به گزارش ایرنا، سید محمد علی گلابزاده عصر یکشنبه در آیین رونمایی از ۲ کتاب خود با عنوان های «از کرمان هنرآرا تا دوشنبه و بخارا» و «پیوندهای کرمان و یزد» با حضور استاندار دیار کریمان در مجموعه آموزشی ریحانه افزود: جوانان این سرزمین با دیدن آیینهای بزرگداشت مفاخر این احساس را در خود میبینند که به آنان محبت و بزرگواری کنند، اگر کارهای بزرگی انجام شود، مردم حقشناس کرمان چنین جایگاه بزرگی در حقشان قائل خواهند بود.
وی با اشاره به رونمایی ۲ اثر از کرمان هنر آرا تا دوشنبه و بخارا و پیوندهای یزد و کرمان بیان کرد: در سفر یکسال گذشته به کشور تاجیکستان و ازبکستان مقاله ای با عنوان کرمان شهر ایده ها و شهر شاهنامه ارائه کردیم و وقتی گفتیم کرمان شهر آرمانشهر شاهنامه است برای برخی دوستان سنگین بود، اما زمانی که تمایل، نشانه ها و آنچه در گذر تاریخ بوده را به صورت مستند آوردیم، قبول کردند.
نزدیکی و برادری تاریخی کرمان و یزد
این محقق و پژوهشگر تاریخ کرمان تاکید کرد: صادقانه عرض می کنم به عنوان کسی که ۵۰ سال در کتاب ها تورق می کنم هنوز ندیدم ۲ سرزمینی مثل کرمان و بزد، شانه به شانه همدیگر در جهت مهرورزی، سرافرازی و بر افراشتن پرچم ایران نزدیک باشند.
وی ادامه داد: اولین اقدام برای این مهرورزی توسط ابوحامد افضل کرمانی برداشته شد و در قرن هفتم بیمارستانی برای سلسله اتابکان یزد ساخت که پس از آن محمد مظفر میبدی از یزد به واسطه، این کار بزرگ، مسجد مظفری کرمان را ساخت.
گلابزاده با اشاره به ادامه تعاملات و همکاری ها بین کرمانی ها و یزدی ها خاطرنشان کرد: این ۲ استان در واقع موقعیت و جایگاه مشابهی داشتند، اینقدر صمیمی بودند که نویسنده کتاب سقوط صفویه می نویسد محمود افغان وقتی به کرمان آمد، کرمانی ها نگران خودشان نبودند و پیکی برای آگاهی یزدی ها فرستادند.
وی با اشاره به اینکه استاندار فعلی کرمان، شانزدهمین استاندار یزدی تاریخ کرمان است اظهار داشت: همه استانداران یزدی خدمت کردند و وقتی آقا محمد خان قاجار کرمان را ویران کرد، اولین کسی که به کرمان برای آبادی آمد، آقا محمد تقی یزدی بود و ما همیشه این رابطه ها را با همسایگان نداشتیم.
رییس مرکز کرمان شناسی افزود: اگر همراهی، برابری و برادری بین سرزمین ها باشد در یک سرزمین کویری مثل یزد و کرمان، می توان در چنین سرزمینی عطر زندگی پاشید و برای آن عزت آفرینی کرد؛ همه اینها در گرو انس و الفت بین این ۲ سرزمین است.
وی با اشاره به زحمات مجموعه آموزشی ریحانه کرمان از خانم عباسپور بانوی خیر و بنیانگذار این مجموعه قدردانی کرد و اظهار داشت: باید ببینیم این مجموعه برای فرزندان این شهر چه امکاناتی فراهم ساخته، امیدواریم این تفکر در سطح کرمان و کشور تسری پیدا کند.
به گزارش ایرنا، تالار اجتماعات مجتمع آموزشی ریحانه شهر کرمان در روز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س)، میزبان جمعی از مسئولان و فرهیختگان کرمانی بود تا ۲ کتاب از کرمان هنر آرا تا دوشنبه و بخارا و کتاب پیوندهای یزد و کرمان آثار سید محمد علی گلابزاده محقق و پژوهشگر حوزه فرهنگ و تاریخ کرمان رونمایی شود.
استاد گلابزاده در حدود نیم قرن فعالیت پژوهشی ۴۰ کتاب در حوزه تاریخ، تمدن و فرهنگ استان کرمان به رشته تحریر درآورده است.
نظر شما