معاون رییس جمهوری: گردشگری سلامت مولفه موثر برای قطع وابستگی به نفت است

تبریز-ایرنا- معاون پارلمانی رییس جمهوری با تاکید بر اهتمام جدی دولت برای قطع وابستگی از درآمدهای نفتی، گفت: گردشگری سلامت مولفه اصلی و محوری برای تحقق این هدف مهم دولت چهاردهم است.

به گزارش ایرنا، شهرام دبیری روز پنجشنبه در همایش گردشگری سلامت با عنوان "تبریز، قطب بین المللی گردشگری سلامت" در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، افزود: تلاش برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی با تلاش جمعی و همت همه ارکان جامعه از جمله دستگاه های اجرایی، بخش خصوصی و جوامع محلی محقق می شود و در این میان یکی از گسترده ترین و وسیع ترین حوزه ها، گردشگری سلامت است که باید از این مزیت بسیار مغتنم کشور به بهترین شکل ممکن بهره برداری کرد.

وی گردشگری سلامت را منبع بزرگ ارزی برای کشور دانست و با تاکید بر اینکه تعدادی از استان ها از جمله آذربایجان شرقی و تبریز به دلیل برخورداری از امکانات و تجهیزات مناسب بهداشتی و درمانی باید بازیگر اصلی این عرصه باشند، یادآور شد: باید با نگرش عمیق، علمی و برنامه ریزی مدون برای جذب توریست های گردشگری به کشور و به ویژه تبریز استفاده کنیم.

دبیری با ابراز تاسف از اینکه فرصت بسیار ایده آل توسعه گردشگری سلامت با بی برنامگی از دست رفت، اظهار کرد: در آن دوران تبریز به قطب مهم جذب گردشگران خارجی حوزه سلامت و درمان تبدیل شده بود، که متاسفانه این عرصه به دست عده ای دلال و واسطه های بیسواد افتاد تا امروز حسرت آن دوران را بخوریم که البته هیچ فایده ای ندارد.

وی داشتن نگاه انسانی و ترجیح منافع ملی به منافع فردی زودگذر را لازمه توسعه گردشگری سلامت در کشور دانست و با بیان اینکه در گذشته مشکلاتی در این خصوص باعث از دست رفتن این فرصت طلایی شد، گفت: البته در این زمینه باید نسبت به استانداردسازی اماکن درمانی و اقامتی و نیز همکاری های بین بخشی توجه بیشتری شود.

معاون رییس جمهوری: گردشگری سلامت مولفه موثر برای قطع وابستگی به نفت است

چالش های کنونی گردشگری سلامت میراث بی برنامگی گذشته است

دبیری با اشاره به اینکه چالش های کنونی گردشگری سلامت میراث بی برنامگی سال های گذشته است، یادآور شد: در دهه ۱۳۹۰ و با رشد این صنعت در آذربایجان شرقی، عده ای افراد فرصت طلب در این رابطه سنگ اندازی و اخلال می کردند که در آن موقع هشدارهای لازم را به استانداری آذربایجان شرقی و نظام پزشکی تبریز دادیم، اما وقعی ننهادند.

به گفته وی نتیجه بی توجهی دستگاه ها و سازمان های مختلف و متولی گردشگری سلامت در کشور ، سلب اعتماد از سوی اتباع خارجی بود، در حالیکه بیماران مراجعه کننده از جمهوری آذربایجان، نخجوان، عراق، ترکیه و حتی تعدادی از کشورهای قفقاز با اعتماد کامل به تبریز می آمدند.

دبیری ایجاد احساس امنیت، آرامش و راحتی از جوانب مختلف برای اتباع خارجی را عنصر اصلی و تاثیرگذار در توسعه گردشگری سلامت برشمرد و با اشاره به اینکه باید در این زمینه آموزش ها و توجیهات لازم و کافی برای دست اندرکاران ارایه شود، اظهار کرد: باید در داخل کشور این احساس امنیت و آرامش را برای گردشگران سلامت فراهم کنیم.

وی نرخ پایین خدمات پزشکی در ایران را یکی از مهمترین مزیت های توجه به گردشگری سلامت دانست و یادآور شد: امروز ویزیت پزشک متخصص در ایران معادل سه دلار است در حالیکه ارایه همین خدمت در کشوری مثل افغانستان ۲۰ دلار است، به همین علت ورود گردشگران سلامت به ایران برای خود آنها نیز بسیار مقرون به صرفه است، در عین اینکه از بهترین خدمات و متخصصان علوم پزشکی خدمات خواهند گرفت.

بر اساس برآوردهای مجامع علمی و اقتصادی جهان سال ۲۰۲۵ حوزه گردشگری سلامت حدود یکهزار میلیارد دلار درآمد خواهد داشت که رقم بسیار بزرگ و قابل تاملی است و اینکه ایران بااین همه امکانات بیمارستانی و درمانی از چنین درآمدی غافل شود، به هیچ عنوان قابل قبول نیست و باید از هم اکنون سهم خود را از این بازار وسیع کسب کنیم.

