به گزارش ایرنا، هاشم ناظمی جلال روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته سوادآموزی که در خبرگزاری ایرنا مرکز سنندج برگزار شد اظهار کرد: کار کردن در حوزه سوادآموزی در شرایط امروز بسیار سخت است و چالشهایی در این حوزه وجود دارد که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
وی افزود: عدم استخدام آموزشیاران یکی از چالشهای پیش روی حوزه سواد آموزی است که موجب نداشتن رغبت و انگیزه آنان برای تدریس شده است، البته این مساله کشوری است و در استان نمی توان برای آن تصمییم گیری کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان چالش اصلی حوزه سواد آموزی در استان را عدم دسترسی به آمار اسمی و مکانی بی سوادان اعلام کرد و گفت: در این زمینه نیازمند همکاری و همراهی نهادها و دستگاه های مختلف از جمله سازمان ثبت احوال و مراکز بهداشت روستایی و نهادهای حمایتی هستیم که بتوانیم به این آمار دسترسی پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه از رسانهها انتظار داریم در این زمینه با اطلاع رسانی صحیح و پیگیری موضوع ما را در شناسایی افراد بیسواد در ردههای مختلف سنی یاری دهند ابراز امیدواری کرد که با شناسایی به موقع بیسوادان و ترغیب کردن آنان به شرکت در کلاسهای سوادآموزی در آینده نزدیک جشن ریشه کنی بیسوادی در استان گرفته شود.
بیش از ۲۸ هزار نفر از جامعه۱۰ تا ۴۹ سال کردستان بیسواد مطلق هستند
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان نیز در این نشست اظهار کرد: در حال حاضر در جمعیت ۶ سال و بالاتر استان درصد باسوادی ۸۶.۱۰ درصد، ۱۰ سال و بالاتر ۸۴.۷ درصد، رده سنی ۱۵ سال و بالاتر ۸۲.۷ درصد است.
گلبهار خسروی با بیان اینکه درصد باسوادی جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال که جامعه هدف ما به شمار می روند، ۹۷.۲۴ درصد است، گفت: با احتساب ۸۵۵ نفر قبولی دوره سوادآموزی سال ۱۴۰۲ در حال حاضر ۲۸ هزار و ۵۰۰ نفر از جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال استان بیسواد مطلق هستند.
وی با اشاره به اینکه باسوادی جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال استان نسبت به سال ۱۳۹۵ با رشد ۵.۶ درصدی روبرو شده است، افزود: در مجموع درصد باسوادی گروه سنی ۱۰ سال به بالای استان ۸۶.۱۰ درصد است.
بیش از ۱۰ هزار نفر زیرپوشش سوادآموزی قرار می گیرند
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان هم در ادامه این نشست به حجم پوشش ابلاغی دورههای سوادآموزی در استان در سال جاری اشاره کرد و گفت: حجم ابلاغی امسال ۱۰ هزار و ۵۴۱ نفر تعیین شده است.
وی اظهار کرد: از این میزان سه هزار و ۶۰۰ نفر حجم مربوط به دوره سواد آموزی، چهار هزار و ۱۲۱ نفر مربوط به دوره انتقال و ۲ هزار و ۸۲۰ نفر نیز مربوط به دوره تحکیم سواد است.
خسروی اضافه کرد: این حجم ابلاغی بر اساس عملکرد و میزان پوشش سه سال گذشته شهرستانها و مناطق توزیع شده است و بر این اساس باید افراد بی سواد و کم سواد جامعه هدف، تحت پوشش قرار گیرد.
وی با بیان اینکه رویکرد شیوهنامه کلاس گذاری سال ۱۴۰۳ مدرسه محوری و محله محوری است، افزود: در سوادآموزی مدرسه محور، از تاریخ ابلاغ شیوه نامه واحد های آموزشی استان به عنوان کانون ارائه فعالیت های سواد آموزی شامل شناسایی، جذب، ثبت نام و آموزش بی سوادان و کم سوادان در گستره جغرافیایی مدرسه خواهند بود.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان ادامه داد: در سوادآموزی محله محور نیزتمام آموزش دهندگان فعال و کسانی که در پنج سال گذشته (از سال ۱۳۹۸ ) حداقل یکسال به صورت تمام وقت ( ۲۴ ساعت در هفته) همکاری کرده اند، می توانند نسبت به تشکیل کلاس اقدام کنند.
وی اظهار کرد: شرط لازم برای حضور آموزش دهندگان در فعالیتهای سواد آموزی، تشکیل یک کلاس تمام وقت ۲۴ ساعت کار در هفته است و برای استان کردستان حداقل نفرات تعیین شده برای ثبت نام در کلاس ۱۳ نفر است که سه نفر دوره سواد آموزی، ۶ نفر دوره انتقال و چهار نفر دوره تحکیم لحاظ شده است.
خسروی به نحوه پرداخت حق الزحمه آموزش دهندگان و بودجه و اعتبار پیش بینی شده برای سواد آموزی مدرسه محوراشاره کرد و گفت: بر اساس نرخ حق التدریس تعیین شده در سال ۱۴۰۳ حق الزحمه آموزش دهندگان برابر جدول ابلاغی و محاسبه و پرداخت به آموزش دهندگان با در نظر گرفتن میزان ۲۴ ساعت تدریس در هفته و لحاظ مدرک تحصیلی فرد به صورت ماهانه و حداکثر برای هفت ماه خواهد بود.
وی همچنین یادآور شد: در ۲ سال گذشته کردستان در حوزه سوادآموزی ارتقا یافت بر این اساس در سال ۱۴۰۱ استان پنجم و در سال ۱۴۰۲ استان چهارم کشور شد و امیدواریم این رتبه در سال های آینده به اول و دوم برسد.
از اول تا هفتم دی ماه با عنوان هفته سوادآموزی نامگذاری شده است.
نظر شما