توصیه‌های بهداشتی در بلندترین شب سال؛ خود مراقبتی را در شب یلدا فراموش نکنیم 

زابل - ایرنا - سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زابل ضمن توصیه مبنی بر رعایت مصرف صحیح، شیرینی و تنقلات در شب یلدا، گفت: آنفلوانزا، یک بیماری حاد ویروسی دستگاه تنفسی است که به سادگی با خود مراقبتی قابل پیشگیری بوده ولی در موارد همه گیری، عوارض و مرگ و میر زیادی دارد.

مجتبی رفیق دوست روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به اینکه بسیاری از علائم سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کووید ۱۹ شبیه به هم بوده و عامل همه این بیماری‌ها ویروسی است، لازم است رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در شب یلدا مورد توجه قرار گیرد.

وی بر شستن مکرر دست‌ها، پوشاندن دهان در زمان سرفه یا عطسه، استفاده از ماسک، استفاده از دستمال کاغذی و معدوم ساختن صحیح آن بعد از مصرف، رعایت بهداشت فردی و عمومی و بهداشت روبوسی در این شب تاکید کرد.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زابل از مردم شریف منطقه سیستان درخواست کرد که؛ با خود مراقبتی از انتشار بیماری جلوگیری کنند تا شب شادی برای همه رقم بخورد.

به گزارش ایرنا، منطقه سیستان متشکل از پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز در شمال سیستان و بلوچستان واقع است.

توصیه‌های بهداشتی در بلندترین شب سال؛ خود مراقبتی را در شب یلدا فراموش نکنیم 

یلدا یادگاری باستانی برای طولانی‌ترین شب سال؛از گندم بریون تا چاک چاکَر در سیستان و بلوچستان

یلدا یادگاری از ایران باستان برای طولانی‌ترین شب سال بوده که این شب در نقاط مختلف کشور آداب و رسوم خاص خود را دارد، در سیستان و بلوچستان نیز برگزاری این جشن کهن با آداب خاصی از جمله گندم بریون در منطقه سیستان تا چاک چاکَر در منطقه بلوچستان همراه است.

کم کم آخرین لحظه‌های آذرماه را ورق می‌زنیم در حالی چند ساعت تا طولانی ترین شب سال «یلدا» فرصت باقی مانده که شهروندان در تدارک برای برگزاری یک دورهمی به مناسبت پاسداشت این سنت دیرینه و کهن هستند.

سنتی که یادگاری به جای مانده از ایران باستان بوده و قصه‌های کهن و لذت‌بخش مادربزرگ را به یادمان می‌آورد، شادی و سرور با چاشنی آجیل و خشکبار و خرما و در نهایت هندوانه‌های سرخ و شیرین را در ذهن‌مان ترسیم کند؛ خاطره‌هایی که اکنون دیگر سادگی گذشته را ندارند اما هنوز محکم و استوار بر فرهنگ، ادبیات و رسوم ما ایرانیان بویژه مردم سیستان و بلوچستان تنه می‌زنند.

جشن شب یلدا جشنی است که از هفت هزارسال پیش تاکنون در میان ایرانیان برگزار می‌شود

شب یلدا بازه زمانی بین غروب آفتاب آخرین روز فصل پاییز یعنی ۳۰ آذر تا طلوع آفتاب در اولین روز فصل زمستان یعنی یکم ماه دی است، در نیمکره شمالی شب یلدا با انقلاب زمستانی مصادف است.

از این شب به بعد طول شب‌ها کوتاه و طول روزها بلند می‌شود، به همین خاطر بلندترین شب سال لقب گرفته است.

جشن شب یلدا جشنی است که از هفت هزارسال پیش تاکنون در میان ایرانیان برگزار می‌شود و در ایران و سرزمین‌های هم فرهنگ مجاور، از شب آغاز زمستان با نام «شب چله» یا «شب یلدا» نام می‌برند.

خانواده‌های ایرانی در شب یلدا، معمولا شامی فاخر و همچنین انواع میوه‌ها و رایج‌تر از همه هندوانه و انار را مهیا و دور هم سرو می‌کنند، در این جشن سرو تنقلات، شاهنامه‌خوانی، قصه‌گویی بزرگان خانواده برای دیگر اعضای فامیل و همچنین فال‌گیری با دیوان حافظ رایج است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha