گذر از بحران کم‌آبی نیازمند آگاه‌سازی مردم و مدیریت توزیع است

بندرعباس - ایرنا - معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه گذر از بحران پیش آمده درپی خشک شدن سدها حیاتی و ضروری است، گفت: آگاه‌سازی مردم از این وضعیت، مدیریت توزیع آب و اقدامات جبرانی برای تامین نیاز مردم باید به‌طور ویژه در دستورکار قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، علویان صدر روز سه‌شنبه در پی وضعیت کم‌آبی بندرعباس به همراه مدیرکل دفتر تعرفه و خدمات مشترکین شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از وضعیت آبرسانی در این استان به‌ ویژه شهر بندرعباس و تصفیه خانه فاضلاب این شهر بازدید کرد.

وی ساماندهی انشعاب‌ها را مورد اشاره قرار داد و در بازدید میدانی از محلات شهر بندرعباس ضمن تاکید بر اصلاح شبکه‌ها و بازنگری در رویه‌ها، وضعیت توزیع آب در نقاط مختلف شهر به‌ویژه بافت فرسوده را بررسی کرد.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی آب و فاضلاب کشور با اشاره به اهمیت استفاده از پساب فاضلاب در بخش صنعت و فضای سبز باتوجه به اقلیم هرمزگان و همچنین «آب‌بر» بودن برخی از صنایع، ادامه داد: تکمیل این تصفیه‌خانه ضمن جلوگیری از ورود پساب به دریا باعث تامین آب پایدار صنایع می‌شود.

گذر از بحران کم‌آبی نیازمند به آگاه‌سازی مردم و مدیریت توزیع است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان نیز در این بازدید با بیان اینکه وضعیت تامین و توزیع آب بندرعباس به‌طور ویژه در دستورکار است، گفت: به‌دلیل تداوم خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی، سدهای واقع در شرق هرمزگان به‌عنوان یکی از منابع تامین آب بندرعباس خشک شده‌اند و ورودی آب این شهر کاهش محسوسی داشته است.

عبدالحمید حمزه‌پور توضیح داد: تداوم این وضعیت و نبود مدیریت مصرف آب، باعث افزایش بحران و کم‌آبی می‌شود اما آبفا هرمزگان با اطلاع رسانی از وضعیت پیش آمده مردم را در جریان این موضوع قرار داده که امیدواریم با مدیریت مصرف و خودداری از مصارف غیر آشامیدنی بتوانیم شاهد پایداری وضعیت آب شهر بندرعباس که جمعیتی زیادی را در خود جای داده است، باشیم.

گذر از بحران کم‌آبی نیازمند به آگاه‌سازی مردم و مدیریت توزیع است

وی با بیان اینکه مجموعه وزارت نیرو، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و استانداری هرمزگان در این زمینه همکاری و همراهی خوبی با آبفای هرمزگان دارند، ابراز کرد: تلاش برای جبران کمبودهای آب ادامه دارد اما می‌طلبد تا با همراهی تمامی مصرف کنندگان، از این وضعیت گذر کنیم.

یادآور می شود از اوایل آذرماه امسال سدهای شمیل و نیان بندرعباس با ظرفیت ۹۸ میلیون مترمکعب و سرنی میناب با ظرفیت ۳۱ میلیون مترمکعب به‌دلیل نبود نزولات جوی و بارش طی چند سال اخیر، خشک و از مدار بهره‌برداری خارج شده است و در حال حاضر امکان تامین آب کشاورزی از سد شمیل و نیان ممکن نیست؛ سد استقلال میناب نیز با حجم ۲۱۰ میلیون مترمکعب اکنون حدود پنج درصد آب قابل بهره‌برداری است.

درحال حاضر سالیانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب از منابع مختلف برای تامین آب آشامیدنی مردم هرمزگان تولید، انتقال و توزیع می‌شود؛ از این میزان ۴۰ درصد از طریق چاه‌ها، ۳۵ درصد از طریق آب شیرین‌کن‌ها و ۲۵ درصد نیز از محل منابع سدها و بخشی از چشمه‌ها است.

هرمزگان با ۱۴ شهرستان و ۱۴ جزیره در خلیج همیشه فارس، بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت دارد و از آن به‌عنوان پایتخت اقتصادی و دروزاه پیشرفت ایران یاد می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha