به گزارش ایرنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سردار حسن مهری روز شنبه -۲۴ آذر- در هفتمین نشست تخصصی سراسری فرماندهان، معاونان، مسئولان و مدیران پایگاههای حفاظتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، که با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در محل سالن آبی مجموعه فرهنگیتاریخی نیاوران برگزار شد، به نتایج اختصاص شعب ویژه برای رسیدگی به جرایم حوزه میراثفرهنگی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر شعب ویژه در ۱۶ استان تشکیل شده است.
وی افزود: دستگیری ۲هزار و ۵۶۴ متهم جرائم میراث فرهنگی، تشکیل یکهزار و ۷۹۶ پرونده قضایی، کشف یکهزار و ۳۴۰ دستگاه فلزیاب، کشف بیش از ۲۷ هزار شیء تاریخی، دریافت ۲هزار ۵۶۲ مورد گزارش مردمی و ... از دیگر اقدامات مهم یگان حفاظت میراثفرهنگی در یک سال گذشته است.
سردار مهری بیان کرد: بازنگری حفاظت اطمینانبخش، تقویت مشارکتهای مردمی و تشکیل برنامه عملیاتی یگانها از مهمترین اقدامات یگان حفاظت میراثفرهنگی به حساب میآید.
فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی افزود: بیش از ۴۱ هزار اثر ثبت ملی داریم که یگان حفاظت متولی حفاظت از این آثار است. در کنار آن، ۲۵۹ موزه و دهها اثر ثبت جهانی داریم که یگان حفاظت از آنها حفاظت، صیانت و پاسداری میکند.
وی ادامه داد: در ۴۲۰ پایگاه نیرو داریم و در طول سال نیروهای کادر و وظیفه آموزشهای لازم را در حوزه صیانت از آثار تاریخی میگذرانند و حفاظت اطمینانبخشی را در بین نیروهای یگان حفاظت شاهد هستیم.
سردار مهری ادامه داد: در بعد انتظامی نیز، امنیت گردشگران داخلی و خارجی، انتظامبخشی در اماکن فرهنگی تاریخی و اسکورت اشیای تاریخی از دیگر وظایف و ماموریتهای یگان حفاظت میراثفرهنگی است.
فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی در ادامه گفت: با توجه به پراکندگی آثار تاریخی، راهبردهایی را برای یگان حفاظت میراثفرهنگی تعریف کردیم که دو بخش اقدامات پیشگیرانه و اقدامات واکنش سریع را شامل میشود. خوشبختانه با تقویت مشارکتهای مردمی شاهد توفیقات بالایی در حوزه کاهش جرایم حوزه میراثفرهنگی هستیم و مردم از طریق سامانه تلفنی ۰۹۶۲۹ با یگان حفاظت میراثفرهنگی ارتباط برقرار میکنند، بهگونهای کهیکهزار و ۸۰۰ تماس در یک سال برقرار و به کشف ۲۵۵ مورد آثار تاریخی منجر شده است.
وی در ادامه صحبتهای خود افزود: آسیبشناسی اماکن تاریخی و موزهها، یکی از اقدامات مهم دیگر یگان حفاظت میراثفرهنگی است. این در حالی است که نشستهای منطقهای با فرماندهان یگان حفاظت برگزار شده و موضوع آموزش به صورت جدی درحال پیگیری است.
سردار مهری در ادامه به اسکورت اشیای تاریخی اشاره کرد و گفت: اسکورت اشیای تاریخی قبلا توسط نیروهای انتظامی انجام میشد اما در حال حاضر این ماموریت توسط یگان حفاظت میراثفرهنگی انجام میشود که در همین رابطه، سال گذشته ۹۰ مورد اسکورت اشیای تاریخی توسط یگان حفاظت انجام شده است.
نظر شما