سرهنگ پاسدار علی طایفه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۱۹ مادر متقاضی سقط جنین به مراکز طرح نفس استان قزوین معرفی شدند که از این تعداد ۱۷ مادر از انجام سقط منصرف شدند.
وی تصریح کرد: تا قبل از شروع سال جاری چهار مرکز طرح نفس در استان قزوین فعال بود که از ابتدای سال تاکنون ۲ مرکز دیگر در البرز و معاونت درمان علوم پزشکی قزوین به این تعداد اضافه شد و هم اکنون ۴۳ کارشناس در این مراکز آموزش دیدند.
طایفه بیان کرد: طرح نفس از سه مرجع سازمان بسیج (سازمان های مردم نهاد و خیرین)، خودمحوری و خانه های بهداشت و مراکز درمانی پیگیری می شود تا متقاضیان را به این مراکز ارجاع دهند.
این مسوول با بیان اینکه از سال ۱۴۰۱ تاکنون، ۶۱ مادر به مراکز طرح نفس مراجعه کردند، یادآور شد: گروه پشتیبانی طرح نفس مشکلات مراجعه کنندگان را بررسی کرده و دلایل سقط جنین از جمله ناتوانی مالی، تعداد بالای فرزندان یا بارداری ناخواسته را دسته بندی میکند.
طایفه با بیان اینکه مباحث فرهنگی در خصوص موضوعات سقط جنین مغفول واقع شده است، افزود: برخی قوانین در قوه قضاییه بازدارنده نیست، چرا که جرایم پایین است و باعث می شود برخی از همکاران ما در جامعه پزشکی به سقط جنین اقدام کنند.
سرهنگ طایفه اضافه کرد: در نگاه اول ذهنیت عموم جامعه در خصوص دلایل انجام سقط جنین مربوط به حوزه اقتصادی و معیشتی است، اما علت سقط جنین در تحقیقاتی که در قزوین صورت گرفته نشان می دهد که دلایل اقتصادی زیر ۲۰ درصد را در بر می گیرد و عوامل دیگری از جمله فرهنگی، اجتماعی و نگرانی از آینده کودک در جامعه از موانع بسیار مهم فرزندآوری محسوب می شود.
مسوول سازمان بسیج جامعه پزشکی استان قزوین خاطرنشان کرد: پایشها نشان میدهد افزایش سن ازدواج یکی از موانع مهم فرزندآوری محسوب می شود که این ریشه در موضوعات فرهنگی دارد، چراکه ازدواج در اولویت های آخر برنامه های جوانان قرار گرفته و باید در این خصوص اقدامات ویژه ای صورت گیرد.
گفتنی است، طرح نفس مخفف نجات فرزند سقط است که در راستای پیشگیری از سقط جنین و زیرمجموعه طرح افزایش جمعیت صورت می گیرد.
نظر شما