معاون پارلمانی رییس جمهوری عراق، ترکیه، جمهوری های آذربایجان و ارمنستان، خودمختار نخجوان و کشورهای قفقاز و حتی حاشیه خلیج فارس را جامعه هدف گردشگری سلامت ایران عنوان و اضافه کرد: باید استان های مرزی کشور در این زمینه برنامه های مدونی داشته باشند.

دبیری سیستم آموزشی پزشکی ایران را بسیار سطح بالا و غیرقابل مقایسه با کشورهای منطقه قلمداد کرد و با بیان اینکه سطح علمی و آموزشی پزشکی ایران همتراز کشورهای پیشرفته مثل آمریکا است، ادامه داد: باید از چنین مزیت های بسیار بزرگ و انحصاری برای توسعه صنعت گردشگری استفاده کرد.

وی گفت: بر اساس برآوردهای مجامع علمی و اقتصادی جهان سال ۲۰۲۵ حوزه گردشگری سلامت حدود یکهزار میلیارد دلار درآمد خواهد داشت که رقم بسیار بزرگ و قابل تاملی است و اینکه ایران بااین همه امکانات بیمارستانی و درمانی از چنین درآمدی غافل شود، به هیچ عنوان قابل قبول نیست و باید از هم اکنون سهم خود را از این بازار وسیع کسب کنیم.

دبیری به همت و تلاش دولت چهاردهم در رفع کمبودها و مشکلات اقتصادی و معیشتی اشاره کرد و افزود: دولت و شخص دکتر پزشکیان در این خصوص عزم و اراده بسیار جدی دارد و همه تلاش ما بر این است مشکلات در سریع ترین زمان حل شود.

وی بروز انواع بحران های داخلی و بین المللی و منطقه ای را از چالش های مهم دولت چهاردهم خواند و اظهار کرد: باید ناترازی های مختلف حوزه های اقتصادی و انرژی را نیز به این مشکلات افزود که پس از روی کار آمدن دولت چهاردهم خود را بیشتر نشان داده است.

دبیری با بیان اینکه شخص رییس جمهور مصمم به برنامه ریزی صحیح، اصولی و علمی برای حل مشکلات جاری کشور است، یادآور شد: این مشکلات موقتی است و به طور حتم با تلاش همگانی حل می شود.

معاون رییس جمهوری: گردشگری سلامت مولفه موثر برای قطع وابستگی به نفت است
اصغر جعفری روحی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز

توسعه گردشگری سلامت بدون هماهنگی بین بخشی ممکن نیست

به گزارش ایرنا، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این همایش توسعه گردشگری سلامت را عنصری چندوجهی و با ابعاد گوناگون توصیف و اضافه کرد: این مهم تنها از عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خارج است و باید همه دستگاه های اجرایی، خدماتی اعم از دولتی و خصوصی وارد عرصه شوند.

اصغر جعفری روحی گفت: گردشگری سلامت را نمی توان تنها در حوزه درمان و امورات بیمارستانی خلاصه کرد، چون هر فرد خارجی که برای انجام درمان به کشور می آید، با تمام ارکان و صنوف و آحاد مردم سرو کار دارد که بر همین اساس لزوم آمادگی برای پذیرش آنها به لحاظ اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و بهداشتی اجتناب ناپذیر است.

وی عدم هماهنگی بین بخشی و نبود نیروی انسانی کارآمد و هماهنگ با تحولات حوزه گردشگری در بخش سلامت را از چالش های بسیار مهم توسعه گردشگری سلامت در کشور و آذربایجان شرقی عنوان کرد و افزود: جلب رضایت مشتری باید سرلوحه تمام فعالیت های این حوزه قرار بگیرد، در غیر این صورت همان اتفاقی می افتد که در دهه ۱۳۹۰ بر سر گردشگری سلامت تبریز آمد.

جعفری روحی آب و هوای مناسب، اقلیم منحصر به فرد، دسترسی های جاده ای، ریلی و هوایی به کشورهای منطقه، زیرساخت های مناسب درمانی و بیمارستانی، سطح علمی بالای پزشکان و توانمندی های بخش خصوصی در حوزه درمان و بهداشت را از مزیت های بسیار مهم ایران، آذربایجان شرقی و تبریز برای ترقی گردشگری سلامت بیان کرد.

وی بهره مندی مناسب و حداکثری از مزیت ها و امکانات فوق را منوط به برنامه ریزی، فرهنگ سازی و البته به روز رسانی تجهیزات پزشکی دانست که در این راستا دولت چهاردهم باید اقدامات عملی انجام دهد.

جعفری روحی تنوع خدمات درمانی را از جمله ظرفیت های بسیار مهم گردشگری سلامت آذربایجان شرقی برشمرد و یادآور شد: اکنون تبریز در حوزه هایی همچون اعمال جراحی زیبایی، علوم ناباروری و ارتوپدی می تواند خدمات مطلوبی به اتباع خارجی ارایه کند.

معاون رییس جمهوری: گردشگری سلامت مولفه موثر برای قطع وابستگی به نفت است

به گزارش ایرنا، در پایان این همایش از تعدادی از فعالان موفق عرصه گردشگری سلامت تبریز با اهدای جوایزی قدردانی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha