مهدی نوری در گفتگو با ایرنا افزود: به علت قرار گرفتن گلپایگان در نقطه اتصال سه استان مرکزی، لرستان و اصفهان و همچنین میدان های دامی که در شهرستان های همجوار مانند خمین، الیگودرز و قم قرار دارد، میزان ورود و خروج دام سبک و سنگین در گلپایگان بالا است.
وی تصریح کرد: هرگونه جابجایی دام باید با نظارت، اخذ گواهی و مجوز حمل از سوی شبکه دامپزشکی صورت گیرد که متاسفانه برخی از دامداران سنتی در گلپایگان بدون هماهنگی با این اداره، اقدام به خرید و اسکان دامی که ممکن است آلوده به بیماری باشد می کنند و به همین دلیل، در سال جاری شاهد شیوع تب برفکی در نقاط مختلف شهرستان هستیم.
مسوول دامپزشکی گلپایگان با تاکید براینکه رعایت پروتکل های بهداشتی در واحدهای دامداری صنعتی نسبت به واحدهای سنتی در شرایط بهتری قرار دارد، خاطرنشان کرد: حدود یکصد و ۳۲ هزار راس دام در گلپایگان وجود دارد که ۱۰ هزار راس دام سنگین در واحدهای دامداری صنعتی و ۱۲ هزار راس دام سنگین و ۱۱۰ هزار راس دام سبک در واحدهای سنتی شهرستان نگهداری می شوند.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۲۱ هزار و ۸۳ دوز واکسن تب برفکی به دام های سبک و سنگین این شهرستان تزریق شده است گفت: سویه ای که در حال حاضر بیشتر در گلپایگان شایع است، از نوع«O»(یکی از سویه های شایع تب برفکی در منطقه خاورمیانه است) می باشد، در حال حاضر در ۲ واحد صنعتی و سه کانون در مناطق حسن حافظ، صفاییه و برخی از روستاهای کنار رودخانه ثبت شده که با انجام اقدامات لازم برای درمان، تا کنون هیچگونه تلفاتی به علت تب برفکی در شهرستان از سوی شبکه دامپزشکی تایید نشده است.
به گزارش ایرنا، زمان شیوع بیماری تب برفکی معمولا از ابتدای پاییز تا اواخر زمستان و منشا این بیماری ویروس است. سرعت انتقال این ویروس بسیار بالا است و با وزش باد و جابجایی هوا می تواند تا شعاع ۲۰ کیلومتری نیز ایجاد آلودگی داشته باشد.
در صورت آلوده شدن یک واحد دامداری به این بیماری، ممکن است تا ۹۰ درصد دام آن واحد تولیدی مبتلا به بیماری تب برفکی شود.
شهرستان گلپایگان در فاصله ۱۷۰ کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.
نظر شما