۲ دی ۱۴۰۳، ۱۴:۰۶
کد خبرنگار: 1309
کد خبر: 85697134
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سکته مغزی و فرصت طلایی برای توانبخشی

۲ دی ۱۴۰۳، ۱۴:۰۶
کد خبر: 85697134
سکته مغزی و فرصت طلایی برای توانبخشی

بوشهر- ایرنا- کارشناس ارشد سالمندی و دبیر انجمن علمی گفتار درمانی استان بوشهر گفت: باتوجه به تاثیر سکته مغزی بر مهارت‌های گفتاری و حرکتی، توجه به دوره طلایی شش ماه نخست پس از سکته ضروری است.

لیدا حسن‌زاده روز یکشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: مشکلات گفتاری در افراد مبتلا به سکته مغزی شامل فلج یا ضعف عضلات صورت، دهان و زبان است.

وی یادآور شد: این مشکلات می‌تواند منجر به کاهش توانایی گفتار، دشواری در بلعیدن غذا یا نوشیدن آب و اختلال در توانایی خواندن، نوشتن و تکرار کلمات شود.

حسن زاده تصریح کرد: برخی از این بیماران ممکن است دچار زبان‌پریشی (آفازی)، ناهنجاری گفتاری (دیزارتری) و اختلال در برنامه‌ریزی گفتار (آپراکسی) شوند.

وی ادامه داد: همچنین، این اختلالات می‌تواند با مشکلات شناختی مانند کاهش حافظه و درک همراه باشد و بر روابط اجتماعی و روانی فرد تاثیر بگذارد که از جمله آنها می‌توان به ایجاد افسردگی و مشکلات ارتباطی اشاره کرد.

دبیر انجمن علمی گفتار درمانی استان بوشهر گفت: این بازه زمانی، دوره طلایی برای بازگشت به حالت گذشته است و می‌توان با برنامه‌های توانبخشی مناسب، کمک شایانی به بهبود وضعیت گفتاری و حرکتی این افراد کرد.

حسن‌زاده همچنین خواستار آگاهی‌بخشی عمومی در این زمینه و گسترش دسترسی به خدمات گفتار درمانی تخصصی برای بیماران سکته مغزی شد.

وی به اهمیت رویکرد چند بعدی در درمان بیماران سکته مغزی اشاره کرد و افزود: بیماران مبتلا به سکته مغزی اغلب به مشکلات جسمی، روانی و ارتباطی متعددی دچار می‌شوند بنابراین، استفاده از تیم تخصصی شامل پزشکان، فیزیوتراپیست‌ها، گفتار درمانگران و روانشناسان می‌تواند به ارائه یک برنامه جامع توانبخشی کمک کند.

وی تاکید کرد: ایجاد مراکز جامع توانبخشی در استان‌ها و شهرهای مختلف، امکان ارائه خدمات منسجم‌تر و مؤثرتر را فراهم می‌آورد و می‌تواند گامی بزرگ در بهبود کیفیت زندگی این بیماران باشد.

حسن زاده گفت: براساس آمار موجود روزانه ۵۰۰ نفر و سالانه حدود ۱۷۰ هزار نفر در ایران دچار سکته مغزی می‌شوند.

وی افزود: میانگین سن سکته مغزی در ایران ۱۰ سال کمتر از میانگین جهانی است؛ به عبارتی بروز این بیماری در افراد زیر ۵۰ سال رو به افزایش است.

دبیر انجمن علمی گفتار درمانی استان بوشهر یادآور شد: سکته مغزی دومین علت مرگ و میر در کشور و همچنین شایع‌ترین علت ناتوانی در میان مردم است.

حسن زاده ادامه داد: ۱۰ درصد افراد مسن به سکته مغزی مبتلا می‌شوند و این بیماری در بسیاری از موارد قابل پیشگیری و درمان است.

وی گفت: شعار جهانی ۲۰۲۴ برای این بیماری «هر روز ورزش کرده و فعال باشیم تا بر سکته مغزی غلبه کنیم» است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha