علی کریمدادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تقدیر و تشکر از همراهی و همکاری مردم در شناسایی و برخورد با فرار مالیاتی و مطالبه عمومی در این خصوص اظهار کرد: در سال جاری در پاسخگویی به تلفن گویای ۱۵۲۶ و سایر سامانه های ارتباطی تعداد ۱۱۳ مورد و سامانه جامع سوت زنی ۳۲۰ مورد اعلام و اقدام شد.
وی افزود: از محل بازرسیهای صورت گرفته، بررسی و پیگیری فرارهای مالیاتی و سایر مصادیق آن در این مدت ۴۰۲ میلیارد ریال از محل فرار مالیاتی در استان وصول شد که از این میزان مبلغ ۱۲۰ میلیارد ریال آن مربوط به جرایم غیرقابل بخشش کتمان درآمد و نبود تسلیم اظهارنامه مالیاتی مربوطه بوده است.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی بیان کرد: در فرآیند شناسایی و مبارزه با فرارهای مالیاتی، اداره کل امور مالیاتی استان موفق به شناسایی ۷۳۴ شرکت صوری از میان ۸۲۹ شرکت بررسیشده در سطح کشور شده است.
کریمدادی عنوان کرد: این شرکتها که عمدتا در فعالیتهای غیرقانونی مانند پولشویی و فرار مالیاتی مشارکت داشتند، در نتیجه بررسیهای دقیق و تجزیه و تحلیل اطلاعات معاملاتی شناسایی شدهاند که یکی از نتایج این اقدامات، صدور برگ تشخیص مالیاتی برای ۱۵ شرکت صوری به مبلغ ۵۲۸ میلیارد ریال مالیات و ۱۳۲ میلیارد ریال جرایم مالیاتی در سطح کشور بوده است.
وی ادامه داد: این دستاوردها بخشی از تلاشهای گسترده اداره کل امور مالیاتی در راستای شفافسازی اقتصادی و پیشگیری از سوءاستفادههای مالیاتی در سطح کشور محسوب میشود.
کریمدادی درخصوص فرار مالیاتی گفت: به موجب قانون، منظور از فرار مالیاتی هرگونه تلاش غیرقانونی برای پرداخت نکردن مالیات است و فرار مالیاتی ممکن است به روشهای گوناگون صورت بگیرد، اما در همه این روشها فرد تلاش میکند مالیات خود را کامل پرداخت نکرده یا اینکه آن را ناقص پرداخت کند، مطابق قانون، اگر فرد با قصد فرار از پرداخت مالیات و با آگاهی، مرتکب رفتارهای زیر شود، جرم فرار مالیاتی محسوب میشود.
وی اظهار کرد: در قانون مالیاتهای مستقیم، جرم انگاری مالیاتی مطرح و در مواد ۲۷۴ تا ۲۷۶ قانون مالیاتهای مستقیم، مصادیق جرمهای مالیاتی به صورت کامل بیان و موارد قانونی برخورد با آنها عنوان گردیده است.
وی ادامه داد: تنظیم دفاتر، اسناد و مدارک خلاف واقع و استناد به آن، اختفای فعالیت اقتصادی و کتمان درآمد حاصل از آن، ممانعت از دسترسی ماموران مالیاتی به اطلاعات مالیاتی و اقتصادی خود یا اشخاص ثالث در اجرای ماده ۱۸۱ قانون مالیاتهای مستقیم و امتناع از انجام تکالیف قانون مبنی بر ارسال اطلاعات مالی موضوع ماده ۱۶۹ مکرر به سازمان امور مالیاتی کشور و وارد کردن زیان به دولت با این اقدام، عدم انجام تکالیف قانونی مربوط به مالیاتهای مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده در رابطه با وصول یا کسر مالیات مؤدیان دیگر و ایصال آن به سازمان امور مالیاتی در مواد قانونی تعیین شده، تنظیم معاملات و قراردادهای خود به نام دیگران یا معاملات و قراردادهای مؤدیان دیگر به نام خود بر خلاف واقع، خودداری از انجام تکالیف قانونی در خصوص تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی حاوی اطلاعات درآمدی و هزینهای در سه سال متوالی و استفاده از کارت بازرگانی اشخاص دیگر به منظور فرار مالیاتی از اموری هستند که در قانون جدید به عنوان جرم تلقی شده و مشمول مجازات تعیین شده در قانون میشوند.
کریمدادی درخصوص اهمیت پیشگیری از فرارهای مالیاتی گفت: دستیابی به رشد و توسعه پایدار و برنامهریزی مناسب در بخشهای مختلف، نیازمند فضای اقتصادی مستحکم، توانمند، پویا، سالم و شفاف است.
وی عنوان کرد: درآمدهای مالیاتی این قابلیت را دارد که به عنوان یک منبع درآمدی پایدار و قابل اتکاء و ایجاد فضای برنامهریزی و نظارت در بخشهای مختلف خصوصا توزیع و ارائه خدمات عادلانه و از همه مهمتر خنثی سازی بسیاری از هجمهها و تحریمهای دشمنان، نقش خود را به درستی ایفا کنند.
کریمدادی افزود: بنابراین خودداری از پرداخت مالیات و فرار مالیاتی، آثار نامطلوبی بر بدنه اقتصاد کشور و برنامهریزی و اقدام مناسب برای نسلهای آینده بر جای میگذارد.
وی درخصوص برنامه های صورت گرفته جهت افزایش تمکین مالیاتی و جلوگیری از فرارهای مالیاتی هم گفت: فرار مالیاتی خط قرمز سازمان امور مالیاتی کشور است و برنامههای مستمر و هدفمندی جهت پیشگیری از این موضوع و برخورد با متخلفان در دست اقدام بوده و هست که یکی از مهمترین اقدامات برگزاری دورههای آموزشی کاملا رایگان جهت اطلاع رسانی و آموزش مناسب قوانین و تکالیف مالیاتی است.
کریمدادی بیان کرد: اقدام دیگر هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور و اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان است که با همکاری سایر دستگاههای اجرایی، اطلاعات آن به صورت مستمر در دست به روز رسانی و تکمیل شدن است و مورد دیگر تلفن گویا ۱۵۲۶ و سامانه سوت زنی است که برای گزارش دهندگان فرارهای مالیاتی پاداش نیز درنظر گرفته شده است.
وی اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی کشور و اداره کل امور مالیاتی استان نیز بر اساس گزارشهای واصله، بازرسیهای صورت گرفته و غیره، موارد تخلف را شناسایی و ضمن وصول مالیات حقه، اقدامات قانونی لازم توسط واحد حقوقی و واحد اجرایی بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی در این خصوص صورت میپذیرد.
نظر شما