دیمزارهای ساوه با وجود کاهش بارندگی‌ها همچنان سبز و امیدوارند

ساوه - ایرنا - معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه گفت: کاهش میزان بارندگی‌ها در ساوه، اگرچه نگرانی‌هایی را برای کشاورزان ایجاد کرده است، اما پراکنش مناسب بارش‌ها در زمان نیاز گیاهان، دیمزارهای  شهرستان را به سبزی رسانده و امید به محصولی پربار را زنده نگه‌داشته است.

محمود رضا خلیلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بارش‌های پاییزه امسال در شهرستان ساوه، گرچه از نظر حجم نسبت به سال‌های گذشته کاهش داشته، اما به‌دلیل وقوع در زمان‌های مناسب، تأثیر مثبتی بر کشت دیم در مناطق غرق‌آباد و نوبران گذاشته‌است.

وی افزود: این بارش‌ها که تاکنون حدود ۵۰ میلی‌متر در منطقه نوبران و غرق‌آباد ثبت‌شده، موجب سبز شدن بیش از ۸۰ درصد دیمزارهای این مناطق شده‌است و پراکنش زمانی بارندگی‌ها در این مناطق توانسته نیاز آبی گیاهان را در مراحل حساس اولیه تأمین کند و کشت پاییزه را به‌سمت موفقیت پیش ببرد.

خلیلی یادآور شد: در بخش مرکزی شهرستان که به دلیل وابستگی به منابع آب زیرزمینی شرایط متفاوتی حاکم است و میزان بارندگی در این منطقه تنها ۲۰ میلی‌متر بوده و پراکنش زمانی آن نیز به‌حد مطلوب نرسیده‌است.

وی گفت: تأخیر در کشت نیز مزید بر علت شده و سبز شدن زمین‌های این بخش را به تأخیر انداخته‌است اما وضعیت کنونی گیاهان به‌دلیل مدیریت مناسب و بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی، همچنان قابل قبول ارزیابی می‌شود.

تحقق ۸۰ درصدی برنامه کشت پاییزه

معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه یادآور شد: برنامه کشت پاییزه ساوه برای امسال شامل ۳۰ هزار هکتار گندم و جو دیم، ۱۹ هزار هکتار گندم و جو آبی و یک‌هزار هکتار حبوبات و سایر کشت‌ها است.

وی گفت: تاکنون ۸۰ درصد از این برنامه در دیمزارها محقق شده‌است و فرصت کشت پاییزه در بخش مرکزی همچنان تا اوایل دی‌ماه ادامه دارد و کشاورزان می‌توانند از این فرصت برای تکمیل برنامه‌های کشت خود بهره ببرند.

خلیلی اظهار کرد: پیش‌بینی‌های اداره کل هواشناسی استان مرگزی از بارندگی‌های نرمال در فصل زمستان حکایت دارد و اگر این پیش‌بینی‌ها تحقق یابند، می‌توان انتظار داشت که محصولات کشت پاییزه، به‌ویژه گندم و جو، مراحل رشد خود را بدون تنش آبی پشت‌سر بگذارند.

وی خاطر نشان کرد: گرچه کاهش بارندگی‌ها یکی از چالش‌های اساسی کشاورزی در ساوه محسوب‌می‌شود، اما وقوع بارش‌ها در زمان‌های حساس و مدیریت درست منابع آبی توانسته شرایط دشوار را تا حدودی بهبود بخشد.

معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه بیان کرد که کشاورزان این شهرستان همچنان با نگاه به آسمان و امید به نزولات بیشتر، به کار و تلاش خود ادامه می‌دهند و چشم‌انتظار روزهای پرثمر تر هستند.

افزون بر ۱۳۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی در شهرستان ساوه وجود دارد که ۲۱ هزار هکتار آن باغات و ۱۱۴ هزار هکتار دیگر را زمین های زراعی شامل می شود.

سالانه در شرایط نرمال اقلیمی و بارش‌ها امکان تولید بیش از ۹۳۵ هزار تن انواع محصولات زراعی و باغی در شهرستان ساوه وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha