نویسنده کتاب هفت آسمان سخن روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: این کتاب در ۲۸ صفحه در قطع وزیری و برای دانشجویان دورههای کاردانی و کارشناسی به شمارگان ۵۰۰ نسخه تالیف و در انتشارات نیوشه شهرکرد چاپ شده است.
عباس قنبری عدیوی ادامه داد: این کتاب بر مبنای تجربه نویسنده در هفت بخش (آسمان) با پیشگفتار، سرسخن و فرجام سخن تالیف و در تقسیمبندی فصلهای این کتاب از واژه آسمان استفاده شده است چرا که آسمان در حوزه ادبیات فارسی جایگاه مهمی دارد و در هر کدام از این فصلها، به بخشهایی از ادبیات کهن، تربیتی، فرهنگ عامه، ادبیات داستانی و ادبیات معاصر پرداخته و یک بخش آن نیز به ایران اختصاص دارد.
مولف کتاب هفت آسمان در تشریح فصلبندی کتاب اعتقاد دارد از آنجا که احتمال داشت به سبب محدودیت ساعات آموزشی بسیاری از مطالب کتاب ناخوانده و دست نخورده بماند از این رو سعی شده است که کتاب در اندازه و حجم کم تدوین تا از این طریق دانشجویان بتوانند ضمن علاقهمندی به ادبیات با مفاهیم هویتبخش، ایرانشناسی، ادبیات معاصر، آموزش کارکردهای ادبیات در جامعهشناسی، مردمشناسی و مطالعات شناخت زبان و ادب فارسی آشنایی و آگاهی پیدا کنند.
قنبری اضافه کرد: هدف از این ساختار و دستهبندی و انتخاب محتوا از نظر نظم و نثر این بود که اگرچه هر کدام از شاخههای ادبیات میتواند در کتاب مستقلی گنجانده شود اما برای فارسی همگانی و عمومی که رشتههای مختلف تحصیلی و گروههای علوم انسانی، تجربی، هنر، ریاضی، زبان خارجه و دیگر شاخههای علوم دانشگاهی با آن سر و کار دارند میتوان کتاب تخصصی تالیف کرد.
وی در توضیح فصلبندی کتاب نیز گفت: در انتهای هر فصل مجموعه بیاموزیم و بخوانیم آورده شده که مفاهیم کاربردی در ادبیات، نامهنگاری، مقالهنویسی، آشناسی با مضمونهای اجتماعی، آشنایی با گونهها و زیرشاخههای ادبی مانند کاریکلماتور، طنز و دیگر گونههای ادبیات تخصصی آورده شده است.
این مدرس دانشگاه و نویسنده حوزه زبان و ادبیات فارسی تصریح کرد: دیگر ویژگی کتاب توجه به ادبیات شفاهی، ادبیات داستانی، فرهنگ مردم و فولکلور ایران است و در کنار آن از کشورهای فارسی زبان مانند تاجیکستان و افغانستان هم داستانها، قصهها و ضربالمثلهایی آورده شده است.
قنبری افزود: در فصلهای کتاب جدای از ادبیات، وزن، موسیقی و ترانه به آموزههای اجتماعی، فرهنگی، اخلاقی و هنری هم توجه شده به گونهای که دانشجویان مضمون و مفاهیم کتاب را با رغبت و علاقهمندی میخوانند.
به گفته وی، در پیشگفتار آرایههای ادبی و ضرورتهای خواندن ادبیات آورده شده است تا دانشجویان بتوانند علت خوانش و مطالعه کتاب را بهتر درک کنند و در فرجام سخن نیز دانشجویان را به تلاش برای شناخت هویت ملی، ایراندوستی و ایرانشناسی واداشته است.
نویسنده کتاب هفت آسمان یادآور شد: این کتاب از مهر امسال در دانشگاههای کشور تدریس میشود و این کتاب در کنار سایر مجموعههای ادب فارسی میتواند مفید و خواندنی باشد.
به گزارش ایرنا، بنا بر اعلام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در سه سال اخیر مجوز انتشار ۴۶۰ عنوان کتاب در استان صادر شده است.
نظر شما