نشست بررسی تاثیر جنگ غزه بر افزایش اسلام‌هراسی در لندن برگزار شد

لندن – ایرنا – سخنرانان در نشستی که با موضوع اسلام‌هراسی در لندن برگزار شد، درباره تاثیر جنگ علیه غزه بر افزایش جرایم مرتبط با نفرت از مسلمانان در غرب، هشدار دادند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، در این نشست «داوود ولید» رئیس شورای روابط آمریکا و اسلام و عضو شورای ائمه جماعت میشیگان آمریکا در سخنانی گفت که طبق تحقیقات به‌عمل آمده، افزایش آمار جرایم اسلام هراسی در غرب طی یک سال پس از هفتم اکتبر (طوفان الاقصی)، سابقه نداشته است.

وی افزود که برابر با گزارش «احیای نفرت از مسلمانان»، جرایم اسلام‌هراسانه پس از آنچه او «از سرگیری نسل‌کشی فلسطینی‌ها» نامید، ۵۷ درصد نسبت به کل دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ افزایش یافته است. در دوره ریاست جمهوری ترامپ، نفرت از مسلمان به دلیل قوانین ضد مهاجرتی کاخ سفید افزایش یافته بود.

رئیس شورای روابط آمریکا و اسلام با اشاره به این نکته که آمار جرایم اسلام‌هراسانه در میشیگان نسبت به کل جامعه آمریکا بالاتر است، این معضل را به نفرت پراکنی علیه فلسطینی‌ها توسط سیاستمداران و رسانه‌ها نسبت داد.

«ساندی هیرا» نویسنده و فعال مدنی نیز طی سخنانی، اسلام‌هراسی را نشانه وحشت غرب از گسترش تمدن اسلام به‌عنوان یک روایت جایگزین توصیف کرد و گفت: سرکوب صدای مسلمانان بیش از آنکه یک مقوله سیاسی باشد، یک مساله تمدنی است؛ اینکه چطور می‌توان مانع توسعه ایده‌های شد که ریشه در جنوب جهانی دارد.

وی افزود: زمانی که این مساله را متوجه شویم، درک می‌کنیم که حتی مکاتب چپ نیز روایتی را که در آن اخلاق با حکومت‌داری مرتبط است، برنمی‌تابند. به همین خاطر بحث برخورد تمدن‌ها پیش می‌آید و کشورهای غربی تلاش می‌کنند تا مکاتب خود را برتر و عصر روشنگری را آخر تاریخ توصیف کنند.

خانم «آنا نورتون» استاد علوم سیاسی دانشگاه پنسیلوانیا هم با ایراد سخنانی هشدار داد که افزایش آمار جرایم اسلام‌هراسی در غرب یک مقوله جدی است. وی در همین پیوند گفت: چندی پیش سه دانشجوی طرفدار فلسطین، به‌دلیل استفاده از چفیه در دانشگاه، مورد حمله قرار گرفتند و یک کودک نیز به همین دلیل در شیکاگو به قتل رسید.

این استاد دانشگاه با اشاره به سخنان ساندی هیرا تصریح کرد که با افزایش جمعیت مسلمانان در یک دهه اخیر، آن‌ها به گروهی تاثیرگذار در جوامع غربی تبدیل شده و سیاست اسلام‌هراسی شکست خورده است.

در ادامه این نشست سخنرانان محدودیت های مختلفی را که برای مسلمانان و حضور آنها در عرصه‌های عمومی ایجاد شده است بررسی کردند. آن‌ها همچنین راه‌های احقاق حقوق مدنی و آزادی مسلمانان در جوامعی را که مدعی احترام به اصول لیبرال دموکراسی هستند، مورد ارزیابی قرار دادند.

نشست امروز به صورت برخط و با همت کمیسیون اسلامی حقوق بشر انگلیس برگزار شد. این جلسات که به طور سالانه برگزار می‌شود، با بهره‌گیری از حضور اندیشمندان، صاحب‌نظران، اساتید دانشگاه، مدیران موسسات حقوق‌بشری و فعالان مدنی از سراسر جهان، به بررسی آخرین وضعیت مسلمانان ساکن غرب در سایه معضل اسلام‌هراسی می‌پردازد.

«مسعود شجره» رئیس کمیسیون اسلامی حقوق بشر انگلیس پیشتر در گفت‌وگو با ایرنا بیان داشت که دمکراسی و لیبرالیسم محبوبیت را در کشورهای غربی از دست داده و شمار کسانی که انتخابات را به‌عنوان مسیری برای پاسخگو کردن احزاب سیاسی می‌دانند روز به روز در حال کاهش است.

وی با اشاره به انتخابات تیرماه گذشته در انگلیس گفت: اگرچه حزب کارگر در انتخابات پیروز شد اما سطح پایین مشارکت در انتخابات سابقه نداشت و در واقع می‌توان این‌طور گفت که حزب محافظه‌کار باخت، نه اینکه حزب کارگر پیروز شد.

شجره حذف تعدادی از نمایندگان حزب کارگر بر اثر نارضایتی مسلمانان در انتخابات اخیر را یک «فصل جدید» در صحنه سیاسی این کشور دانست و تصریح کرد که جوامع مسلمانان باید به‌عنوان یک قدرت موثر و مستقل، خارج از چارچوب احزاب سیاسی انگلیس فعالیت کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha