به گزارش ایرنا، بهنام نظری روز یکشنبه در نشست بررسی وضعیت آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی، در اراک، افزود: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هرساله در ماههای سرد سال وجود دارد و احتمال شیوع این بیماری در سال جاری نیز وجود دارد.
وی بیان کرد: هماکنون در مرحله کنترل و پیشگیری با ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی قرار داریم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی ادامه داد: هر جا احساس میشود که خطر آفرین است، باید کنترل شود و ظرفیت دستگاههای مختلف به کار گرفته شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در این نشست گفت: چند نمونه تلفات پرندگان از ۱۶ آذرماه امسال در منطقه تالاب میقان اراک گزارش شده است.
یوسف یوسفی افزود: پایش هوایی و زمینی در منطقه به صورت ویژه و روزانه انجام میشود.
وی بیان کرد: موردی از تلفات در حیوانات دیگر مشاهده نشده و تنها کشف یک مورد لاشه روباه بود که تستهای لازم بر روی آن صورت گرفت و جواب منفی بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: انتظار است مردم در صورت مشاهده هرگونه لاشه پرندگان، از دست زدن به آن خودداری و مراتب را به دامپزشکی و یا محیط زیست اطلاع دهند.
استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در ناحیه مرکزی ایران، بین سلسله کوههای زاگرس و کویر مرکزی، از آب و هوای متنوعی متاثر از اقلیمهای متنوع برخوردار است.
در این استان مناطق حفاظت شده هفتاد قله اراک و الوند خمین، پناهگاههای حیات وحش جاسب دلیجان و راسوند شازند و اثر طبیعی ملی غار نخجیر دلیجان با وسعت ۱۳۲ هزار و ۲۳۸ هکتار که حدود پنج و چهار دهم درصد مساحت استان میشود، به عنوان ذخیرهگاههای زیستی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
تالاب میقان اراک و بازرجان تفرش هم در مجموع با مساحت ۵۱ هزار هکتار به عنوان مناطق شکار ممنوع اعلام شدهاند و قسمتی از محدوده پناهگاه حیات وحش موته اصفهان در جنوب استان و مناطق پلنگدره قم در شرق استان و گلپرآباد و آق گل همدان در غرب استان مرکزی قرار دارد.
گفتنی است استان مرکزی از نظر تنوع زیستی در رتبه سوم کشور قرار دارد و تاکنون ۵۳ گونه پستاندار، ۲۰۵ گونه پرنده، ۵۴ گونه خزنده، ۱۹ گونه ماهی، چهارگونه دوزیست و یک هزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در این منطقه شناسایی و به ثبت رسیده است.
نظر شما