به گزارش ایرنا از اعلام روز دوشنبه سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، جبرئیل برادری درخصوص ظرفیتهای گلخانهای استان تهران اظهار داشت: این در حوزه تولید محصولات گلخانهای دارای ظرفیت و مزیتهای فراوانی است، به نحوی که نخستین تولیدکننده محصولات سبزی و صیفی گلخانهای و گل شاخه بریده در کشور بوده و زمینه بسیار مساعدی جهت توسعه بازارهای پایدار داخلی و خارجی را در این زمینه دارا است.
وی اضافه کرد: بدون تردید ایجاد نظام بازاریابی مناسب و برنامهریزی صحیح و اصولی در این زمینه باعث ارزشآفرینی در زمینه تولید این محصولات شده و شاهد رشد و توسعه روزافزون تولیدات گلخانهای در استان و به تبع آن در کشور خواهیم بود.
این مسئول با اشاره به مزایای کشتهای گلخانهای افزود: خشکسالی فزآینده در ایران از چالشهای جدی پیش رو است، زیرا کمبود یا نبود آب با تأثیر بر صنعت کشاورزی و کاهش امنیت غذایی مشکلات عدیدهای را بوجود میآورد، کشت گلخانهای از جمله این تجربیات بوده که در بسیاری از کشورها در حال اجرا است؛ طرح توسعه کشت گلخانهای با هدف صرفهجویی در مصرف آب، تولید محصولات با کیفیت، سالم و یکدست در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
برادری ادامه داد: استان تهران تا پایان سال ۱۴۰۲ با سطح چهار هزار و ۹۷۲ هکتار، ۲۵ درصد از سطح کل گلخانههای کشور را دارا بود؛ همچنین این استان با تولید یکهزار و ۳۴۹ میلیون گل شاخه بریده در سطح یکهزار و ۲۰۸ هکتار و ۶۸ درصد تولید کشور رتبه اول کشوری را در اختیار دارد و قطب تولید گل شاخه بریده استان نیز با تولید یکهزار و ۲۵۵ میلیون شاخه معادل ۹۳ درصد تولید استان مربوط به شهرستان پاکدشت است.
وی سطح گلخانههای سبزی و صیفی استان تهران را سه هزار و ۴۳۲ هکتار اعلام و خاطرنشان کرد: استان تهران با تولید یک میلیون و ۴۳ هزار تن سبزی و صیفی، ۲۴ درصد تولید کشور را در اختیار دارد؛ همچنین رتبه نخست گلخانه سبزی و صیفی استان، شهرستان پیشوا است که با سطح ۲ هزار و ۶۰ هکتار، ۷۱۷ هزار و ۲۱۳ تن محصول معادل ۶۹ درصد تولید استان را تولید میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، میانگین تولید محصولات گلخانهای استان را ۳۰۹ تن در هکتار، میانگین تولید گل شخه بریده در گلخانههای استان را ۱/۱ میلیون شاخه در هکتار و میانگین تولید گیاهان آپارتمانی را ۴۷۵ هزار گلدان در هکتار اعلام کرد.
برادری در مورد سیاستها و برنامهها در ارتباط با توسعه کشتهای گلخانهای یادآور شد: در همین رابطه پرداخت تسهیلات، اصلاح، نوسازی و بازسازی واحدهای فرسوده و غیر اقتصادی و بهبود افزایش عملکرد در واحد سطح، ایجاد بازارهای جدید داخلی و هماهنگی برای ورود به بازارهای خارجی، استفاده از ارقام مرغوب تجاری، تقویت و تکمیل زنجیره ارزش محصولات (بذر و اندامهای تکثیری) و استفاده از کشت نشایی به جای کشت مستقیم بذر را دنبال میکنیم.
نظر شما