به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، احمد میدری روز دوشنبه در آیین معرفی پژوهشگران برتر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه «پژوهش و فناوری» گفت: بزرگداشت هفته پژوهش بزرگداشت علم است؛ کار ما در وزارت کار، ارتباط برقرار کردن با پژوهشگران است زیرا باید اجازه بدهیم علم و دانش و آرمان در کشور پیشرفت کند.
میدری افزود: در ایام محدودی که در وزارت تعاون هستیم به سرعت میگذرد و باید کارهای ماندگاری انجام داد. یکی از مشکلات عمده حوزه پژوهش جدی نگرفتن پژوهشگران است. در روند کاری پژوهشگران شنیده شدن و دیده شدن تاثیر شگرفی دارد. ما باید برای نزدیک کردن فاصله بین علم و سیاستگذاری برنامه داشته باشیم. کاری که از موسسه خواستیم این بود که به موازات مسائلی که در حوزه کار با آن مواجه هستیم پژوهش و نشست برگزار شود تا بتوانیم از یافتههای آن استفاده کنیم.
وی افزود: در این برهه از سال در مسیر تعیین حداقل دستمزد هستیم و خواستهایم که نشستها حول این مسئله انجام شود که تاکنون نیز این نشستها برگزار شده است.
وزیر تعاون تاکید کرد: در حوزه روابط کار مسائل زیادی مانند کاهش اختلاف میان کارگر و کارفرما، افزایش ایمنی کار در ایران، افزایش بازرسی کار در ایران، اقتصاد غیررسمی حوزه کار، به رسمیت نشناختن قراردادهای کارگری وکارفرمایی وجود دارد. چیزی که برای رفع این چالش نیاز داریم، ارتباط پژوهشگران داخلی با مدیران اجرایی است.
به گزارش ایرنا، سال گذشته ۲۰۰ اثر پژوهشی و امسال ۱۴۰۰ اثر به جشنواره پژوهشگران برتر وزارت تعاون ارسال شد که نشان میدهد در این مسیر رشد ۷۰۰ برابری انجام شده است.
در این مراسم توسط وزیر تعاون از پژوهشگران برتر شامل محسن کرمانی، ناهید چشمه قصابانی، میلاد اعظمی، سجاد اجاقلو، مریم حاجیاسمعیلی، سید پرویز موسوی، حسن عاشقی، شاهو رستگاری، حکیمه نیکی اسفهلان، بختیار پاکمزد، سیدمحمدحسین اصفهانی و محمدحسین مردی تقدیر به عمل آمد. غیر از این افراد، ۱۴ پژوهشگر دیگر نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.
حمایت از مستعدان و نخبگان گسترش مییابد
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان نیز در این نشست با بیان اینکه حمایت از مستعدان و نخبگان با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گسترش مییابد، گفت: این وزارتخانه بهعنوان یکی از بزرگترین و مؤثرترین وزارتخانههای کشور، میتواند نقشی کلیدی در تعامل با نخبگان ایفا کند.
سعید خدایگان اظهار داشت: تمام برنامههای بنیاد ملی نخبگان در راستای کمک به مستعدان برای تبدیلشدن به نخبه و حفظ و نگهداشت نخبگان در مسیر خدمت به کشور طراحی شده است.
وی افزود: بنیاد در تلاش است تا با حمایت و هدایت مستعدان، آنها را در مسیر حل مسائل اولویتدار کشور درگیر کند و به اثرگذاری بیشتری برساند.
خدایگان با اشاره به طرح شهید احمدی روشن افزود: در این طرح حلقههای حل مسئله در سراسر کشور تشکیل میشود و مسائل اولویتدار استانها شناسایی و با مشارکت نخبگان همان استان حل میشود.
وی هدف از این اقدام را ایجاد ارتباط مستقیم مستعدان با مسائل واقعی کشور و کاهش ناترازیهای موجود در بخشهای مختلف دانست.
وی با بیان اینکه نخبگان در اجرای پروژههای خود در بخشهای مختلف به ویژه تأمین اجتماعی با مشکلاتی مواجه میشوند، گفت: برخی از درآمدهای اختصاصی دانشگاهها از طریق ارتباط با صنعت تأمین میشود. اما تأخیر در صدور مفاصاحسابهای مالی، برخی طرحها را با مشکل مواجه کرده و موجب زیان مجریان می شود که تسهیل این امر با مشارکت وزارت تعاون کمک شایانی به نخبگان خواهد کرد.
نظر شما