به گزارش ایرنا، محمد رضا حاجی رضا روز یکشنبه در مزرعه فراهانی (واقع در شهرستان جعفرآباد قم) در گفتوگو با خبرنگاران بیان کرد: در پاییز امسال بر اساس برنامه ریزی انجام شده و در راستای تامین امنیت غذایی مردم ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم، ۲۱ هزار هکتار به کشت جو و ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار به کشت کلزا اختصاص یافت و روند تولید این محصولات آغاز شد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت فعالیتهای بخش کشاورزی در استان قم، افزود: با وجود محدودیتهای منابع آبی و سیاست عدم توسعه زمینهای کشاورزی در قم، اما با استفاده از دانش روز و ارتقا بهرهوری توانستیم سطح تولید محصولات کشاورزی استان را افزایش و در راستای بهبود وضعیت درآمدی بهرهبرداران گام برداریم.
وی با بیان این که بیش از ۵۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مسقیم در بخش کشاورزی استان مشغول فعالیت هستند، ادامه داد: یکی از راهکارهای تامین امنیت غذایی مردم، استفاده صحیح از منابع آب و خاک است که سازمان جهاد کشاورزی قم این موضوع را از طریق واگذاری اراضی به طرحهایی که دارای شرایط لازم هستند، دنبال میکند.
حاجی رضا گفت: ما در راستای اجرای برنامه الگوی کشت به دنبال استفاده از ارقام گیاهی هستیم که در شرایط آب و هوایی قم بیشترین بازدهی و عملکرد را داشته باشد و در این راستا از هرگونه سرمایه گذاری بخش خصوصی برای ورود ارقام جدید و کشت آن در استان حمایت میکنیم.
به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
نظر شما