داریوش یوسفی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره برخی گمانهزنیها درباره افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار و انتشار اخباری مبنی بر هر کیلوگرم راسته گوسفندی به قیمت یک میلیون و ۲۳۹ هزار تومان افزود: قیمت محصولات کشاورزی و گوشت و مرغ در بازار واقعی مشخص است و مردم گوشت مورد نیاز خود را باید از فروشگاه های زنجیرهای نه از فضای مجازی خریداری کنند.
سرپرست معاونت نظارت و پایش مرکز بازرگانی داخلی و تنظیم بازار محصولات کشاورزی اظهار داشت: در چند روز گذشته برخی از کانال ها در فضای مجازی بدون تحلیل واقعی از تولید و بازار اقدام به نشر اخباری کردند که تلاش مسئولان و متولیان صنف پروتئین کشور را خدشه دار کرده است.
وی افزود: تمام افرادی که کمی از قطعه بندی و بسته بندی گوشت و مصرف آن آگاهی دارند، میدانند که این کالا با شرایط عرضه «مغز راسته» از کالاهای لوکس به شمار می رود و به دلخواه و سلیقه مشتری بدون استخوان و چربی، با قیمت های خاص عرضه میشود.
یوسفی با بیان اینکه در سایر محصولات پروتئینی از قبیل گوشت گوساله، مرغ و ماهی نیز همین شرایط حاکم است، تصریح کرد: از سالهای گذشته نیز اینگونه کالاها که بنا به خواست مشتری و قیمت خاص تهیه و عرضه میشوند، ارتباط مستقیمی با قیمت های متعارف نداشته و به طور معمول مشتری های خاصی دارند که قیمت برایشان اهمیت چندانی ندارد.
وی اظهارداشت: گوشت قرمز داخلی قیمت مصوب ندارد و عرضه و تقاضا تعیین کننده این قیمتها است.
این مسئول در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تنها گوشت وارداتی قیمت مصوب دارد، گفت: گوشت وارداتی به صورت مخلوط در فروشگاه های زنجیره ای و میادین میوه و تره بار شهرداری با قیمت های مصوب عرضه می شود.
گوشت قرمز کمترین افزایش قیمت را داشته است
سرپرست معاونت نظارت و پایش مرکز بازرگانی داخلی و تنظیم بازار محصولات کشاورزی یادآور شد: گوشت قرمز از معدود کالاهای اساسی است که از زمان استقرار دولت جدید کمترین افزایش قیمت را داشته است.
یوسفی تصریح کرد: با توجه به نرخ تورم حدود ۳۵ درصدی طی یک سال گذشته، تغییرات قیمتی گوشت کمتر از ۲۰ درصد بوده است.
وی افزود: دولت چهاردهم از همان ابتدای فعالیت خود تلاش کرده با افزایش واردات نهادههای کشاورزی و کاهش قیمت آن، به تقویت تولید و حمایت از تولیدکنندگان داخلی بپردازد.
به گفته وی، این روند موجب افزایش تولید داخلی و کاهش قیمت حدود ۱۰ درصدی این محصول در ۳ ماهه اخیر شده است.
وی اظهار داشت: دولت با واردات گوشت قرمز در حد کمتر از ۱۰ درصد و عرضه با قیمت مناسب و پایین تر از قیمت بازار، تلاش در کنترل قیمت ها داشته است.
یوسفی افزود: با تدابیر حمایتی دولت گوشت تولیدی داخلی به صورت توافقی از تولیدکنندگان خریداری تا ضمن عرضه در بازار مصرف، میزان نیاز بازار تا پایان سال و ماه مبارک رمضان مدیریت شود.
نظر شما