«فراصد» پذیرای آثار بیش از ۱۰۰ ثانیه است/برگزاری جشنواره «فیلم ۱۰۰» در اردیبهشت ۱۴۰۴

تهران- ایرنا- دبیر چهاردهمین جشنواره «فیلم ۱۰۰» درباره بخش جدید این رویداد با عنوان «فراصد» توضیح داد: در این بخش فیلمساز مجاز است تا ۳۰۰ ثانیه فیلم ارسال کند. رویکرد این بخش «فلسطین آزاد» است و قید تا ۱۰۰ ثانیه را هم نخواهد داشت.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، نشست خبری چهاردهمین جشنواره «فیلم ۱۰۰» ظهر امروز -۲دی‌ماه- با حضور یوسف منصوری دبیر جشنواره، محدثه پیرهادی عضو شورای سیاست‌گذاری و حمیدرضا جعفریان رئیس سازمان سینمایی سوره در این سازمان برگزار شد.

جعفریان در این نشست درباره جشنواره «فیلم ۱۰۰» گفت: این جشنواره میراث حوزه هنری با ۲۰ سال سابقه است. سعی ما بر این بود که این جشنواره را حفظ کنیم و آن را ارتقا بدهیم تا به هدفی که برای آن تعریف شده برسیم.

وی با اشاره به ادوار قبلی جشنواره توضیح داد: دوره سیزدهم اتفاقات خوبی به همراه داشت؛ آثار خوبی به جشنواره رسید و فیلمسازان با استعدادی به جشنواره معرفی شدند. در این مدت تلاش داشتیم آثار برگزیده جشنواره پیشین را در فضای مجازی و سینما و تلویزیون پخش کنیم. این رسم را امسال نیز خواهیم داشت.

رئیس سازمان سینمایی سوره درباره رویکرد جشنواره گفت: موضوع این روزهای جامعه و جهان، مساله فلسطین است که در جشنواره محوریت خواهد داشت. این دوره مانند دوره های قبلی تقویمی دارد که به دلیل تفاوت در زمان بندی، اختتامیه دیرتر برگزار خواهد شد.

وی تاکید کرد: این جشنواره از منظر استعدادیابی و دیده شدن جوانانی که در فضای حرفه ای سینما دیده نشدند، برای ما اهمیت دارد. کارکرد جشنواره مربوط به مضامینی است که با توسعه فضای مجازی و قالب‌های کوتاه، فراگیر شده‌اند. تاکید بر مساله محوری و مضامین خاص در این دوره برای ما اهمیت داشته است.

موجزگویی و ایجاز ویژگی فیلم‌های جشنواره ۱۰۰ است

منصوری دبیر جشنواره نیز درباره این رویداد گفت: مشخصا بسیاری از فیلمسازان جوان که با این جشنواره شروع به کار کردند، آثار سینمایی در جشنواره های داخلی داشتند و دیده شدند. ویژگی جشنواره ۱۰۰ این است که علاوه بر آنکه تمرینی برای جوانان علاقه‌مند به حوزه سینماست، کارکرد جدی در سینما دارد و از ایجاز و موجزگویی بهره می‌برد تا پیام خود را برساند. قالبی که به دلیل به کارگیری در فضای مجازی راه خوبی برای صحبت کردن ما با مردم جهان است.

دبیر جشنواره «فیلم ۱۰۰» با بیان اینکه شورای سیاست گذاری جشنواره ۱۰۰ کار مضاعفی نسبت با جشنواره های سینمایی دارد، افزود: این جشنواره هم باید به جوانان فعالان عرصه سینما که در حال برداشتن گام های ابتدایی هستند، تعهد داشته باشد و هم امکاناتی که در اختیار این نوع از ایجازگویی هست را از دست ندهد.

منصوری با اشاره به دوره سیزدهم گفت: در مجموع ۱۳ دوره، ۱۹۰۰۴ فیلم به دبیرخانه ارسال شده بود که این فیلم‌ها از سوی ۸۹۲۴ هنرمند علاقه مند به سینما ارسال شده بود.

وی ادامه داد: در دوره های گذشته فیلمسازانی چون نرگس آبیار، هومن سیدی، حسین دارابی، محمدرضا خردمندان و خیلی از هنرمندان دیگر کسانی هستند که به لطف همین جشنواره توانستند دیده شوند و مسیر خود را طی کنند.

دبیر جشنواره درباره تعداد آثار دریافتی دبیرخانه در دوره پیشین گفت: در دور سیزدهم اما ۴۶۲۲ اثر به جشنواره رسید که ۲۴۲۷ اثر در بخش بین الملل و ۲۱۹۵ اثر نیز در بخش ملی حضور داشتند. در بخش بین الملل از آمریکا، برزیل و هند بیشترین آثار را دریافت کردیم.

«فراصد»؛ بخش جدید جشنواره با رویکرد فلسطین

منصوری با بیان اینکه جشنواره در سه بخش برگزار خواهد شد، توضیح داد: در بخش ملی با رویکرد «ایران عزیز»، پذیرای فیلمسازان ایرانی خواهیم بود. در این بخش پذیرای هر موضوعی که به نظر فیلمساز ایرانی درباره ایران مهم آمده و قابلیت به تصویر کشیده شدن را دارد، خواهیم بود.

وی ادامه داد: موضوعاتی چون پیشرفت، امید، میهن دوستی، زیبای های ایرانی، اقتصاد، ثروت ملی، اخلاق و خانواده از موضوعات پیشنهادی است که در بخش ملی با رویکرد ایران عزیز پذیرای فیلمسازان خواهد بود.

دبیر جشنواره با اشاره به بخش بین‌الملل نیز گفت: در بخش بین‌الملل هم فیلمسازان داخلی و هم فیلمسازان خارجی می‌توانند اثر ارسال کنند. در این بخش با رویکرد «کرامت انسانی» موضوعاتی چون عدالت و آزادی، نوع دوستی، صلح و فضائل اخلاقی موضوعات پیشنهادی شورای سیاست‌گذاری هستند.

منصوری درباره بخش جدید جشنواره با عنوان «فراصد» توضیح داد: این‌دوره جشنواره تفاوتی دارد که مشخصا برای این دوره با عنوان «فراصد» به آن خواهیم پرداخت. فیلمساز مجاز است تا ۳۰۰ ثانیه فیلم به این بخش ارسال کند. رویکرد این بخش «فلسطین آزاد» خواهد بود و قید تا ۱۰۰ ثانیه را هم نخواهد داشت. در بخش «فلسطین آزاد» موضوعاتی چون مبارزه با اشغال‌گری، حقوق زنان و کودکان، مقاومت علیه استعمار، هنر در مقابل نژادپرستی، همبستگی و اتحاد جهانی غزه در جنگ و نسل کشی موضوعات پیشنهادی شورای سیاست گذاری است.

منصوری درباره جوایز نیز گفت: جوایز چهاردهمین جشنواره «فیلم ۱۰۰» در بخش ملی شامل بخش های داستانی پویانمایی و مستند، تندیس جشنواره و یک میلیارد ریال جایزه نقدی به نفر اول و دیپلم افتخار و ۷۰۰ میلیون جایزه برای نفر دوم خواهد بود. در بخش بین الملل تندیس جشنواره و ۱۵۰۰ یورو و در بخش «فراصد» نیز تندیس جشنواره و ۲۰۰۰ یورو به ۳ اثر برگزیده اهدا خواهد شد.

پیرهادی رئیس مرکز جوان سوره و عضو شورای سیاست گذاری جشنواره «فیلم ۱۰۰» گفت: این جشنواره جایی برای کشف استعدادهای جوان سینماست. امیدواریم همچون دوره قبل فیلمسازان جدی و قابل سرمایه گذاری را پیدا کنیم. بخش فراصد امکان بیشتری به فیلمسازان برای اثبات خود می‌دهد. این جشنواره همیشه موجب شده سازمان ها و تهیه کننده و سرمایه گذاران فیلمسازان مدنظر خود را پیدا کنند. چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha