به گزارش ایرنا ، این بخشی از گفته های شامگاه شنبه دکتر نادر مردانی رئیس سابق دانشکده حقوق و از استادان برجسته دانشگاه شیراز در آیین نکوداشت خود بود که با حضور جمعی از علما ، مسئولان و استادان دانشگاه و دانشجویان در سالن حکمت دانشگاه شیراز برگزار شد .
این استاد دانشگاه با تاکید بر مردم داری گفت: اعتقادم این است کسی که در جایگاه معلمی قرار می گیرد نباید تک بعدی عمل کند و من نیز اعتراف می کنم که این رویه را در زندگی داشته ام و در دوره کاری و همزمان با تدریس و مدیریت در دانشکده حقوق روزهای پنجشنبه هر هفته را به کارهای اجتماعی و امورات مردم می پرداختم .
دکتر مردانی در ادامه ضمن قدر دانی از همه کسانی که در این مراسم حضور پیدا کردند، یاد و خاطره استاد " محمد بهمن بیگی بنیانگذار تعلیمات عشایر ایران "را گرامیداشت و اظهار کرد: ایشان نقش بسیار بزرگی در ارتقای دانش جامعه عشایر ایفا کرد.
وی گفت : استاد بهمن بیگی به علم و دانش خدمت کردند و شاگردان بسیاری را به این آب و خاک تحویل دادند که جا دارد همین ابتدا یاد و خاطره ایشان را گرامی بداریم و به روح پر فتوحش درود بفرستیم.
به گفته مردانی نکوداشت یک استاد دانشگاه نکوداشت یک شخص نیست بلکه نکوداشت علم و فرهنگ و دانش است و همه استادان شایسته این نکوداشت هستند و این رویه برای استادان جوان و دانشجویان چراغ راهی است تا مسیر درست را انتخاب کنند.
دکتر مردانی با اشاره به تحصیل دانشجویان در اروپا در اوایل انقلاب خاطرنشان کرد: با توجه به تغییر و تحولات انقلاب، این استنباط وجود داشت که شاگردان حقوق نمی توانند دیگر برای کشور موثر واقع شوند اما بنده ناامید نشدم و برعکس معتقد بودم که کشور ما نیاز به حقوقدان هایی دارد که در عرصه بین المللی از حقوق و منافع کشور دفاع کنند و لذا تحصیل را ادامه دادم و پس از مدتی نیز دولت اعلام نیاز کرد و همان موقع در دفتر خدمات حقوقی بین المللی ایران در فرانسه به عنوان مسوول دعاوی اروپای غربی و آسیا مشغول به کار شدم و پرونده های بسیاری را به نفع کشور عزیزمان دفاع کرده و به سرانجام رساندم.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه دانشکده حقوق شیراز یکی از مهم ترین دانشکده های کشور است، ادامه داد: پس از بازگشت به ایران نیز تلاش کردم تا دانشجویان حقوق را نسبت به آینده خود امیدوار کنم و امید و نشاط و سرزندگی را به آنان بیشترکنم و هرجا مسئولیت داشتم این روحیه را بین دانشجویان توسعه دادم چراکه معتقدم هیچ بیگانه ای نمی تواند کشور ما را نجات دهد جز خودمان که به فضل الهی هم اکنون هزاران دانش آموخته ای که در سراسر کشور از دانشکده حقوق شیراز فارغ التحصیل شدند و مشغول به فعالیت هستند نتیجه همان تلاش ها و نگاه ها بوده اند.
قضات دادگستری باید حامی و پایگاه مظلومان باشند
مردانی خاطرنشان کرد: آنچه همیشه به دانشجویان تاکید می کردم این بود که اینجا پای شرافت و کرامت انسان ها در میان است و کسانی که از شما دادخواهی می کنند باید احساس ناامیدی نکنند لذا دادگستری کشور باید پایگاه مظلومین باشد و این وظیفه شما دانشجویان است که فردا که به عنوان وکیل، قاضی یا کارشناس فعالیت می کنید، با عدالت و اخلاق انسانی مردم را امیدوار نمایید چراکه یک بعد زندگی ما باید مکمل همه ابعاد زندگی باشد و آن هم انسانیت است.
مردانی با اشاره به یار و همراه دیرین خود و حکیم فرزانه دکتر ملک حسینی پدر پیوند اعضا نیز گفت: خداوند یک لطف بزرگ نیز نصیب من کرد و در کنار کسی قرار گرفتم که در این کشور نمونه است و از خدا می خواهم این افراد تکرار شوند .
او افزود: ایشان کاری کرد کارستان و آن هم تاسیس مرکز پیوند اعضا در شیراز بود که امروز مهمترین مرکز در دنیا است و با اختلاف زیاد از مرکز پیوند آمریکا مشغول به فعالیت است لذا از خداوند می خواهم که انسان هایی که می توانند بنیان های محکم در این کشور بنا نهند را حفظ کند تا فرزندان این مملکت آرزوی رفتن به کشورهای دیگر را نداشته باشند و خادم مردم خودشان باشند.
مردانی در ادامه به نقش و اهمیت آموزش و پرورش پرداخت و گفت: اگر بخواهیم وکیل و قاضی و مهندس و کارمند و کارگر با کیفیت داشته باشیم، همه ما باید تمام تلاش خود را برای ارتقای آموزش و پرورش قرار دهیم و به جرات می گویم اگر ۸۰ درصد از کل بودجه کشور را به آموزش و پرورش دهیم باز هم کم است.
وی ادامه داد: معتقدم اگر این اتفاق افتاد در دیگر بخشهای جامعه از جمله صنعت و اقتصاد نیز به موفقیت خواهیم رسید چراکه تمام مشکلات و گرفتاری های ما بخاطر این است که به آموزش و پرورش توجه کافی نکرده ایم.
این استاد دانشگاه شیراز در پایان ضمن تشکر مجدد از دست اندرکاران این مراسم و قدر دانی از خانواده خویش به پاس سال ها همراهی با وی اظهار داشت: من مدیون خانواده ام هستم. آنها خیلی برای من زحمت کشیدند و در این سال ها خیلی صبور بودند چراکه دانشکده حقوق خانه اول من بود و زحمات ناشی از این مسئولیت بر دوش آنها بود که همین جا از خداوند متعال برای تک تک این عزیزان آرزوی صحت و سلامتی و طول عمر با عزت دارم.
عضو خبرگان رهبری : نگاه داشتن حرمت انسان ها، وجه تمایز دکتر مردانی از سایرین است
در ادامه آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی عضو مجلس خبرگان رهبری نیز در سخنانی با اشاره به ویژگی های ممتاز دکتر مردانی اظهار داشت: دکتر مردانی حقوقدانی برجسته و شایسته احترام است چراکه برای علم ارزش قائل است و علم نیز نور و روشنایی است.
او افزود: دکتر مردانی انسانی است که حامل علم و حلم است و دارای انصاف اجتماعی می باشد و می توان گفت انسانی است که می شود او را ستود.
آیت الله ملک حسینی همچنین به بی مهری ها در خصوص دکتر مردانی اشاره کرد و گفت: ایشان در روزگاری مورد بی مهری سیاست ورزان قرار گرفت اما زبان باز نکرد و حرمت انسان ها را نگهداشت در حالی که حرمت او را نگاه نداشتند و همین ویژگی های ارزشمند، رمز تمایز ایشان از سایرین است.
او به دیگر ویژگی ممتاز دکتر مردانی یعنی پرورش شاگردان پرشمار پرداخت و اظهار کرد: ایشان استادی شاگرد پرور هستند و شاگردان بسیاری را تربیت کردند و پایان نامه های بسیاری را به سرانجام رساند که هر کدام در دانشگاه یک منبع علمی است.
آیت الله ملک حسینی در ادامه نیز با اشاره به نسبت انسان با دنیا، خویشتن، علم و اهمیت علم حقوق اظهار داشت: آفرین بر علم حقوق که دامنه مسائل را تعمیم داده است و امروز در تعاملات مختلف، امتیاز عرصه حقوق محفوظ است.
این عالم دینی در پایان ضمن اشاره به مباحث دقیق فقهی و فلسفی و حقوقی خاطرنشان کرد: امروز هم به لحاظ منابع و هم مسائل، حقوق باید بیاید و خود را نیازمند بداند به منابع دین و وفقه نیز خود را در مسائل و موضوعات به حقوق نیازمند ببیند و اگر این تبادل علمی شکل بگیرد ارتقای هر دو را شاهد خواهیم بود.
دکتر علی اکبر رامجردی مدیر عامل مجمع خیرین سلامت استان فارس نیز در این مراسم با اشاره به توانمندی های تخصصی دکتر مردانی در تسهیل امور خیرین سلامت اظهار داشت: با کمک دکتر مردانی در طول۲۰ سال اخیر بیش از۲هزار و ۵۰۰ تفاهم نامه حقوقی مرتبط با خیرین سلامت در اقصی نقاط استان پیگیری شد که ۵۳هزار میلیارد تومان ارزش مالی پرونده ها بوده است.
او افزود: اگر این کمک ها نبود موفقیتی حاصل نمی شد و خدا را شاکریم که با فرد موثر و توانمندی چون دکتر مردانی در مجمع خیرین سلامت آشنا شدم.
در این مراسم که در تالار حکمت دانشگاه شیراز و با حضور شخصیت های چون آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی نماینده مجلس خبرگان رهبری، دکتر رجایی نسب مدیر کل دادگستری استان فارس، کراماتی فرماندار شیراز، سردار حبیبی فرمانده انتظامی فارس، اکرمی رئیس سازمان بازرسی استان فارس، دکتر بیژن عباسی استاد دانشگاه تهران و معاون قانون اساسی ریاست جمهوری، دکتر علی اکبر رامجردی مدیرعامل مجمع خیرین تامین سلامت استان فارس و جمعی از شاگردان و اساتید دانشکده حقوق برگزار شد، از دکتر مردانی استاد دانشکده حقوق دانشگاه شیراز به پاس سال ها تلاش علمی، فرهنگی و اجتماعی تجلیل به عمل آمد.
در ابتدای این مراسم و پس از سخنان چند تن از اساتید پیرامون ویژگی های دکتر مردانی از جمله دکتر عباسی، دکتر جواهری رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز ضمن خیر مقدم به حاضرین در این جلسه، با اشاره به سوابق ارزشمند دکتر مردانی اظهار داشتند: دانشکده حقوق دانشگاه شیراز سالها از خدمات دکتر مردانی بهره برده و مدیون این استاد فرزانه است و این مراسم نیز به پاس سالها زحمات ایشان در این دانشگاه برگزار می شود تا شاید گوشه ای از زحمات ایشان را جبران کنیم.
لازم به ذکر است در پایان این مراسم با اهدای لوح و هدایایی از دکتر مردانی استاد حقوق دانشگاه شیراز تجلیل شد.
نظر شما