۲۴ آذر ۱۴۰۳، ۱۸:۴۴
کد خبر: 85689868
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

۱۲۰۰ کانون پژوهشی در حوزه‌های علمیه کشور فعال است

قم- ایرنا - معاون پژوهش حوزه‌های علمیه کشور فعالیت یکهزار و ۲۰۰ کانون‌ علمی پژوهشی موجود در حوزه‌ها را مورد توجه قرار داد و گفت: اجلاسیه‌ دبیران کانون‌های علمی پژوهشی حوزه‌های علمیه یکی از برنامه‌های پیش‌بینی شده برای هفته پژوهش است که با هدف هم‌افزایی و تبیین سیاست‌های پژوهشی برگزار خواهد شد. 

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابوالقاسم مقیمی‌حاجی عصر شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان این مطلب که در هفته پژوهش شاهد برگزاری برنامه‌های مختلفی در حوزه‌های علمیه کشور خواهیم بود، اظهار داشت: در این هفته تمام مدرسه‌های علمیه و مراکز پژوهشی برنامه‌های متنوعی پیش‌بینی کرده‌اند.

وی تشویق استادان، محققان و پژوهش‌گران را از جمله این برنامه‌ها ذکر کرد و بیان داشت: جریان پژوهش در حوزه‌های علمیه به صورت یک فرهنگ نهادینه شده‌است.

مقیمی‌حاجی همچنین دیدار با مراجع تقلید و عالمان دینی را بخشی از برنامه‌های معاونت پژوهش‌ حوزه‌های علمیه دانست و افزود: گزارش فعالیت‌های پژوهشی حوزه‌های علمیه به محضر این بزرگان ارائه خواهد شد.

این مقام حوزوی از برپایی نمایشگاه دستاوردهای معاونت پژوهش در مدرسه علمیه دارالشفا به عنوان دیگر برنامه‌های هفته پژوهش یاد کرد و بیان داشت: در این نمایشگاه، عملکرد پژوهشی حوزه، به صورت تصویری و مکتوب در معرض دید مخاطبان قرار خواهد گرفت.

معاون حوزه‌های علمیه با اشاره به برگزاری نشست سالانه مدیران و معاونان پژوهشی حوزه با آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه بیان کرد: در این نشست، مدیران مراکز پژوهشی حوزه به بیان دیدگاه‌ها و نظرهای خود خواهند پرداخت.

وی در ادامه افزود: این نشست راجع تحول‌های فرهنگی کشور است که یکی از دغدغه‌های مهم رهبر معظم انقلاب نیز به شمار می‌آید.

معاون حوزه‌های علمیه همچنین پژوهش و تولید علوم اسلامی انسانی را شعار هفته پژوهش خواند و گفت: برنامه‌ها و نشست‌های گوناگون علمی را در رابطه با تولید علوم‌انسانی، پژوهش و راهبردهای مقاومت و مشارکت مردمی خواهیم داشت.

وی ادامه داد: طلایه‌داران پژوهش و پژوهش‌گران برتر در راستای جهش تولید علم مورد تجلیل قرار می‌گیرند، همچنین مباحث و نشست‌هایی با موضوع وحدت حوزه و دانشگاه نیز بخش دیگری از این برنامه‌ها خواهد بود.

مقیمی‌حاجی همچنین بازدید از مراکز و واحدهای آموزشی پژوهشی حوزه‌های علمیه به منظور بررسی عملکرد این مراکز را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: اجلاسیه دبیران کانون‌های علمی حوزه‌های علمیه نیز از برنامه‌هایی است که در هفته پژوهش برگزار می‌شود.

وی با اشاره به یکهزار و ۲۰۰ مرکز و کانون‌ علمی پژوهشی موجود در حوزه‌های علمیه که به وسیله طلبه‌ها اداره می‌شوند خاطرنشان کرد: در هفته پژوهش اجلاسیه‌ای را با حضور دبیران این کانون‌ها، جهت هم‌افزایی و تبیین سیاست‌ها برگزار خواهیم کرد.

مقیمی‌حاجی همچنین تجلیل از برگزیدگان ایده برتر پژوهشی را نیز از دیگر برنامه‌های هفته پژوهش حوزه‌های علمیه برشمرد و افزود: هر سال جشنواره ایده برتر پژوهشی برگزار، طلبه‌هایی که در امر پژوهش ایده‌پردازی می‌کنند و در ارتقای جریان پژوهش و انگیزه پژوهش، طرح‌ها و ایده‌هایی داشته باشند، از ایده‌های برتر تجلیل به عمل می‌آید.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه با ذکر این نکته که، آثار این معاونت در امر پژوهش پژوهی در هفته پژوهش رونمایی می‌شود بیان کرد: در این هفته، چند کتاب راجع جغرافیای دینی فرهنگی استان‌ها همچنین اولویت‌های پژوهشی ناظر به چالش‌های فرهنگی هر استان در کنار برخی آثار که در مدیریت مطالعات معاونت پژوهش حوزه، تولید شده، رونمایی خواهد شد.

وی با اشاره به رونمایی از آثاری که با مشارکت محققان آزاد در دبیرخانه حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز نظام و جامعه‌ اسلامی تولید شده بیان کرد: آثار ناظر به پژوهش‌های راهبردی و کاربردی که با همکاری سایر نهادهای پژوهشی برای پاسخ‌گویی به نیازهای نظام به وجود آمده نیز از دیگر آثاری است که شاهد رونمایی آنان خواهیم بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha