به گزارش ایرنا، ایرج راد روز سهشنبه در آیین افتتاح «نخستین جشنواره تئاتر اقتباس» در تماشاخانه «جم» شاهین شهر افزود: در همان ابتدا که تئاتر فرنگی به ایران آمد، بزرگان تئاتر کشور برای برقراری ارتباط با تماشاگرهای خود از طریق بکاربردن اسامی ایرانی در نمایشنامههای فرنگی و هماهنگ کردن آنها با آثار ایرانی بودند اما کم کم این اقدام نیز کمرنگ شد.
وی اظهار داشت: این در حالیست که ما در زمینه نمایشی و آیین های سنتی از «تخت حوضی» تا «تعزیه و پرده داری» و «نقالی» و «نمایش های میدانی» بسیار غنی هستیم.
پیشکسوت تئاتر و تلویزیون ابراز امیدواری کرد که برگزاری اینگونه جشنوارهها بتواند با ادبیات فارسی، اساطیر و داستانهای خوب ایران آمیخته شود، زیرا زبان، فرهنگ و دانش ما اینقدر قوی است که میتواند ارتباط خوبی با تماشاگر تئاتر برقرار کند.
وی با بیان اینکه خانواده تئاتر جهانی است، گفت: بازیگران تئاتر وقتی به روی صحنه میآیند همه بدنبال یک مساله هستند و آن این است که بازی کنند تا حقیقت و واقعیت آشکار شود.
راد افزود: تئاتر بدنبال اثرگذاری تاریخ و اساطیر ایرانی بر فرهنگ ماست زیرا اکنون فرزندان ما از این داشتهها بسیار دور شدهاند.
وی خطاب به صاحب منصبان عرصه فرهنگ و هنر گفت: دست به دست هم دهید تا دوباره بتوانید احیاگر تئاتر ایرانی باشید هرچند ما صرفا بدنبال آن نیستیم که نمایش های آیینی و سنتی را دوباره به روی صحنه بیاوریم زیرا آنها برای زمان و جایگاه ویژه خود تعریف شده و قابل اجرا هستند.
رییس خانه تئاتر ایران افزود: صاحب منصبان باید راه را برای هنرمندان باز کنند تا زمینههای فرهنگی و هنری زنده و چراغ تئاتر روشن نگه داشته شود.
وی از شهردار شاهین شهر بواسطه احداث ساختمان و فضایی در خور نمایش هنر تئاتر و برگزاری نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس در این شهر تقدیر کرد و افزود: این اقدامات تلاش ارزندهای در راه خدمت به فرهنگ و هنر این مملکت است.
شهردار شاهین شهر نیز با بیان اینکه هنر زبان بیان احساسات و تئاتر زبان بیان ناگفته هاست، گفت: آن چیزی که شاید به صراحت به زبان نیاید در عرصه هنر تئاتر به نمایش گذاشته میشود و در سراسر دنیا، غنی ترین متون ادبی متعلق به هنر تئاتر است.
سعید ابریشمیراد اظهار داشت: نقش تمدنی ایران بر تارک جهان میدرخشد زیرا غنی ترین ادبیات جهان متعلق به ادبیات این سرزمین است و ما افتخار این را داریم که میراث دار ادبیات و اساتیدی باشیم که به اذعان خود هنرمندان و ادیبان جهان، بعضی از شعرای ما در سراسر دنیا نظیر و همتا ندارند.
وی افزود: امروز شاهین شهر مفتخر است که در قالب جشنواره ملی تئاتر اقتباس ادعا کند که در شهری که به «دانش و خلاقیت» مشهور و معروف است همتی ایجاد شده است که این چراغ را برای هنرمندان این سرزمین روشن کند تا در راستای پاسداشت میراث گرانقدر از دل متون و شاهکارهای ادبی ایران، آثاری را برای نسل نو اقتباس کنند.
شهردار شاهین شهر تصریح کرد: هیچکدام از آثار ارائه شده در این جشنواره تکراری نیست و برای نخستین بار و ویژه این رویداد خلق شده است.
فرماندار شاهین شهر و میمه نیز گفت: فرهنگ ملی و مذهیی ایران سرشار از حماسههای هنری، اساطیری و آثار هنری بی بدیل در دنیاست.
ناصر اسدی افزود: بیشتر آثار هنری منظوم و مکتوب از جمله قرآن که بزرگترین کتاب هنری دنیاست و کسی نمی تواند مانند آن را خلق کند و بزرگانی از جمله فردوسی، سعدی، حافظ متعلق به ایران است.
وی اظهار داشت: اقتباس از این بزرگان و این آثار فاخر می تواند زمینه های رشد و تعالی و خودکفایی را در کشور ایجاد و باورهای ما را افزایش دهد.
به گزارش ایرنا، نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس در سه بخش صحنهای، فضای باز (خیابانی) و نمایشنامهنویسی و با راهیابی ۱۸ اثر به مرحله نهایی تا دوم دی در شاهین شهر ادامه دارد.
شاهین شهر در ۲۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.
نظر شما