بارش های پاییزی در اصفهان ۴۵ درصد کاهش یافت

اصفهان-ایرنا-مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: میانگین بارش‌های این استان در سال زراعی جاری فعلی( یکم مهر تا کنون) نسبت به مدت مشابه سال گذشته به میزان ۴۵ درصد و در مقایسه با میانگین دوره بلندمدت ۷۰ درصد کاهش نشان می‌دهد.

منصور شیشه فروش شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: در حالی وارد فصل زمستان شدیم که استان از نزولات جوی کم بهره مانده بطوریکه میانگین بارش سال زراعی جاری از ابتدای مهر تاکنون ۱۶.۶ میلیمتر گزارش شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳.۷ میلیمتر کمتر است.

وی با بیان اینکه حجم سد زاینده رود نیز اکنون ۱۶۳ میلیون مترمکعب است، افزود: در نتیجه کاهش بارش ها ۸۷ درصد حجم سد زاینده رود خالیست و بیش از ۹۸ درصد مساحت استان نیز تحت تاثیر کم آبی و خشکسالی قرار دارد.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: لازم است وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب از هم اکنون برای تامین اعتبار و تسریع اجرای طرح های تامین آب استان برنامه ریزی کند.

شیشه فروش گفت: اهتمام ویژه وزارت نیرو به اجرای طرح های مرتبط با احیای زاینده رود، جلوگیری از بارگذاری های جدید در این حوضه و برخورد قانونی با برداشت های غیر مجاز آب ضروریست.

وی خواستار تامین پایدار حقابه های قانونی کشاورزی و محیط زیست حوضه زاینده رود شد.

شیشه فروش از آغاز بارش برف در مناطق غرب و جنوب استان از عصر امروز شنبه خبر داد و افزود: این سامانه تا اواخر روز یکشنبه بطور پراکنده در استان فعال است و از روز دوشنبه تا پایان هفته پدیده مه گرفتگی و پایداری جو پیش بینی می شود.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: با توجه به برودت هوا مشترکین برق و گاز با کاهش دمای حداقل ۲ درجه سانتی‌گراد و رعایت اصول ایمنی و صرفه‌جویی در مصرف انرژی در جهت پایداری شبکه و تامین انرژی مشارکت کنند.

به گزارش ایرنا، میانگین بارندگی یک سال زراعی کامل در استان اصفهان ۱۹۷.۳۸ میلی‌متر و در کشور ۲۴۰ میلی‌متر است و سال زراعی از اول مهر هر سال شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه دارد.

وضعیت کم‌آبی در اصفهان به یکی از چالش‌های اساسی این خطه تبدیل شده است تا جایی که تأمین آب آشامیدنی بویژه در فصول گرم سال با اختلال روبه‌رو می‌شود؛ تنش آبی این استان در کنار خشکی مستمر رودخانه زاینده‌رود، افزایش پدیده‌های مخربی همچون فرونشست زمین، ریزگردها و دیگر معضلات زیست‌ محیطی را به همراه داشته است.

پیش از این مسوولان پیش بینی کرده بودند با اجرای پروژه‌های تامین آب اصفهان (انتقال آب از دریا) و وارد مدار شدن سامانه «شهید رییسی» (آب های جنوب استان) در بهار سال آینده و با مجموعه اقداماتی که در کوهرنگ انجام می‌شود، احیای زاینده‌رود در اواخر سال ۱۴۰۴ قابل تحقق باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha