به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روزنامه انگلیسی تلگراف، پس از آن که اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، از توافق تجارت آزاد با بلوک تجاری مرکوسور (بازار مشترک کشورهای آمریکای جنوبی متشکل از برزیل، آرژانتین، اروگوئه، پاراگوئه) خبر داد، کشاورزان اروپایی دست به اعتراضات گسترده ای زدهاند.
کشاورزان اروپایی نگرانند که در نتیجه این توافق، بازارهای اروپایی با گوشت گاو و مرغ ارزان کشورهای آمریکای جنوبی اشباع شوند.
مذاکرات برای امضای این توافق نامه ۲۵ سال به طول انجامید و سرانجام فون در لاین توانست آن را به نتیجه برساند.
این توافق نامه زمانی به امضا رسید که دولت فرانسه به عنوان بزرگترین مخالف آن درگیر بحران های سیاسی داخلی بوده است.
روزنامه انگلیسی تلگراف همچنین افزود که امضای این توافق نامه بحثبرانگیز، اعتبار فون در لاین به عنوان رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا را که به تازگی دوره دوم ریاست خود را آغاز کرده، به خطر انداخته است.
بارت دیکنز، رئیس نیروی دفاعی کشاورزان بلژیک در گفت و گو با این روزنامه اظهار داشت که فون در لاین با این توافق نامه باعث گستردگی این اعتراضات خواهد شد و کشاورزان را با مشکلات زیادی مواجه خواهد کرد.
وی افزود: ما می توانیم عرضه مواد غذایی و توزیع آن ها به فروشگاه ها را متوقف کنیم.
دیکنز با بیان اینکه این اقدام فون در لاین شبیه به کشتن کشاورزان است، تاکید کرد که اگر کشاورزان کشته شوند، قفسه های مواد غذایی در فروشگاه ها خالی خواهد ماند.
کاخ الیزه نیز در واکنش به امضای این توافق نامه آن را اقدامی «غیر قابل قبول» نامید.
گزارش ها حاکی از آن است که به همین دلیل فون در لاین در مراسم بازگشایی کلیسای نوتردام حضور نداشت.
تلگراف همچنین تصریح کرد که در این توافق نامه کمیسیون اروپا با نرخ تعرفه صفر برای ۹۹ هزار تن گوشت گاو و صد و ۸۰ هزار تن مرغ موافقت کرده است. این رقم معادل ۴ میلیون راس گاو و ۶۰۰ میلیون پرنده است.
برزیل در حال حاضر با تعاملات تجاری به ارزش ۱۴.۲ میلیارد پوند در سال گذشته بزرگترین شریک تجاری کشاورزی اتحادیه اروپا است ...
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در واکنش به اعتراضات گسترده کشاورزان در سراسر اتحادیه اروپا گفت که صدای آن ها را شنیده است و این توافق تدابیری برای محافظت از آن ها را نیز به همراه دارد.
این توافق همچنین باید توسط سران اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا تصویب شود.
در ماه سپتامبر، کشور های آلمان، اسپانیا، پرتغال، سوئد، دانمارک، فنلاند، کرواسی، استونی، لتونی، لوکزامبورگ و جمهوری چک، علناً خواستار انجام این توافق شدند.
آلمان قدرتمندترین کشور عضو اتحادیه اروپا است که از این قرارداد حمایت می کند و آن را به عنوان یک امتیاز بالقوه برای صنعت خودروی خود که به بازارهای جدید نیاز دارد، می داند.
اسپانیا که روابط نزدیکی نیز با کشورهای آمریکای جنوبی دارد، از این توافق استقبال کرده و مدعی است که این توافق دارای تدابیری برای محافظت از کشاورزان در برابر کاهش استانداردهای غذایی است.
اما اتحادیه کشاورزان اسپانیا علیه این توافق تجارت آزاد با مرکوسور مخالفت کرده و اعتراضات در این کشور نیز از فردا(دوشنبه) آغاز خواهد شد.
سخنگوی اتحادیه کشاورزان اتریش در همین ارتباط گفت:ما به موضع خود وفادار میمانیم و این توافق را رد میکنیم زیرا با حقوق کشاورزان ما در تضاد است.
وی افزود که این توافق نه تنها در اتریش، بلکه در فرانسه، ایرلند و لهستان نیز با مخالفت رو به رو است.
کشاورزان اروپایی احتمالا مجبور خواهند شد قیمت های خود را کاهش دهند تا بتوانند با محصولات آمریکای جنوبی رقابت کنند.
نظر شما