۲۸ آذر ۱۴۰۳، ۱۴:۱۲
کد خبرنگار: 2201
کد خبر: 85693694
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۲۲۶ طرح در مرکز رشد واحدهای فناور دزفول دریافت شد

دزفول-ایرنا- معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول گفت: مرکز رشد واحدهای فناور دزفول از سال ۹۳ تاکنون، ۲۲۶ طرح دریافت کرده و ۸۰ شرکت موفق داشته است.

به گزارش ایرنا، علی ارشادی روز چهارشنبه در آیین نکوداشت هفته پژوهش و فناوری در سالن شیخ انصاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول افزود: یکی از شاخص‌های مهمی که کشورها را درخصوص توانایی در مباحث اقتصادی ارزیابی می‌کند معیار ECI است که در سه حوزه پژوهش، فناوری و بازار خود را نشان می‌دهد.
وی ادامه داد: ایران در معیار پژوهش جزو کشورهای رده نخست بوده ولی در فناوری افت عملکرد دارد و در حوزه بازار ضعیف عمل کرده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول با تاکید بر اینکه پژوهش‌ها مسئله محور نیست، گفت: پژوهش‌ها نیاز صنعت کشورهای توسعه یافته را برطرف کرده است و برای رفع این کاستی، باید ارتباط دانشگاه و صنعت بیشتر شود.
وی افزود: حدود ۹ رشته دکتری در دانشگاه آزاد دزفول فعال است که هرساله باید حدود ۲۰ دانشجو رساله‌هایی تهیه و نیاز صنعت را برطرف کنند.

ارشادی خام فروشی را یکی از مشکلات صنعت منطقه عنوان کرد و گفت: قبلا دانشگاه‌ها، نسل یک بودند و هدف آنها تربیت پژوهشگر بود ولی نتیجه آن پرورش پژوهشگرانی شد که به سمت فناوری پیش نمی‌رفتند پس از آن نیز دانشگاه‌ها باید به سمت دانشگاه‌های نسل سه می‌رفتند تا فناوری‌ها براساس نیاز جامعه باشد.

وی افزود: اکنون دانشگاه‌های نسل چهارم در کشورهای پیشرفته فعال شدند تا خوراک صنعت را تامین و به سمت تمدن‌سازی پیش روند البته به این معنی نیست که پژوهش رها شود بلکه باید در کنار فعالیت‌های پژوهشی نیازهای صنایع نیز توسط دانشگاه تامین شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد دزفول کسب عنوان دانشمند پراستناد ۲ درصد جهانی توسط احسان الله عصاره یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد دزفول طی یک سال گذشته را مایه افتخار دانست و گفت: تاکنون پنج نفر از اعضای هیات علمی این مقام جهانی را کسب کرده‌اند و با بیش از ۱۰ مقاله پراستناد، کیفیت مقالات مشترک و تمام معیارهای تولید علم روندهای افزایشی طی شده است.

وی ادامه داد: طبق برآورد بین المللی، یکهزار و ۲۲۷ مقاله توسط محققان دانشگاه آزاد دزفول ثبت شده که ۷۲ مقاله تاثیرگذار شناخته شده است و کیفیت کار محققان این دانشگاه در مجلات بین المللی بالا است.

۲۲۶ طرح در مرکز رشد واحدهای فناور دزفول دریافت شد

رشد هفت درصدی تعداد مقالات ثبت شده دانشگاه آزاد دزفول

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد دزفول به افزایش هفت درصدی تعداد مقالات ثبت شده در سال جاری نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت: ۸۹ مقاله در سال ۲۰۲۳ توسط دانشگاه آزاد دزفول ثبت شده که ۴۸ مقاله با مشارکت بین المللی بوده و رشد ۵۳.۹ داشته است حال آنکه چاپ مقاله در ایران در مجلات بین المللی به علت اعمال تحریم‌ها سخت‌تر از دیگر کشورها است.
وی افزود: مسایل علمی به ظاهر در تحریم‌ها نیامده ولی در عمل این چنین است و اعمال برخی سیاست‌های غیراخلاقی کار را برای محققان و پژوهشگران کشورمان دشوار کرده است.

ارشادی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای ارتباط دانشگاه با آموزش و پرورش و صنعت اظهارکرد: سال گذشته دانشگاه آزاد دزفول سه طرح برون دانشگاهی منعقد کرد که شامل ارزیابی کشت چهار فصل با سازمان اتکا دهلران به ارزش ۶ میلیارد ریال، سه طرح ترمیم سطوح با پوشش کامپوزیتی به ارزش ۳۵ میلیارد ریال و ساخت قطره گیر"دمیستر" به ارزش ۸۰ میلیارد ریال است.

فعالیت سه پژوهشکده در دانشگاه آزاد دزفول

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول وجود سه پژوهشکده و مرکز تحقیقات در این واحد دانشگاهی یادآور شد و گفت: این مراکز شامل مرکز تحقیقات مواد و انرژی سطح یک، مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک و مرکز تحقیقات مراقبت در منزل در زمینه پزشکی است.

وی ادامه داد: امسال موفق به اخذ مجوز سرای نوآوری زیست فناوری گیاهان زراعی و باغی برای حمایت از ایده‌های نو در این دانشگاه شدیم.

ارشادی تصریح کرد: ۲۲۶ طرح از سال ۹۳ تاکنون در مرکز رشد واحدهای فناور دزفول دریافت شده و ۸۰ شرکت موفق داشته است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد دزفول اظهارکرد: مرکز رشد واحدهای فناور دزفول تاکنون ۱۰ شرکت دانش بنیان تحویل داده و اکنون ۲۵ شرکت فعال در آن مستقر است؛ محصولات خوبی نیرز در حوزه فناوری تولید و به مرحله تجاری سازی رسیده است.

وی با اشاره به تولید چند محصول دانش بنیان در این دانشگاه افزود: محصولات دانش محور مانند ماده رهاساز، پوشش کمپوزیتی و دستگاه غذادهی ماهیان دارای مالکیت دانشگاه آزاد دزفول هستند.

اجرای ۲ طرح کلان ملی در صورت تامین اعتبار

ارشادی گفت: ۲ طرح کلان دیگر شامل تاسیس گلخانه و تولید نشا با استفاده از آزمایشگاه کشت بافت و سولفورزدایی از سوخت مازوت نیز در این دانشگاه وجود دارد که اگر تامین اعتبار و اجرا شوند ثمرات خوبی برای دانشگاه و منطقه خواهند داشت.

وی افزود: دانشگاه آزاد دزفول در ارزیابی SCIMAGO که یک سامانه جامع در حوزه دانشگاه است ورود کرده است که دانشگاه‌ها را در سه حوزه تحقیق، نوآوری و تاثیرگذاری اجتماعی بررسی می‌کند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد دزفول بیان کرد: معیار دانشگاه آزاد دزفول در حوزه تحقیق و نوآوری خوب ارزیابی شده و امیدواریم در حوزه تاثیرگذاری اجتماعی نیز ارتقا یابیم.
وی اظهار امیدواری کرد با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در منطقه وجود دارد، بتوانیم گام‌های بلندتری برای حل مشکلات جامعه برداریم.

به گزارش ایرنا، حدود ۳۰ شرکت و موسسه صنعتی منطقه که بیشترین ارتباط را با دانشگاه داشتند در این آیین تجلیل شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha