به گزارش ایرنا، سرهنگ امیرحسین نقیمهر روز یکشنبه در نشست خبری در راستای برگزاری پنجمین پویش کودکان سایبری در گیلان اظهار کرد: شناسایی و دستگیری این تعداد مجرم رایانهای نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد هفت درصدی دارد.
وی افزود: این در حالی است که برخی از این مجرمان چند شاکی دارند که برخی از شاکیان نیز مربوط به استانهای دیگر هستند؛ اما پرونده آنان در استان گیلان مورد رسیدگی قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد جرائم فضای مجازی در گیلان کشف شده، بیان کرد: هر عملی که براساس قوانین کشوری جرم است، در فضای مجازی رصد می شود و با کشف حدود ۹۰ درصد این جرائم، پلیس فتا گیلان یکی از موفقترین استانها در کشور است.
رئیس پلیس فتا گیلان ادامه داد: بیشترین جرم در فضای مجازی مربوط به برداشت اینترنتی است و با وجود اینکه این جرم در کشور روند صعودی دارد اما خوشبختانه در گیلان نسبت به مدت مشابه سال گذشته، کاهش ۶ درصدی را شاهد هستیم.
وی اظهار کرد: گرچه تخلفات در فضای مجازی با جدیت پیگیری می شود؛ اما مردم از برخی جرائم در حوزه فضای مجازی اطلاعی ندارند؛ اما می توانند در این خصوص و در مواجهه با هر گونه مشکلی، با شماره ۰۹۶۳۸۰ پلیس سایبری تماس بگیرند.
وی افزود: همچنین به مردم توصیه میکنیم،لینک پیامکهایی که برای آنان توسط شمارههای شخصی ارسال می شود، را باز نکنند زیرا این کار باعث میشود که بدافزاری در گوشی آنان فعال شود که در نهایت منجر به برداشت از حسابهای بانکی میشود.
برگزاری پویش کودکان سایبری
سرهنگ نقیمهر در ادامه به برگزاری پنجمین پویش کودکان سایبری در گیلان اشاره و خاطرنشان کرد: این پویش از روز ۲۴ تا ۳۰ آذر ماه در گیلان برگزار میشود و به بیش از ۲ هزار دانش آموز در حوزه چالش و خطرات موجود در فضای مجازی آموزش داده می شود.
وی اضافه کرد: هدف ما این است که علاوه بر کودکان و نوجوانان، مدیران، معلمان پرورشی و همچنین اولیاء کودکان نیز از فضای مجازی اطلاعات کافی داشته باشند؛ در این راستا با همکاری و تعامل با آموزش و پرورش، دوره های آموزشی برگزار می شود.
رئیس پلیس فتا گیلان در ادامه گفت: ایمن سازی کودکان در برابر خطرات مجازی هدف مهم دیگری از برگزاری پویش کودکان سایبری است تا کودکان و نوجوانان با کسب آموزش های لازم چالشهای موجود در فضای مجازی را به فرصت تبدیل نمایند.
وی افزود: یکی دیگر از اهداف این پویش، کاهش شکاف دیجیتال در خانواده ها است؛ زیرا برخی از والدین اطلاعات چندانی از فضای مجازی ندارند و به همین دلیل جوابگوی سئولات کودکان خود در این بخش نیستند و به همین منظور آموزشهایی در این زمینه برای آنان برنامه ریزی شده است.
نظر شما