معصومه علمشاهی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سقط جنین تبعات بسیار بدی برای جامعه، خانواده و سلامت مادر دارد و اگر از حوزه پزشکی به عوارض این موضوع بپردازیم، می توانیم این عوارض را در ۲ دسته جسمی و نیز روحی و روانی تقسیم بندی کنیم.
وی ادامه داد: مهمترین عارضه ای که سقط جنین برای مادر می تواند به همراه داشته باشد، موضوع باقی ماندن بقایای بارداری در داخل رحم مادر است، یعنی خانمی که اقدام به سقط جنین می کند اگر به طور کامل سقط صورت نگیرد، بقایای بارداری داخل رحم باقی می ماند که ممکن است باعث عفونت های شدید، خون ریزی های بسیار زیاد و حتی در پاره ای اوقات منجر به مرگ وی شود.
علمشاهی، خون ریزی ها را از دیگر عوارض سقط جنین برشمرد و تصریح کرد: این کار گاهی اوقات منجر به از دست دادن رحم مادر نیز می شود، ناباروری هم از دیگر عوارض سقط جنین است که عده ای از مادران بابت برخی از مشکلات به طور ناگهانی به سقط عمدی جنین روی می آورند که شاید برای همیشه قدرت باروری خود را از دست بدهند.
به گفته این مسوول، مادرانی که سابقه سقط عمدی جنین داشته اند، ممکن است در بارداری های بعدی، سقط های مکرر و یا زایمان های زودرس و حاملگی های خارج از رحم را تجربه کنند چرا که لوله های رحم آسیب دیده و بارداری، خارج از رحم صورت می گیرد.
وی افزود: سقط جنین ارتباط مستقیمی با سرطان های سینه و دهانه رحم دارد، سرطان سینه در مادرانی که سابقه سقط جین عمدی داشته باشند، ۵۰ درصد بیشتر صورت می گیرد.
کارشناس مامایی دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: مادری که سابقه بارداری دارد و به کودک خود شیر می دهد، اثر حفاظتی از ابتلا به سرطان سینه دارد و اگر اقدام به سقط جنین کند این حفاظت را از دست می دهد و از این رو توصیه می کنیم که هر مادری که تصمیم به سقط جنین دارد قبل از انجام این کار به مراکز خدمات جامع و پایگاه های سلامت و یا خانه های بهداشت سطح شهر محل زندگی خود مراجعه کند و با اخذ مشاوره از عوامل کادر درمان، حداقل با آگاهی بیشتری در این زمینه تصمیم گیری کند.
نظر شما