اظهار امیدواری اسلواکی به آغاز مذاکرات صلح میان مسکو و کی‌یف در آینده نزدیک

تهران- ایرنا- پیتر پلگرینی رئیس جمهور اسلواکی در اظهاراتی با تاکید بر لزوم داشتن نگاهی واقع‌بینانه به وضعیت موجود، اظهار کرد: امیدوارم شاهد آغاز مذاکرات صلح میان مسکو و کی‌یف در آینده نزدیک باشیم.

به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، پلگرینی با بیان اینکه وی معتقد است که همه طرف‌های درگیری در اوکراین به زودی پای میز مذاکره خواهند نشست، گفت: با این حال با نگاهی واقع‌بینانه واضح است که هیچ فردی در اروپا نیست که از وضعیت موجود آگاه باشد اما تصور کند که اوکراین بدون چشم‌پوشی از قسمت‌هایی از سرزمین خود به صلح دست پیدا خواهد کرد.

وی همچنین با اشاره به سفر ماه مه آینده (سال ۲۰۲۵) خود و روبرت فیکو (نخست‌وزیر اسلواکی) به روسیه برای شرکت در جشن‌های سالگرد پیروزی در جنگ جهانی دوم، خاطرنشان کرد: ممکن است این سفر، روند حل و فصل اوضاع درگیری اوکراین را تقویت کند.

پلگرینی در ادامه با بیان اینکه در جریان جنگ جهانی دوم، میلیون‌ها نفر از اتباع روسیه جان خود را برای آزادی اسلواکی فدا کردند، اظهار کرد: ما برای گرامیداشت و تکریم یاد و خاطره آن انسان‌های بزرگ به روسیه سفر خواهیم کرد.

به گزارش ایرنا، ویکتور اوربان نخست‌وزیر مجارستان پیش تر با اشاره به ریاست دوره‌ای کشورش بر شورای اتحادیه اروپا، گفت: به لطف ریاست بوداپست، درها برای گفت وگو درباره اوکراین باز شده است.

اوربان با بیان اینکه همین ۶ ماه پیش، هیچ کس نمی‌خواست چیزی درباره صلح بشنود، اظهار کرد: این در حالی است که امروز همه در مورد صلح گفت وگو می‌کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه این بوداپست بود که توانست در را برای آغاز مذاکرات واقعی درباره صلح باز کند، تاکید کرد: این مهمترین نتیجه دوران ریاست مجارستان بر شورای اتحادیه اروپا است.

نخست‌وزیر مجارستان با بیان اینکه از شروع دوران ریاست دوره‌ای بوداپست بر اتحادیه اروپا با برخی از رهبران جهان ملاقات حضوری داشته و با برخی دیگر تماس تلفنی برقرار کرده است، تاکید کرد: اگرچه من موفق نشدم روسیه و اوکراین را بر سر یک میز نشانده و آنها را برای امضای توافق آتش‌بس مجاب کنم اما کاری که ما انجام دادیم، کار بسیار بزرگی بود.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha