به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس بیمارستان ناظران مشهد روز یکشنبه در آیین بهرهبرداری رسمی از بخش پزشکی هستهای بیمارستان ناظران گفت: این بخش را خیران نیک اندیش انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی مشهد ساخته اند و با هزینه حدود ۲۰۰ میلیارد ریال تجهیز شده است.
دکتر سید امیر آل داوود افزود: بخش پزشکی هستهای بیمارستان ناظران مجهز به دستگاه پیشرفته «اسپکت سیتی گاما کمرا» ساخت کشور آلمان با هزینه ای افزون بر ۸۰۰ میلیارد ریال است که این دستگاه را نیز خیران سلامت تامین کرده اند.
وی ادامه داد: این دستگاه یکی از جدیدترین مدلهای روز دنیا برای تصویربرداری مولکولی پزشکی هستهای از طریق به کارگیری رادیوایزوتوپهای ساطع کننده اشعه گاما است که به وسیله رادیوداروها قادر به شناسایی کانونهای اصلی تشکیل دهنده سلول های سرطانی در بدن انسان است.
رییس بیمارستان ناظران مشهد گفت: این روش فوق پیشرفته با تصاویری همزمان از دستگاه اسپکت و سیتی توانایی کشف سلولهای سرطانی و در نهایت درمان مولکولهای سرطانی بوده و وجود آن میتواند سخت ترین انواع سرطان را تشخیص داده و درمان کند.
آل داوود افزود: قابلیت های پزشکی هسته ای در اسکنهای ترکیبی اسپکت سی تی بر کسی پوشیده نیست اما نکته اصلی پس از کارکردهای خاص و ویژه تشخیصی در این دستگاه، بخش درمان است که متاسفانه در شرق کشور تنها ۶ تخت بیمارستانی به درمان سرطان از طریق پزشکی هسته ای اختصاص داشته که این تعداد بسیار کم است.
وی ادامه داد: ۲ دستگاه جدید دیگر در بخش رادیوتراپی و پت اسکن نیز به همت نیکوکاران و انجمن حمایت از بیماران سرطانی با سرمایه ای حدود سه هزار میلیارد ریال خریداری شده که یک دستگاه تحویل شده و در انتظار نصب بوده و یک دستگاه دیگر نیز امروز از گمرک ترخیص شده است که با افزوده شدن این ۲ دستگاه به روند تشخیص و درمان سرطان کمک قابل توجهی در شرق کشور خواهد شد.
اسپکت سیتی ۲ نوع مدالیته تصویربرداری است که با یکدیگر در یک دستگاه ترکیب میشوند. ترکیب این ۲ نوع دستگاه اطلاعات بسیار دقیق و با ارزشی درباره عملکرد قسمتهای مختلف اعضای بدن فراهم میکند. همچنین در تشخیص مشکلات ناشی از تومور و یا بیماری آلزایمر کمک کننده است.
اسپکت تصاویری را پس از تزریق رادیودارو به بدن ایجاد می کند. به عنوان مثال در تصویربرداری از استخوان، رادیوداروی منحصر به فرد آن عضو باید به بیمار تزریق شود. این رادیو دارو در حقیقت با دوربینهای گاما کمرا در بدن شناسایی میشود و با چرخش ۳۶۰ درجه گانتری به دور بیمار، تصاویر سه بعدی را بازسازی می کند.
تصاویر سیتی نیز در حالی که بیمار بر تخت دستگاه تصویربرداری خوابیده است با چرخش رینگ دستگاه سی تی با استفاده از اشعه ایکس که به دور بیمار می چرخد، ثبت می شود. تجهیزات سیتی اسکن در رینگ این دستگاه با سرعت بیشتری نسبت به دوربین اسپکت به دور بیمار می چرخند به همین دلیل زمان تصویربرداری سیتی نسبت به اسپکت بسیار کمتر است.
به گزارش ایرنا، بیمارستان ناظران مشهد وابسته به انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی مشهد با ظرفیت ۲۰۰ تخت بیمارستانی در سال ۱۳۹۹ به بهره برداری رسید.
نظر شما