به گزارش خبرنگار ایرنا، ولی الله مقصودلو عصر پنجشنبه در مراسم تجلیل از روسا، نواب رئیس و دبیران هیاتهای ورزشی شهرستان گنبدکاووس افزود: گلستان در رشتههای گوناگون ورزشی و در ردههای مختلف سنی «نونهالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان» ورزشکارانی در تیم ملی و یا تیمهای لیگ برتری دارد که یک ظرفیت بزرگ برای این استان بشمار میروند.
وی با تاکید برضرورت حمایت بیشتر بخش خصوصی در استعدادیابی و قهرمان پروری در رشتههای مختلف ورزشی گلستان اضافه کرد: باشگاههای خصوصی و یا فعالان اقتصادی استان میتوانند در کنار برخورداری از حق پخش تلویزیونی با قیمت بسیار مناسب از محل حق رشد بازیکنان نیز کسب درآمد کنند.
مقصودلو ادامه داد: هم اکنون ۵۲ رشته ورزشی در قالب هیات در گلستان فعال است که در همه رشتهها استعداد و توانمندی نیروی انسانی وجود دارد ضمن اینکه هر رشته هم میتواند رویدادهای ملی و بین المللی را میزبانی کند.
معاون ورزش مدیرکل ورزش و جوانان گلستان همچنین با اشاره به تدوین سند چشم انداز ۱۰ ساله ورزش این استان، تصریح کرد: نبود صنایع بزرگ برای حمایت مالی از رشتههای ورزشی، ورزشکاران و تیمهای حاضر در لیگهای ملی مهمترین چالش ورزش گلستان است.
وی گفت: گلستان در تامین مواد اولیه برخی صنایع بزرگ از جمله ذوب آهن (تامین زغال سنگ) سهیم است اما از مسئولیت اجتماعی این صنایع در حوزه ورزش محروم میباشد.
مقصودلو همچنین از هیاتهای ورزشی در شهرستانهای گلستان بویژه گنبدکاووس که توانمندیها و قهرمانان زیادی در ورزش دارد، خواست تا نسبت به رعایت آیین نامههای ورزشی اهتمام بیشتری داشته باشند.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم با بالا دانستن توانمندی ورزش این شهرستان و داشتن قهرمانان ورزشی قابل توجه در رشتههای گوناگون ورزشی، تصریح کرد: داشتن تنها ۳۶ سانتیمتر سرانه ورزشی در مقایسه با متوسط ۷۶ سانتیمتر سرانه فضای ورزش گلستان به هیچ وجه شایسته گنبدکاووس نیست.
عبدالحکیم آق ارکاکلی افزود: نیروی انسانی توانمند در بخشهای گوناگون بالاترین سرمایه یک کشور است و نباید نسبت به آن کم توجهی شود.
وی با تاکید برضرورت رفع عقبماندگیهای گنبدکاووس درحوزه زیرساختهای ورزشی، اضافه کرد: سهم اعتباری این شهرستان باتوجه به شاخصهای جمعیت، وسعت و توانمندی ورزشکاران و مدال آوری آنها باید مشخص و تخصیص داده شود.
آق ارکاکلی به مشکلات و تنگناهای مالی دولت هم در تخصیص اعتبارات اشاره کرد و گفت: برای جبران این بخش باید از ظرفیت بخش خصوصی و مسئولیت اجتماعی صنایع موجود در گلستان و گنبدکاووس استفاده کرد.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی افزود: معادن انحصاری یُد کشور فقط در نواحی شمالی گلستان و این شهرستان مرزی واقع است و بهرهبرداران این معادن باید به مسئولیت اجتماعی خود در قبال مردم و ورزش عمل کنند.
وی اضافه کرد: هیاتهای ورزشی میتوانند با تعامل از ظرفیت ادارات و نهادهایی که درآمدزا هستند مانند شهرداریها، تعاون روستایی، بانکها، واحدهای صنعتی و مراکز درمانی خصوصی در توسعه ورزش استفاده کنند.
آق ارکاکلی همچنین برلزوم تهیه نظام مسائل، توانمندیها و تقویم ورزشی توسط هیاتهای ورزشی گنبدکاووس تاکید کرد و افزود: متولیان ورزش و هیاتها حداقل باید برنامه چهارساله برای خود تدوین و براساس آن حرکت کنند.
وی، معرفی صحیح توانمندیهای حوزه ورزش به مدیران استانی و کشوری را مهم دانست و گفت: با جلب نگاه مدیران و برگزاری رویدادهای ورزشی مهم میتوان عقب ماندگیها را جبران کرد.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی توجه به بخش جوانان را حلقه مفقوده وزارت ورزش و جوانان دانست و افزود: بیشتر به حوزه ورزش توجه می شود تا جوانان و همین موضوع سبب افزایش آسیبهای اجتماعی در این قشر شده است.
آق ارکاکلی، توجه به ورزش روستایی و عشایر و بازیهای بومی و محلی، استعدادیابی و توجه به ورزش بانوان و والیبال جانبازان را هم مهم دانست و از تخصیص ۱۸۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع ملی برای تکمیل ۲ سالن ورزشی در گنبدکاووس خبر داد.
فرماندار گنبدکاووس هم در این مراسم با اشاره به عقب ماندگیهای زیرساختی گنبدکاووس دربخشهای گوناگون از جمله ورزش، گفت: برای جبران این عقب ماندگیها به نگاه ویژه مدیران در سطح ملی و استانی نیاز داریم.
مهدی دهرویه افزود: گنبدکاووس استعدادهای زیادی در حوزه ورزش دارد که هیاتهای ورزشی باید به آن اهتمام ویژه داشته باشند تا نسل جوان ما از آسیبهای اجتماعی مصون بماند.
وی، استفاده از تجربه پیشکسوتان ورزشی توسط هیاتها و استفاده از ظرفیت نیکوکاران در توسعه ورزش، حمایت از ورزشکاران و تیمهای ورزشی مهم دانست و اضافه کرد: مداخلات بیرونی، غیر تخصصی و ناآگاهانه از جمله چالشهای مدیریت ورزش گنبدکاووس است که باید از آن پرهیز شود.
دهرویه همچنین از انجام یک کار تحقیقی درخصوص موانع توسعه ورزش گنبدکاووس با مشارکت جهاد دانشگاهی گلستان خبر داد.
رئیس اداره ورزش و جوانان گنبدکاووس هم در این مراسم گفت: باوجود ظرفیتهای بالای این شهرستان درحوزه ورزش، قهرمان پروری و مدال آوری در رویدادهای ملی، بین المللی و جهانی اما عقب ماندگیهای زیادی در آن وجود دارد.
اسماعیل حاجیآبادی، کمبود فضاهای ورزشی و فرسودگی آنها، وضعیت نامناسب ساختمان اداری و نبود خوابگاه ورزشی را از مهمترین مشکلات حوزه ورزش گنبدکاووس دانست و افزود: نگاه ویژه مدیران ملی و استانی به رفع این کمبودها ضروری است.
وی اضافه کرد: بزودی چند فضای ساختمانی برای اسکان مهمانان ورزشی با کمک نیکوکاران و اداره کل ورزش و جوانان تهیه خواهد شد.
به گزارش ایرنا، در این مراسم که نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی و فرماندار ویژه این شهرستان هم حضور داشتند، برخی روسای هیاتهای ورزشی هم به بیان مشکلات خود پرداختند.
تجلیل از خانمها «نادیا علیزاده و آیدا حسینی» ۲ ورزشکار نوجوان گنبدی که چند روز پیش در مسابقات بین المللی تکواندو «هانمادانگ کوکیوان کاپ» که به میزبانی کشورمان در استان البرز برگزار شد، موفق به کسب مدال برنز شدند، از دیگر برنامههای این مراسم بود.
شهرستان گنبدکاووس بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما