توقف سرمایه گذاری زیرساخت ها درگذشته منجر به ناترازی انرژی شد

تهران- ایرنا- رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران گفت: مساله ناترازی انرژی دیروز و امروز به وجود نیامده است و توقف سرمایه گذاری از اواخر سال ۱۳۸۰ منجر به بروز این ناترازی در طول سال ها شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علیرضا کلاهی» امروز یکشنبه در نشستی با عنوان «چالش‌های ناشی از قطعی گاز و برق صنایع کشور و راهکارهای پیش‌رو» اظهار داشت: تا اواخر دهه ۱۳۸۰ سرمایه گذاری در حوزه انرژی صورت می گرفت اما عملا با تثبیت قیمت ها و عدم سرمایه گذاری کافی ناترازی انرژی رقم خورد.

وی ادامه داد: پیش از این در سال ۱۳۹۲ نسبت به سرمایه گذاری در زیرساخت های انرژی هشدار داده بودیم اما مورد بی توجهی قرار گرفت.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در سه سال اخیر میزان سرمایه گذاری در زیرساخت انرژی صفر بوده است، گفت: اکنون زیرساخت های انرژی در کشور فرسوده است چرا که سرمایه گذاری در این عرصه به سال ۱۳۵۲ بر می‌گردد.

وی بیان داشت: شبکه انرژی کشور پاسخگوی توسعه شهری نیست و باید برای تعویض آن اقدام صورت گیرد که در این زمینه نیاز به سرمایه گذاری بالاست.

کلاهی با اشاره به اینکه توسعه انرژی خورشیدی در کوتاه مدت اقدام مناسبی است، گفت: این امر می تواند توسط صنایع بخشی ناترازی انرژی را جبران کند این در حالی است که نمی شود تمام برنامه ریزی را بر روی انرژی تجدیدناپذیر گذاشت و نیاز به توسعه سرمایه گذاری و زیرساخت دارد.

وی اضافه کرد: بروزرسانی و کاهش ناترازی انرژی در مجموع نیاز به ۳۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری دارد.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از ضررهای محدودیت انرژی در صنعت گفت: واحدهای پتروشیمی و فولاد که از صنایع انرژی بر هستند به خاطر ناترازی انرژی تولیدها کاهش پیدا کرده است و به تبع، افزایش قیمت را به همراه خواهد داشت.

کلاهی ابراز داشت: در صنایع فلزی برآورد این است که هشت میلیارد دلار کاهش صادرات داشته ایم، ضرر و زیان روزانه در بخش معدن به خاطر محدودیت انرژی ۴۱ هزار میلیارد تومان است که محدودیت انرژی در یک صنعت به کل صنایع و زیرشاخه های آن ضرر وارد می کند که طبق قانون رفع موانع تولید بایستی خسارت ها به بخش صنعت پرداخت شود که در این زمینه اقدامی صورت نگرفته است.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه صنعت نیازمند برق دائمی است، گفت: صنایع در راه اندازی زیرساخت های انرژی با مشکلاتی از جمله تامین مالی، دریافت مجوزها و دریافت زمین دارند که باید در این زمینه نیازمند تسهیل صدور مجوزها و مراحل اداری هستند ضمن اینکه صنعتگران مشکلات متفاوتی در کنار انرژی دارند.

وی عنوان کرد: راه اندازی نیروگاه‌ها، توسعه زیرساخت ها و شبکه های انرژی زمان بر است و در کوتاه مدت محقق نمی شود.

کلاهی با انتقاد به اجرایی نشدن طرح ها در خصوص رعایت مصرف انرژی گفت: طرح های مختلفی از جمله تعویض بخاری ها، رعایت انرژی در ساختمان سازی، رویکرد اصلاح الگوی مصرف انرژی، بهینه سازی موتورخانه و رعایت استانداردها ، کاهش مصرف سوخت و جلوگیری از هدر رفت انرژی و تلفات گرمایشی ناشی از نشت هوا در ساختمان‌ها و بروز رسانی تاسیسات حرارتی و برودتی و سایر موارد در کاهش مصرف انرژی موثر است که باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران خاطر نشان کرد: شدت مصرف انرژی در کشورمان نسبت به سایر کشورها بالاست که باید مورد توجه قرار گیرد ضمن اینکه ما فرمانده واحد انرژی در کشور نداشته ایم حال آن که باید در کشور یک نهادی ایجاد شود که فقط توسعه زیرساخت های انرژی را پیگیری و طرح ها را اجرا کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha