سجاد عجب شیری زاده روز چهارشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز آذربایجان شرقی و گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: برای اندازه گیری هوشمند میزان مصرف آب از ۲ روش اُلتراسونیک و مغناطیسی استفاده می کنند که با توجه به مزیت ها و دقت کنتورهای مغناطیسی، نصب و تجهیز این نوع کنتورها در برنامه وزارت نیرو قرار گرفت.
وی ادامه داد: تولید کنتورهای مغناطیسی با باتری لیتیومی، نتیجه ۲ سال تحقیق و توسعه این شرکت است و در ۶ ماه گذشته، خروجی های مطلوبی در استان هایی که اجرا شده داشته است.
عجب شیری زاده با بیان اینکه در روش مغناطیسی اندازه گیری، دقت اندازه گیری ۱۵ بار بیشتر از روش مکانیکی و ۶ تا هفت برابر بیشتر از روش اُلتراسونیک است،گفت: دقت اندازه گیری بالا و درآمدزایی چندین میلیاردی برای وزارت نیرو از طریق اندازه گیری دقیق مصرف، از جمله مزیت ها و دلایل انتخاب این نوع کنتور هوشمند در حوزه آب شرب است.
وی از نصب ۳۰۰ دستگاه به طور آزمایشی در شهرستان داورزنی خراسان رضوی خبر داد و افزود: این فلومترهای مغناطیسی در این شهرستان جواب داده و در چهار ماه گذشته کاهش هشت درصدی در مصرف مشترکان در این شهرستان ثبت شده است.
ظرف ۶ سال کنتورهای هوشمند باید جایگزین کنتورهای قدیمی شود
مدیرعامل شرکت دانش بنیان صاها با اشاره به اینکه ۲۰ میلیون مشترک آب در کشور وجود دارد، گفت: ظرف ۶ سال باید کنتورهای این مشترکان جایگزین و تعویض شوند که با توجه به ظرفیت تولید، کار سختی به نظر می رسد.
عجب شیری زاده ادامه داد: تولید کنتورهای مغناطیسی پیچیده بوده و زمان بر است و در حال حاضر ظرفیت تولید این شرکت ۲۰۰ دستگاه در روز است که طبق برنامه تا پایان سال به ۵۰۰ تا هزار دستگاه در روز خواهد رسید.
وی از برنامه ریزی این شرکت برای رساندن تولید روزانه به ۱۰ هزار دستگاه خبر داد و گفت: در فرآیند اندازه گیری به روش مغناطیسی، تمام مراحل به طور آنلاین بوده و میزان مصرف به صورت برخط به مرکز دیسپاچینگ ارسال می شود و کنتورخوانی حضوری و قبوض به کلی حذف می شوند و در صورتی که که مشترکان بدهی خود را پرداخت نکنند به طور اتوماتیک، جریان آب آنها قطع خواهد شد.
وی افزود: همچنین میزان مصرف مشترکان به صورت ماهانه تحلیل شده و در صورت تغییر نامتعارف در مصرف، اخطاری به شرکت آبفا ارسال می شود تا اقدامات لازم را انجام دهد.
تاییدیه های امور آب ترکیه برای صادرات به این کشور در حال اخذ است
عجب شیری زاده به مقوله صادرات این محصول دانش بنیان اشاره و اظهار کرد: صادرات این نوع محصولات فرآیندی دارد که باید طی شود و خوشبختانه برای صادرات به ترکیه، ۱۲ تاییدیه از ۱۸ تاییدیه امور آب ترکیه DSI گرفته شده که پس از اتمام، ماهانه ۲۰۰ دستگاه به این کشور صادر خواهیم کرد.
وی ادامه داد: البته ترکیه برای هوشمندسازی کنتورهای آب، روش التراسونیک را انتخاب کرده که هزینه هر دستگاه آن به مراتب بالاتر از مغناطیسی است و ما در صدد گرفتن بازار این کشور و حتی راه اندازی خط مونتاژ در آن هستیم.
وی بیان کرد: همچنین ۴۶ دستگاه به طور پایلوت و آزمایشی به عراق صادر کردیم که در صورت تایید، میزان صادرات به این کشور نیز بیشتر خواهد شد.
قیمت تمام شده هر دستگاه کنتور مغناطیسی ۹۰ میلیون ریال است
عجب شیری زاده هزینه تمام شده هر دستگاه کنتور هوشمند مغناطیسی را ۹۰ میلیون ریال اعلام کرد و گفت: به دنبال کاهش قیمت تمام شده هستیم تا فشار مالی بر مشترکان وارد نشود هر چند طرق برنامه دولت، مشترکان پرمصرف باید خودشان هزینه کنتور را بپردازند اما مشترکان خانگی حمایت خواهند شد.
وی مشکل و چالش اصلی در زمینه هوشمند سازی را ظرفیت تولید اعلام کرد و گفت: درخواست زیاد و ظرفیت محدود است از این رو به دنبال استفاده از ظرفیت های شرکت های فعال در این زمینه هستیم.
تاکنون یکهزار و ۲۰۰ دستگاه کنتور مغناطیسی در استان های مختلف نصب شده است
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه تاکنون یکهزار و ۲۰۰ دستگاه کنتور هوشمند مغناطیسی در استان های مختلف کشور نصب شده است، گفت: خراسان رضوی، تهران، مرکزی و سیستان و بلوچستان از جمله استان های هستند که کنتورهای مغناطیسی نصب شده یا در حال عقد تفاهم نامه هستیم.
عجب شیری زاده با بیان اینکه استان دیگر مشتاق تر از آذربایجان شرقی در زمینه نصب این نوع کنتورهای هستند، گفت: طبق تکلیف وزارت نیرو، ۶ هزار دستگاه کنتور هوشمند مغناطیسی باید تا پایان امسال در این استان نصب و جایگزین شود.
هدف گذاری برای اشتغال ۳۰۰ نفر در شرکت
عجب شیری زاده به میزان اشتغالزایی در این شرکت نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۳۴ نفر به طور مستقیم و ۱۱۲ نفر به طور غیرمستقیم با این شرکت همکاری می کنند که طبق برنامه، قرار است تعداد اشتغال مستقیم را به ۳۰۰ و غیرمستقیم را به ۵۰۰ نفر ارتقا دهیم.
وی با بیان اینکه همه تولیدات ما در یک سوله هزار متری صورت می گیرد گفت: توسعه فضای کسب و کار در برنامه شرکت بوده به طوریکه یک سوله سه هزار مترمربعی به صورت استیجاری در شهرک سلیمانی تجهیز شده و در شهرک بعثت نیز ۱۲ هزار متر مربع خریداری شده است با ساخت واحد تولیدی ۶ هزار متر مربع در این زمین در برنامه شرکت قرار گرفته است.
وی بیان کرد: توسعه ۱۰ هزار مترمربعی شرکت در یکسال در برنامه است تا بتوانیم به نیازهای کشور در زمینه کنتورهای هوشمند پاسخ دهیم.
عجب شیری زاده همچنین با بیان اینکه محصول تولیدی این شرکت در رتبه یک شرکت های دانش بنیان قرار گرفته گفت: در فرآیندی سه ماهه، کنتور هوشمند مغناطیسی تولید این شرکت هم از نظر فناوری و هم ارزش افزوده در رتبه یک قرار گرفت.
وی اعلام کرد: صفر تا صد تولید این محصول (85درصد) بجز قطعات الکترونیک که از چین وارد می شود تولید ایران بوده و نیازمند حمایت همه جانبه هستیم.
قرار نیست مشترکان هزینه اضافی پرداخت کنند
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: در شروع کار، مشترکان واکنش های تندی دارند و احساس می کنند که با نصب کنتور هوشمند، هزینه آب مصرف آنها زیاد می شود درصورتیکه چنین چیزی وجود ندارد و طی فرآیند هوشمندسازی قرار نیست مشترکان مبلغ اضافی پرداخت کنند.
عجب شیری زاده افزود: هدف این طرح مدیریت مصرف بهینه آب است و به طور یقین، مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت کنند و مدیریت مصرف داشته باشند از اجرای این طرح منتفع نیز خواهند شد.
وی یادآور شد: فلومترهای مغناطیسی (اندازه گیرهای مغناطیسی) تا منفی ۴۰ درجه یخ نمی زنند دقت اندازه گیری آنها ۶ دهم بوده و دوام باتری لیتیومی آنها پنج سال است.
نظر شما