به گزارش ایرنا، رضا رحمانی روز یکشنبه در جلسه بررسی آخرین وضعیت دریاچه ارومیه که با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه ارومیه و پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه برگزار شد، افزود: با توجه به اینکه عمده مصرف آب حوضه آبریز در بخش کشاورزی است، باید شیوه های جدیدی بهکار گرفته شود تا مصرف آب پایین آمده و به شکل مطلوبی مدیریت شود.
وی ادامه داد: برای احیای دریاچه ارومیه روشهای مختلفی نظیر بارورسازی ابرها و روش های دیگر مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به آمارها گفت: آمارها ما را در تصمیم گیری درست هدایت می کند و هرجا آمار درست و صحیح نباشد بدون شک نمی توان تصمیم درستی گرفت بنابرای صحیح بودن آمار هم جزو اولویت ها باشد تا اطلاعات درستی به مردم داده شود.
استاندار آذربایجان غربی یادآورشد: با توجه به تکنولوژی های جدید در دنیا انتظار می رود برای نجات و احیای دریاچه ارومیه از راهکارهای جدید و به روز استفاده شود.
وی گفت: با شناخت جامع از دلایل وقوع وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه، میتوان راهکارهای جدید برای جذب حمایتهای ملی جهت احیای این دریاچه ارائه کرد.
استاندار آذربایجان غربی به لزوم همراهی مردم اشاره کرد و افزود: احیای دریاچه ارومیه با همگامی و همراهی مردم و همچنین دادن اطلاعات درست و صحیح به آنها و زمینه سازی برای ارتقای وضعیت معیشت آنها میسر خواهد شد.
رحمانی یادآورشد: برای افزایش منابع آبی حوضه دریاچه ارومیه مدیریت عواملی چون میزان تبخیر و لایروبی رودخانهها و انهار در مسیر هدایت آبهای جاری به سمت دریاچه ارومیه، به صورت جدی در دستور کار دستگاههای متولی قرارگیرد.
رحمانی همچنین با تاکید بر ارائه اطلاعات صحیح به مردم درخصوص دریاچه ارومیه، اضافه کرد: برنامهها و طرحهای احیای دریاچه ارومیه بهصورت ویژه از طریق رسانهها به مردم اطلاعرسانی و آموزش داده شود.
وی با تاکید بر گسترش مطالعات علمی برای بررسی راهکارهای جدید احیای دریاچه ارومیه، افزود: باوجود تلاشهای ارزشمند گذشته خروجی اقدامات، نتیجه قابلتوجهی برای نجات دریاچه ارومیه نداشته و استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و نهادهای ملی و بینالمللی مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، دراین جلسه آمار مقایسه ای وضعیت دریاچه ارومیه طی سالهای اخیر و همچنین میزان بارش ها و تاثیر آن بر دریاچه ارومیه توسط معاون عمرانی استانداری آذربایجان غربی مطرح شد.
نظر شما