لزوم اتخاذ سازوکارهای نهادینه برای تربیت مدیران ارشد در کشور

تهران- ایرنا- رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: امروز در اغلب امور شاهد مدیریت کشور به شیوه آزمون و خطا هستیم و باید سازوکاری نهادینه برای تربیت مدیران ارشد که مهارت "اداره قدرت" و نه "کسب قدرت" را داشته باشند، اتخاذ کنیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «بابک نگاهداری» امروز شنبه در مراسم گرامیداشت روز پژوهش در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، کمبود مدیران متخصص در اداره امور کشور را به عنوان یکی از عواملی برشمرد که سبب شده پژوهش و فناوری در کشور از تاثیرگذاری لازم برخوردار نباشد.

وی با بیان اینکه سازوکار نهادینه برای تربیت مدیران ارشد در کشور وجود نداشته یا کمتر وجود دارد، خاطرنشان کرد: در جهان، کارکرد احزاب تربیت افراد برای آینده است اما در کشورمان حزب‌ها به صورت دائمی و نهادینه فعالیت نمی‌کنند، لذا شاهدیم افرادی در احزاب به فعالیت می‌پردازند که بیشتر به درد "کسب قدرت" می‌خورند و نه "اداره قدرت" و به همین دلیل شاهد مدیریت در کشور به شیوه آزمون و خطا هستیم.

نگاهداری در بیان دیگر موانع عدم تاثیرگذاری لازم پژوهش و فناوری در کشور گفت: حضور یک سری افراد بروکرات سنتی در سازمان‌ها و نهادها سبب شده که آنان همچنان با تجاربی که از گذشته کسب کرده‌اند و رویه‌هایی که آموخته‌اند به اداره امور بپردازند؛ بر این اساس کمتر به فکر نوآوری و ارائه راه حل‌های علمی هستند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، مانع سوم را تعارض منافع برشمرد که سبب می‌شود نتایج تحقیقات و پژوهش‌ها کنار گذاشته شود.

وی توضیح داد: امروز با پدیده "تسخیر دولت" مواجهیم؛ به گونه‌ای که حامیان ثروت وقتی روابطشان با قدرت شفاف و روشن نباشد به اعمال نفوذ می‌پردازند و سمت و سوی تصمیم گیری‌ها را به منافع خود هدایت می‌کنند.

نگهداری خواستار مساله محور شدن پژوهش‌ها در کشور شد و خاطرنشان کرد: شرف و بزرگی پژوهش به نفع و نشر آن است، به گونه‌ای که مساله‌ای از مسائل کشور حل و ذائقه مردم از نتایج آن شیرین شود. همچنین شرافت یک پژوهشگر در استقلال کارشناسی و اخلاق حرفه‌ای است تا در مقابل اصحاب زر و زور سر خم نکند.

وی علم، پژوهش و فناوری را پیشران اقتصاد برشمرد و گفت: پیشران تحولات تا سال ۲۰۵۰ به طور حتم علم، پژوهش و فناوری خواهد بود و شرایط جهانی برای نقش آفرینی پژوهشگران بیش از پیش مهیاست.

نگهداری تصریح کرد: بر این اساس در جهان امروز توجه به فناوری و پژوهش یک الزام است و باید برای حل مسائل پیچیده حتی در حوزه حکمرانی به پژوهش علم و فناوری متکی باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha