استخدام نداشته و می‌توانند کارآفرین باشند، تولیدکنندگانی که مصداق بارز شعار هر سال نظام جمهوری اسلامی هستند.

حانیه خسروی افزود: دانشگاه ملی مهارت خراسان جنوبی با داشتن ۶ آموزش دختران و پسران بیرجند، فردوس، قاین، طبس و نهبندان با چهار هزار و ۵۰۰ دانشجو و ۵۵۰ مدرس و ۲۲ عضو هیئت علمی خالق خدمات ارزشمندی در استان است.

وی بیان کرد: این دانشگاه در مقایسه با سایر دانشگاه‌ها از سرانه دانشجویی بسیار کمی یعنی در حد یک سوم برخوردار است در صورتی که دروس مهارتی، کارگاهی و تجهیزاتی نیاز به جذب اعتبار بیشتری دارد.

عضو بسیج دانشجویی دانشگاه ملی مهارت، کمبود کارگاه‌های آموزشی آن هم با تجهیزات مستهلک و نبود سرویس ایاب و ذهاب را عمده مشکل دانشجویان دانست و گفت: همچنین کمبود خوابگاه به ویژه در آموزشکده‌های پسران از دیگر مشکلات است.

وی خواستار تکمیل ساختمان اسکلت آهن این دانشگاه با کاربری کارگاهی و نمازخانه آموزشکده دختران شد و تاکید کرد: دانشجویان محلی به نام نمازخانه و فضایی برای استراحت ندارند.

خسروی آسفالت محوطه و حصارکشی خوابگاه‌ها، ایجاد اماکن تفریحی و ورزشی، احداث کتابخانه، درمانگاه و استخر سرپوشیده را از دیگر مطالبات دانست و گفت: در این دانشگاه چیزی به نام تنوع غذایی برای دانشجویان وجود ندارد.

مشکلات زیرساختی مانع افزایش ورودی

نماینده دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند هم گفت: روز دانشجو روز مسئولان هم هست و باید به دانشجویان خدمت‌رسانی درست انجام دهند، یکبار برای همیشه مشکلات دانشجویان را رفع کنید تا هر سال تکرار نکنیم و به سراغ رفع مشکلات استان برویم.

حمیدرضا مهرآبادی با بیان اینکه این دانشگاه امسال هشت رشته جدید و ۲۵ درصد افزایش ورودی داشته است افزود: اگر مشکلات زیرساختی حل و فصل نشود افزایش ورودی یا رشته هیچ تاثیری نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: روز دانشجو سال گذشته استاندار وقت خراسان جنوبی پای درد و دل‌های دانشجویان این دانشگاه نشست و در خصوص رفع برخی مشکلات قول مساعد داد اما هیچ اقدامی تاکنون صورت نگرفته و این در بین دانشجویان ناامیدی و یاس ایجاد می‌کند.

نایب رئیس انجمن علمی مهندسی کامپیوتر عنوان کرد: تنها انجمن‌های دانشگاه خارج از کانون‌ها و تشکل‌ها در طول سال ۶۰۰ عنوان برنامه اجرا می‌کنند.

وی با اشاره به اتوبوس فرسوده دانشگاه یادآور شد: اگر این مشکل حل نشود به زودی تبدیل به چالشی جدی شده و باید دانشجویان اتوبوس را برای روشن شدن هل بدهند!

کاهش شدید سرانه دانشجو

نماینده دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم گفت: نظام سلامت و مسائل آن شخصی، گروهی یا جناحی نیست بلکه پیش شرط توسعه پایدار و مظهر عدالت اجتماعی است.

امیرحسین زارعی افزود: یکی از مهمترین نکات و نقاط قوت نظام سلامت دانشجویان علوم پزشکی هستند چون خط اول رویارویی با مردم در این استان هستند لذا اگر امید و انگیزه داشته باشند و به درستی رفتار شود نتیجه را در ارتقای سطح سلامت استان خواهیم دید.

وی بیان کرد: اگر رفتار با دانشجویان خارج از چارچوب و شان و منزلت دانشگاه باشد نمی‌توان انتظار داشت سلامت استان رو به بهبودی و ارتقا پیش برود.

دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان عنوان کرد: با توجه به ساختار جدید وزارت بهداشت، سنوات گذشته سرانه دانشجو شدیدا کاهش پیدا کرد، همچنین برخورد مدیران و مسئولان در مقابل مطالبات به حق دانشجویان درست نیست.

شکوفایی فکرها نیازمند فضای امن

نماینده دانشجویان دانشگاه آزاد هم گفت: به برکت نظام جمهوری اسلامی بطور متوسط سالانه یک انتخابات در کشور برگزار می‌شود اما انتخابات هدف نیست وسیله هست، وسیله‌ای برای تحقق خواسته مردم.

استاندار خراسان جنوبی هم‌کلام با دانشجویان

امیرحسین مدنی افزود: پیش نیاز عمل به وعده‌های رئیس جمهور انتصابات مدیرانی مومن و معتقد به آرمان‌ها و وعده‌ها است، لذا از استاندار درخواست داریم در انتخاب مدیران به خصوص مدیران فرهنگی، شاخصه‌های مهم را مدنظر قرار دهند.

وی ادامه داد: یکی از تاکیدات معظم‌له اعتقاد به جذب حداکثری و دفع حداقلی است سوال اینجاست که آیا تمام مسئولان به این مهم باور دارند یا معتقدند یا با منی یا دشمنی!

دانشجوی رشته الهیات، اعتقاد به ایجاد فضای امن نه امنیتی از دیگر شاخصه‌ها دانست و گفت: فضاهای فرهنگی و هنری از جمله فضای دانشگاه باید فضای امن و آزادی باشد تا فکرها شکوفا و گفت وگو و تبادل نظر صورت گیرد مگر در یک فضای بسته می‌شود گفت وگو کرد؟

وی با اشاره به شاخصه نگاه درست به مسائل فرهنگی، اضافه کرد: برای حل مشکلات فرهنگی باید سراغ راه حل فرهنگی رفت، با بگیر و ببند نمی‌شود ارزش‌های اسلامی را ترویج داد.

در بخش نهایی نیز استاندار خراسان جنوبی پشت تریبون رفت تا پاسخگوی دغدغه‌ها، مطالبات و خواسته‌های دانشجویان باشد.

سید محمدرضا هاشمی تاکید کرد: سعی می‌کنم در کمیسیون‌های دانشجویی شخصا حضور داشته باشم چون حفظ جایگاه دانشجو اهمیت زیادی داشته و باید دغدغه‌های این قشر را شنید.

وی همچنین نسبت به پیگیری تامین سرویس ایاب ذهاب و خدمات دهی به دانشجویان، افزایش سهم دانشگاه از اعتبارات دولتی، تامین تسهیلات تبصره ۱۸ برای شرکت‌های دانش بنیان و فناوران و باز گذاشتن دست دانشجویان و ورود آنها برای حل مسائل استان قول مساعد داد و گفت: هر دانشگاه یک نماینده معرفی کند تا بتوان جلسات فصلی را برگزار و مسایل را به طور مرتب پیگیری کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha