۲۸ آذر ۱۴۰۳، ۱۱:۴۴
کد خبرنگار: 2170
کد خبر: 85693629
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

کاهش میزان پشه آئدس در کیش/ ابتلا به بیماری تب دانگی در جزیره گزارش نشده است

کیش- ایرنا- کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت کیش با اشاره به تدابیر پیشگیرانه در رابطه با کنترل پشه آئدس در این جزیره گفت: به دلیل نبود بارندگی شدید و بهسازی محیط‌های مستعد رشد این پشه، میزان آئدس در کیش نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

نیلوفر صفری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه هیچ گزارشی از ابتلا به بیماری تب دانگی در کیش ثبت نشده است،‌ اظهار کرد: طی مرحله اول جلوگیری از ورود بیمار ناقل تب دانگی به جزیره در دستور کار قرار گرفت که در همین راستا کارشناسان مجرب با استقرار در مبادی ورودی به جزیره و انجام تست‌های لازم، ازجمله تب‌سنجی و کیت‌های تشخیصی سریع نقش بسزایی در کنترل این بیماری ایفا کردند.

وی نقش آگاه سازی در جلوگیری از افزایش پشه آئدس و شیوع بیماری تب دانگی را بسیار موثر دانست و اضافه کرد: از طریق آموزش‌ها و اطلاعیه‌های گسترده، به مردم یاد آموختیم ه در صورت مشاهده علائم یا ارتباط با افراد مشکوک چه اقداماتی انجام دهند.

مسوول برنامه مبارزه با پشه آئدس در جزیره کیش درمورد محل های تکثیر این پشه بیان کرد: پشه آئدس اغلب در محیط‌های شهری تکثیر می‌شود و آب‌های راکد کوچک، بهترین مکان برای تخم‌ریزی آن است؛ این پشه‌ها در گلدان‌های آب، لاستیک‌های فرسوده، حوضچه‌های کوچک، آب‌جمع‌شده در درپوش بطری‌ها یا حتی بشقاب زیر گلدان‌ها تخم‌ریزی می‌کنند.

وی ادامه داد: تخم‌های این پشه‌ها می‌توانند در شرایط خشک تا چندین ماه زنده بمانند و با اولین تماس با آب، به سرعت به لارو تبدیل شوند.

صفری درباره راهکار های پیگشیری از تکثیر این پشه گفت: حذف آب‌های راکد، پوشش‌دهی منظم آب‌انبارها و مخازن آب برای جلوگیری از ورود پشه ضروری است، پاکسازی محیط، سمپاشی و مه‌پاشی، استفاده از توری و مواد دافع حشرات، استفاده از مواد دافع حشرات مانند اسپری‌ها یا کرم‌های ضد پشه به‌ویژه در مناطق پرخطر موثر در جلوگیری از تکثیر این پشه عنوان کرد.

وی بهترین روش برای کاهش جمعیت پشه آئدس را بهسازی محیط و همکاری کیشوندان دانست و افزود: تمامی سمپاشی‌های انجام‌شده ازجمله سمپاشی مخصوص لارو و مه‌پاشی، کاملاً کارشناسی‌شده هستند؛ در صورت نیاز، در هر نقطه از جزیره سمپاشی انجام می‌شود و مردم می‌توانند با شماره ۱۳۷ یا مراجعه حضوری به مرکز بهداشت، مناطق پر خطر تکثیر را گزارش دهند.

صفری تاکید کرد: با توجه به نبود درمان تخصصی یا واکسن برای بیماری تب دانگی، تمهیدات ویژه‌ای در این راستا اندیشیده شده است.

وی درمورد خدمات مرکز بهداشت کیش اظهار کرد: کیشوندان در صورت مشاهده علائم بیماری در خود یا دیگران، می‌توانند به مرکز بهداشت مراجعه و از خدمات رایگان آزمایش بهره‌مند شوند؛ باید اذعان کنیم که همکاری بسیار خوب کیشوندان در این زمینه تاکنون نقش مهمی در پیشگیری و کنترل داشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha