به گزارش ایرنا، سوگواره نوحههای نشسته یا همان پامنبری ویژه بانوان میناب با حضور ۱۶ گروه از روستاهای «نصیرایی، حاج خادمی، ملاجماتی، رضا علیچی، محمودی، شهمرادی، پولاد قاسمی، شمعجو، شیخآباد و کریمآباد» با بیش از ۴۰۰ نفر از ذاکران و دلدادگان به حضرت اباعبداالله الحسین(ع) اجرا شد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میناب روز یکشنبه در این آیین گفت: آیینها و مناسک مذهبی سنگرهای فرهنگی ما ایرانیان است که باید خوب از این آیینها و مناسک به شکل محلی و بومی آنها را پاس و حفظ کنیم؛ چرا که این سنگرهای فرهنگی و مذهبی ما است که باید نسل به نسل انتقال یابد.
مصطفی کریمی با اشاره به اینکه سبک همه نوحههای نشسته در میناب برگرفته از سبکها و اسناد قدیمی نوحه خوانانی از جمله «مرحوم حسینعلی قضایی، مرحوم فانی، مرحوم مسیحا، مرحوم واقف، مرحوم ملاقنبر و مرحوم مخلص» است، اظهار کرد: برای حفظ و نگهداری این فرهنگ و سنت عزاداری که خود دارای سبکهای خاص خود است، باید در حفظ و تقویت این سبک عزاداری برنامهریزی مدون و جامع هرساله گرفته شود.
عزاداری شهرستان میناب که ریشه تاریخی با قدمت بیش از ۲۷۰ سال دارد؛ برگرفته از آثاری است که از مداحان و خادمان اهل بیت(ع) از آن زمان به جامانده است. تلاش برای حفظ این آثار که از همان نسلهای قدیم تاکنون انجام گرفته، سبب شده که با حفظ سنتها و آیینهای محرمی این عزاداریها به ثبت ملی برسد.
سینهزنی به سبک نشسته یا همان پامنبری میناب، در چهاردهمین اجلاس تجلیل از پیرغلامان حسینی در سال ۹۵ به شماره ۱۲۹۰ به عنوان اثر معنوی، در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
شهرستان میناب در ۹۰ کیلومتری شرق بندرعباس مرکز استان هرمزگان قرار دارد.
نظر شما