رکورد احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی برق توسط فولاد مبارکه شکسته شد

اصفهان-ایرنا- معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه گفت: رکورد احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۱۴ مگاواتی «کلاس F» این مجتمع از زمان انعقاد قرارداد تا زمان تولید برق، تنها با صرف ۱۴ ماه زمان شکسته شد.

به گزارش ایرنا، توربین کلاس F، نوعی توربین گازی پیشرفته است که در دسته توربین‌های مدرن قرار می‌گیرد.این نوع توربین‌ با استفاده از فناوری‌های جدید باعث افزایش راندمان و کاهش آلایندگی می‌شود و معمولا دارای راندمان بالا(حدود ۴۰ درصد در سیکل ساده گازی و ۵۷ درصد در سیکل ترکیبی) است.

غلامرضا سلیمی عصر روز سه‌شنبه در همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F» در تالار «نگین» سپاهانشهر اصفهان افزود: انتظار داریم بتوانیم در تکمیل نیروگاه خورشیدی نیز با همین چابکی پیش برویم.

وی تصریح کرد: احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی فولاد مبارکه, تنها در مدت زمان ۱۴ ماه زمان در نوع خود یک رکورد در کشورمان محسوب می‌شود.

معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه ادامه داد: می‌توان با وجود تحریم‌ها و محدودیت‌ها، نیروگاه‌های کلاس F را بسرعت احداث کرد و البته این امر نیازمند اراده و هنر مدیریتی و صرف فعل خواستن است و در این میان باید به مصرف بهینه و پویش ۲ درجه کمتر نیز توجه کرد.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت نصب‌ شده نیروگاهی کشور در حوزه تولید برق حدود ۹۴ هزار مگاوات است که در پیک مصرف ۸۳ هزار مگاوات در حال تولید است و تابستان امسال کشور با ناترازی ۱۸ هزار مگاواتی روبه‌رو شد که این میزان در مقطعی به ۲۱ هزار مگاوات نیز رسید.

وی یادآور شد: اکنون ۲۶ درصد از برق تولیدی کشور بر عهده واحدهای نیروگاه گازی، ۱۷ درصد بر عهده واحدهای نیروگاه بخار، ۳۸ درصد بر عهده نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، ۱۳ درصد بر عهده نیروگاه‌های برق‌آبی، ۱.۴ درصد بر عهده نیروگاههای تجدیدپذیر و یک درصد بر عهده واحدهای نیروگاهی اتمی است.

سلیمی اظهار داشت: سیاست خود تامینی در فولاد مبارکه اجرایی شده است و امسال این مجتمع صنعتی با برق تولیدی خود، تابستان را سپری کرد و اگر این اقدامات اجرا نمی شد فعالیت فولاد مبارکه نیز مانند سایر صنایع فولادی کشور متوقف شده بود.

وی ادامه داد: مسیری که فولاد مبارکه در راستای خودتامینی در پیش گرفته را بسیاری از شرکت‌های بزرگ دنیا مانند سامسونگ نیز دنبال کرده‌اند، بطوریکه زمانی که این شرکت به توسعه‌یافتگی رسید و احساس کرد به میزان کافی سفارش و توان تولید محصول دارد اما زیرساخت لازم را ندارند، خودش اقدام به خودتامینی در تامین زیرساخت‌ها کرد و این نشانه اهمیت تفکر توسعه‌ای است.

معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه گفت: این روزها ناترازی گاز را احساس می‌کنیم و قطعی آن در بسیاری از صنایع کشور موجب توقف تولید شده است و می‌توانم به جرات بگویم که در صنعت فولاد کشور، تمام کارخانه‌های تولید آهن اسفنجی بدلیل محدودیت‌ شدید گازی متوقف هستند.

وی تصریح کرد: اکنون فعالیت ۱۲ کارخانه تولید آهن اسفنجی یا «مگامدول» در گروه شرکت های فولاد مبارکه نیز متوقف شده است و محدودیت استفاده از برق نیز همچنان پابرجاست.

سلیمی خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر مدت‌ زمان اعمال محدودیت‌های انرژی بشدت افزایش پیدا کرده است و از نهادهای حاکمیتی درخواست دارم تا تدابیر عملیاتی را برای رفع سریع این ناترازی‌ها بکار بندند.

وی یادآور شد: فولاد مبارکه بعنوان یکی از متولیان اصلی صنعت کشور اعلام می کند که با هم‌افزایی و تصمیم‌سازی نهادهای حاکمیتی می تواند گام‌های موثری برای رفع ناترازی انرژی بردارد که برگزاری همایش‌های تخصصی و علمی مثل این همایش ازجمله همین هم‌افزایی‌هاست و این نشست می‌تواند نخستین گام در این راه باشد.

معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: صنایع کشور در شرایط ناترازی انرژی می‌توانند ۲ راهکار انتخاب کنند، نخست آن‌ که تولید خود را متوقف کنند که این راهکار عاقلانه‌ نیست و در وهله دوم برای تأمین انرژی مورد نیاز خود اقدام کنند که فولاد مبارکه راه حل دوم را برگزیده و استراتژی خودتامینی را در پیش گرفته است.

سلیمی تصریح کرد: توجه به تفکر تولید و توسعه مهم است و امروز یک نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۱۴ مگاواتی کلاس F در فولاد مبارکه فعال شده است و در کنار آن نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی نیز ۴۰ مگاوات برق را وارد مدار کرده و این شرکت امسال با برق تولیدی خود تابستان را سپری کرده است در غیر این صورت، تولید آن مثل بسیاری از صنایع دیگر متوقف شده بود.

وی اضافه کرد: امروز در علم مدیریت، مباحث اقتصاد چرخشی و تولید محصول سبز بسیار پررنگ است، بطوری که تمام صنایع پیش رو دنیا در حال حرکت به این سمت هستند و اگر شرکتی می‌خواهد در بازار آینده حضور داشته باشد باید محصول سبز تولید کند و به سمت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر با راندمان بالا بگرود.

به گزارش ایرنا، همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F» در راستای تحقق اهداف حمایت از ساخت داخل، بررسی موانع و مشکلات پیش روی تولید، تعمیرات و بهره‌برداری واحدهای گازی بویژه نیروگاه های کلاس F و ارائه راهکارهای حمایتی، از ۲۷ الی ۲۹ آذر امسال توسط انجمن صنفی نیروگاهی ایران (اصنا) با مشارکت و میزبانی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، برگزار می شود.

چالش‌های صنایع نیروگاهی بویژه نیروگاه های کلاس F، روش‌هایافزایش قابلیت اطمینان نیروگاه ها، پایش ناوگان و افزایش عمر واحدهای نیروگاهی، روش‌های بهبود شاخص HSE در بهره‌برداری و تعمیرات، از جمله محورهای مورد بحث در این همایش است.

بهره وری، مدیریت انرژی، محیط زیست و فرصت های بازیافت انرژی در فولاد مبارکه و صنایع مشابه، تازه های فنی در حوزه تولید و تعمیرات توربین گاز، ساخت داخل و بازسازی قطعات واحدهای سیکل ترکیبی، بخاری و گازی کلاس F و چالش های تولید و تامین برق پایدار در صنعت از دیگر موضوعات نشست مورد نظر است.

فولاد مبارکهٔ اکنون مواد اولیهٔ بیش از سه هزار کارخانه و کارگاه تولیدی کشور در صنایع لوله و پروفیل، نفت، گاز و پتروشیمی، خودرو، موتورهای الکتریکی، لوازم خانگی، فلزی سبک و سنگین، ساختمانی، غذایی، کشتی‌سازی و سازه‌های دریایی و … را تأمین می‌کند.

این شرکت هر سال بخشی از محصولات خود را در راستای ارتقای کیفیت، برآورده کردن نیاز ارزی و حضور در بازارهای جهانی و توسعهٔ آن صادر می‌کند و با توجه به اعتبار کسب شده در بازار دنیا، اکنون پتانسیل و اعتبار لازم برای صادرات محصول به بیش از ۳۸ کشور جهان را دارد.

این مجتمع که در ۷۵ کیلومتری جنوب‌ غربی شهر اصفهان، در زمینی به وسعت ۳۵ کیلومترمربع(۱۷ کیلومتر مربع سالن تولید) استقرار یافته‌، دارای ظرفیت تولید سالانهٔ ۱۰٫۳ میلیون تُن انواع محصولات فولادی تخت، گرم و سرد نوردیده، قلع‌اندود، گالوانیزه و رنگی از ضخامت ۰٫۱۸ تا ۱۶ میلی‌متر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha