سرشماری حیات وحش کیامکی در جلفا آغاز شد

تبریز-ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از آغاز طرح سرشماری حیات وحش پارک ملی کیامکی در شهرستان جلفا خبر داد.

به گزارش ایرنا، شهنام اشتری روز یکشنبه در مراسم آغاز این طرح با اشاره به اینکه طبق آمارهای به دست آمده در غالب گونه های جانوری موجود در این استان شاهد افزایش جمعیت هستیم، گفت: حجم افزایش جمعیت حیات وحش در مناطقی از شهرستان جلفا نسبت به سایر نقاط حفاظت شده آذربایجان شرقی مناسب تر است.

وی اظهار کرد: در این زمینه بارندگی های مناسب در سالجاری و به دنبال آن تامین غذای حیات وحش از طریق تلاش های شبانه روزی محیط بانان که با ساخت و تعمیر آبشخورهای فصلی پناهگاه حیات وحش کیامکی انجام شد، بسیار تاثیرگذار بوده است.

به گفته وی افزایش ضریب حفاظت فیزیکی منطقه کیامکی که از حساسیت سوق الجیشی ویژه ای برخوردار است نیز در افزایش جمعیت گونه های حیات وحش موثر بوده است.

اشتری با قدردانی از همکاری های دادستانی، دادگستری، مرزبانی و همه نهادهای ذیربط در شهرستان جلفا، ابراز امیدوری کرد، با مشارکت مردم دوستدار محیط زیست در حفاظت از گونه های گیاهی و جانوری، برآوردهای کمی، تلاش و برنامه ریزی برای افزایش تنوع گونه های جانوری، مقابله با تغییرات اقلیمی و حفظ گونه های موجود بتوان سرشماری منسجم را انجام داد.

وی روش سرشماری حیات وحش کیامکی را پیمایشی و با استفاده از پهپادها، دستگاه GPS و دوربین‌های چشمی، تلسکوپ و دوربین‌های حرارتی دید در شب در مسیرهای تثبیت شده، عنوان کرد و افزود: آمار هر مسیر با آمار مسیر سال‌های قبل مقایسه و علل و عوامل تغییرات جمعیتی در هر مسیر مورد تحلیل قرار می‌گیرد.

دستگاه قضایی از اجرای وظایف قانونی محیط زیست حمایت می کند

دادستان عمومی و انقلاب اسلامی شهرستان جلفا نیز در این مراسم از تلاش های بی وقفه حفاظت محیط زیست شهرستان در حراست و پاسداری حیات وحش مطقه قدردان کرد.

حسین امانی افزود: حفظ محیط زیست و مقابله با تخلفات شکار و صید یکی از مصادیق حقوق عامه است و دستگاه قضایی در راستای حمایت از آن با حمایت همه جانبه و ایجاد تعاملات بیشتر آمادگی لازم برای کمک به اجرای وظایف قانونی محیط زیست و مقابله با متجاوزان محیط زیست را دارد.

پناهگاه حیات وحش کیامکی در سال ۱۳۵۲ با ۹۶۹۵۲ هکتار وسعت تحت حفاظت قرار گرفت و در سال ۱۳۵۴ به پناهگاه حیات وحش ارتقا یافت.

این منطقه در حد فاصل رودخانه حاجیلرچایی و رودخانه دره دیزچای در طولی نزدیک به ۶۰ کیلومتر تعیین شده است. در سال ۱۳۹۰ بخش شمالی شرقی این منطقه یعنی منطقه امن کامتال به وسعت هفت هزار هکتار به پارک ملی کامتال تبدیل شد.

رودهای مهم خاروانا، دستجرد، ایری و قورباغالخ و همچنین آبشارهای معروفی نظیر آبشار آسیاب خرابه، آبشار ماهاران، آبشار چرچر، آبشار سیه سران و آبشار قشلاق و چشمه هایی نظیر چشمه زلفی، چشمه پلنگه وار، چشمه قزل و چشمه پیله خانی در این منطقه قرار دارند.

پناهگاه حیات وحش کیامکی زیستگاه گونه های جانوری همچون آهو، مارال، قوچ، میش ارمنی، کل و بز، پلنگ، خرس قهوه ای و گونه های مختلفی از پرندگان از قبیل سیاه خروس، کبک، عقاب طلایی، اردک، حواصیل، آلرت و بوتیمار، قرقاول، طرلان و بالابان وهمچنین پوشش گیاهی بید، زرشک، افرا، نسترن، گردو و گیاهان مرتعی و دارویی است.

به گزارش ایرنا، تعداد مناطق زیرمجموعه مدیریت محیط زیست آذربایجان شرقی ۱۳ منطقه و ۹ منطقه شکار ممنوع است و کل مساحت مناطق زیرمجموعه محیط زیست استان بیش از ۵۸۰ میلیون هکتار است که ۱۳ درصد کل مساحت آذربایجان شرقی را شامل می شود.

تعداد محیط بانی های فعال آذربایجان شرقی ۳۰ باب و تعداد ادارات شهرستان ها ۲۱ اداره و نمایندگی مستقر در شهرستان ها است.

مجموع مساحت جنگل های آذربایجان شرقی معادل ۱۸۸ هزار هکتار است که در این مناطق تنوع گونه های گیاهی به استعداد ۲ هزار و ۵۰۰ گونه و تنوع گونه های جانوری به تعداد ۳۴۶ گونه شناسایی و ثبت شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha