«آرزو حیدری» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: این جشنواره با هدف شناسایی و حمایت از استعدادهای جوان و فراگیرتر کردن فرهنگ و هنر آواز ایرانی و معرفی استاد برجسته و ردیفدان صاحبنام ایرانی استاد عبدالله دوامی تفرشی برگزار میگردد.
وی ادامه داد: این جشنواره در ۲ بخش آواز و تصنیف و پژوهش با موضوع استاد عبدالله دوامی و در سالن پروفسور حسابی تفرش برگزار میگردد.
معاون امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی بیان کرد: علاقهمندان به حضور در این جشنواره باید آثار خود را به صورت تصویری برروی لوح فشرده به نشانی دبیرخانه یا از طریق شماره تلفن ۰۹۹۲۷۱۶۵۶۹۴ و ۰۹۲۱۷۶۴۹۳۲۳ حداکثر تا پایان وقت اداری ۱۵ دیماه جاری ارسال نمایند.
حیدری اظهار کرد: این جشنواره در چهار گروه سنی تا ۱۲ سال، ۱۳ تا ۱۸ سال، ۱۹ تا ۳۰ سال و بالای ۳۱ سال برگزار میشود.
وی ادامه داد: آثار هنرمندان ۱۶ تا ۱۸ دیماه بازبینی و جشنواره نیز ۱۴ و ۱۵ بهمن ماه برگزار و سپس هنرمندان برتر در اختتامیه جشنواره در شانزدهم بهمن ماه معرفی میشوند.
وی اضافه کرد: داوری این جشنواره در ۲ مرحله به صورت لوح فشرده و سپس با اجرای زنده شرکت کنندگان به صورت مستقیم برگزار میشود.
عبدالله دوامی در ۱۲۷۰ خورشیدی در طا که یکی از روستاهای تفرش است، متولد شد. عبدالله دوران کودکی را در روستا سپری کرد. وی پس از چندی به تهران آمد و در مدرسه تربیت نام نویسی کرد و در این مدرسه با رکنالدینخان مختاری (سرپاس مختاری) همکلاس شد.
وی از فروردین ۱۳۳۴ خورشیدی همکاری خود را با سازمان رادیو و تلویزیون وقت و مرکز حفظ و اشاعه موسیقی سنتی ایران شروع کرد که به واسطه کهولت سن، شاگردان را در منزل تعلیم میداد.
او عضو هیات موسیقیدانان سنتی و همچنین مدرّس آواز در هنرستان ملی موسیقی بود.
از دوامی به عنوان لوح محفوظ ردیفهای آوازی و سازی و قطعههای اصیل قدیمی یاد میکنند که یک عمر هر چه میدانست، بیدریغ به هنر آموزان جوان آموخت. از او مجموعه تصانیف قدیمی(بیش از ۱۸۶ تصنیف) با آوانگاری و نت نویسی فرامرز پایور منتشر شد. همچنین پایور ردیف آوازی او را نیز نت نویسی کرد.
استاد عبدالله خان دوامی در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۵۹ خورشیدی دار فانی را وداع گفت.
نظر شما