به گزارش ایرنا، سرهنگ عمار قهاری روز یکشنبه در نشست خبری با اشاره به شگردهای کلاهبرداری سایبری افزود: مجرمان با ارسال پیامکهایی حاوی لینکهای مخرب یا درخواستهای مالی جعلی، اطلاعات کارت بانکی کاربران را سرقت میکنند.
وی اظهار داشت: نصب نرمافزارهای ناشناس میتواند به هکرها امکان دسترسی به اطلاعات مخاطبین، پیامها و رمزهای بانکی افراد را بدهد.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) استان کرمان با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی جرائم سایبری در استان از اول سال جاری تاکنون گفت: تعداد جرائم سایبری در استان از اول امسال تاکنون سه هزار و ۹۰۰ مورد بوده که این آمار در مدت مشابه سال گذشته سه هزار و ۵۴۵ پرونده بوده است.
وی با اشاره به اینکه ۲۳ شهرستان استان دارای پلیس فتا است افزود: میزان کشف جرائم سایبری در استان کرمان ۱۱ درصد افزایش داشته چنانچه از ۲ هزار و ۹۶۱ مورد در سال گذشته به سه هزار و ۲۸۵ مورد در سال جاری رسیده است.
سرهنگ قهاری گفت: آگاه سازی جامعه از طریق رسانهها در کاهش جرائم سایبری مفید و مهم است و ۷۳ درصد از جرائم حوزه پلیس فتا مربوط به مسائل مالی شامل ۴۰ درصد کلاهبرداری و ۳۳ درصد برداشت غیرمجاز از حساب افراد است.
دامی به نام پرداخت بیعانه در سایتهای واسطه
وی به پرداخت بیعانه در سایتهای واسطه به عنوان یک دام اشاره کرد و افزود: وعده فروش کالا با قیمت پایین و البته دریافت بیعانه به معنای بازنگشتن پول است.
رییس پلیس فتا استان کرمان بیان کرد: در سایتهای واسط نیز درج شده که در خرید از طریق فضای مجازی تا زمانی که جنس را دریافت نکرده اید، پول پرداخت نکنید در برخی موارد سایتها پرداخت امن دارند که در این صورت پول واریز شده تا زمان دریافت کالا در حساب میماند اما متاسفانه مردم کمتر به این موضوع توجه و رعایت میکنند.
نحوه مواجهه با لینکهای ناشناس و هک شدن تلفن همراه
سرهنگ قهاری با تاکید بر باز نکردن لینکهای ناشناس و آلوده همچنین پرهیز از نصب نرم افزارهای مشکوک گفت: این اقدامات موجب سرقت اطلاعات حساب و برداشت از آن توسط افراد سودجو میشود.
وی افزود: کلیک روی لینکهای آلوده و نصب نرم افزارهای آلوده موجب دسترسی گرفتن این نرم افزارها از گوشی فرد میشود و به تمامی اطلاعات تلفن از جمله مخاطبان و پیامکها و فضای مجازی دسترسی پیدا میکند که میتواند به همه مخاطبان پیام بدهد.
رییس پلیس فتا استان کرمان تصریح کرد: فرد هک کننده به تمامی پیامهایی که برای شما ارسال میشود از جمله رمز دوم دسترسی دارد مثل این است گوشی فرد کلیک کننده روی نرم افزار مخرب در اختیار هک کننده و مجرم قرار داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه افراد به محض اطمینان از هک شدن تلفن همراه خود برای قطع ارتباط و جلوگیری از سوء استفاده افراد سودجو، اینترنت گوشی را خاموش کنند یا آن را در حالت پرواز قرار دهند گفت: این کار دسترسی مجرم را به اطلاعات شما قطع میکند.
سرهنگ قهاری از حذف نرم افزار مخرب و اطلاع رسانی به مخاطبان تلفن همراه خود بلافاصله بعد از اطلاع به عنوان دیگر اقدام بعد از هک شدن تلفن نام برد.
لطفا به پیامهای درخواست واریز پول توجه نکنید
رییس پلیس فتا استان کرمان اظهار داشت: افراد لطفا به پیامکهایی که از طرف اشخاص دور و حتی نزدیک برای واریز پول ارسال میشود قبل از تماس گرفتن با فرد و اطمینان از صحت موضوع، توجه نکنند.
وی با اشاره به گرفتار شدن افراد به دلیل رویت پیام واریز پول از طرف افراد نزدیک به یکی از این موارد اشاره کرد: توجه توجه! اخطاریه قوه قضاییه از طریق سامانه سنا انجام میشود قوه قضاییه پیام جلب شدن افراد و دستگیری را از طریق پیام و خارج از سامانه سنا ارسال نمیکند.
سرهنگ قهاری گفت: سودجویان از دو عنصر ترس و طمع افراد سوء استفاده کرده و آنها را وادار به کلیک روی بدافزارها میکنند یا افراد را پای عابربانک میکشانند و اطلاعات بانکی را به سرقت میبرند.
تنظیمات دو مرحله ای حسابهای کاربری خود را فعال کنید
وی افزود: خبرنگاران و کاربران فضای مجازی تنظیمات دو مرحله ای حسابهای کاربری خود را در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی فعال کنند و این موضوع مهم را به مردم نیز بگویید.
رییس پلیس فتا استان کرمان اظهار داشت: هک شدن گوشی شما اختیار کانالهایی را که حق انتشار در آنها را دارید نیز به فرد هک کننده میدهد.
وی گفت: ارزش پروندههایی که در پلیس فتا تشکیل شده یا مقدار برداشت از حساب افراد توسط مجرمان طی سال گذشته در کرمان ۱۲۱ میلیارد ریال بوده اما این مقدار در مدت مشابه سال جاری ۴۱۹ میلیارد ریال است.
سرهنگ قهاری تصریح کرد: از سال ۹۱ که پلیس فتا تشکیل شده تاکنون آمار جرائم فضای مجازی تقریبا ۴۱ برابر شده که چالشی مهم است و میطلبد مسئولان و خبرنگاران در راستای رفع این مشکل ورود کنند.
وی گفت: برخی افراد ضمن تماس با دیگران اذعان میدارند سقف صرافی من پر شده و امکان تبدیل پول به "تتر" وجود ندارد اگر این کار را برایم انجام دهید ۱۰ درصد پول را میدهم که این کار نیز یکی از جرائم مبتلابه در فضای مجازی است.
هشدار پلیس فتا در مورد واریز سود سهام عدالت و پیامکهای اغواگر یلدایی و روز مادر
وی به پیامکهایی که در مورد واریز سود سهام عدالت و تبلیغات کاذب در زمینه فروش های شب یلدا اشاره کرد و افزود: سود سهام عدالت تنها از طریق سامانه سجام به حساب افراد واریز می شود لذا افراد مراقبت کنند.
سرهنگ قهاری گفت: مجرمان فضای مجازی بیشتر غیر بومی و یک تا ۲ درصد از این استان هستند که ۶۰۰ نفر از ابتدای سال جاری تاکنون در این زمینه دستگیر شده اند.
وی گفت: افراد مراقب تبلیغات کاذب درباره دریافت هدایا، بستههای اینترنتی رایگان یا تخفیف های شب یلدا، روز مادر و سایر مناسبت ها باشند.
مرکز فوریت های سایبری پلیس فتا با شماره ۰۹۶۳۸۰ آماده پاسخگویی شبانه روزی
وی با تاکید بر اینکه مرکز فوریت های پلیس فتا با شماره ۰۹۶۳۸۰ آماده پاسخگویی شبانه روزی در بخش جرائم سایبری است گفت: راه اندازی این مرکز کمک خوبی به افرادی است که خارج از ساعت اداری از حساب آنها توسط لینک های آلوده برداشت می شود.
سرهنگ قهاری با بیان اینکه سال گذشته ۵۴۰ نفر و امسال ۸۴۴ نفر با مرکز فوریت های پلیس فتا استان کرمان تماس گرفته اند افزود: سال گذشته ۶۷ میلیارد ریال و امسال تاکنون ۲۵ میلیارد ریال در راستای تماس افراد شاکی با این سامانه مسدود شده است.
نظر شما